Huisje, boompje, baby: hoe kies je de juiste donor?

Wat doe je als je smoorverliefd bent op een andere vrouw en je wil graag een kindje? Mandy en Sharon nemen jullie mee tijdens hun bijzondere zoektocht naar hun Huisje, Boompje, Baby!

Dank jullie wel!

Wat overweldigend veel lieve reacties hebben we ontvangen op onze vorige blog waarin we onze zoektocht naar een donor aankondigden! We willen daarom eerst alle lezers van de blog enorm bedanken voor het massaal delen van onze zoektocht. En het is niet voor niets geweest, we hebben namelijk een hoop leuke e-mails binnen van heren die ons willen helpen! Maar hoe gaan we nu om met deze reacties en eventuele dates?

Keuzestress: hoe ‘kies’ je een potentiële donor?

Zoveel leuke reacties hadden we nooit verwacht! Het kost daarom ook even tijd om te reageren en misschien ook al wel te kiezen. Dat is iets wat we verschrikkelijk moeilijk vinden. Want, hoe bepaal je aan de hand van een e-mail of we iemand wel of niet willen ontmoeten?

Het voelt voor ons beide niet goed om met verschillende mannen tegelijk te daten. Gek genoeg voelt dat dan toch een beetje als vreemdgaan. Daarom hebben we besloten naar ons gevoel te luisteren en de reactie eruit te halen die ons het meeste aanspreekt. Want zoals we eerder al schreven in onze blog is uiterlijk, achtergrond en opleidingsniveau voor ons ondergeschikt aan de ‘klik’.

Breaking News: de eerste date staat gepland!

Spannend! Het eerste contact is gelegd en na een aantal enthousiaste berichtjes heen en weer hebben we de eerste date gepland. De zenuwen moeten we wel een beetje in bedwang houden, maar we hebben er voornamelijk heel veel zin in! Wat gaan we hem vragen? Wat trekken we aan? Moeten we nog een keer langs de kapper? Nee, laten we niet overdrijven en vooral lekker onszelf zijn. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen die we willen weten:

  • Waarom heb je besloten ons een reactie te sturen?
  • Wat vindt jouw omgeving van deze keuze (en weten ze ervan)?
  • Hoe zie je jouw rol in het leven van het kindje?

Zoals je ziet zijn er eigenlijk maar weinig vragen die we echt willen stellen. Tijdens de date hopen we dat het aflopen van een vragenlijst niet nodig is om het gesprek gaande te houden. Wel vinden we het belangrijk om op één lijn te zitten met de potentiële donor, met name wanneer het gaat om de rol van de vader in het leven van het kindje.

Natuurlijk hopen we dat het gesprek zo soepel verloopt dat er meteen een klik is. Want dat blijft voor ons het meest waardevol.

Maar met onze keuze gaan we niet over een nacht ijs. Als die klik er is, hopen we dat de potentiële donor dit ook zo voelt en willen we hem beter leren kennen door vaker af te spreken.

Om stellen verder te helpen met het vinden van een donor, hebben we nog een aantal tips op een rijtje gezet.

Tips om te bepalen of een donor bij je past

  1. Karaktereigenschappen: Voorafgaand aan een ontmoeting, kun je als stel best bepalen waaraan een potentiële donor moet voldoen wanneer het om karaktereigenschappen gaat. Moet iemand sociaal zijn? Ambitieus? Rustig of juist heel outgoing?
  2. Uiterlijk: Dat wij een ‘mooi koppie’ eerder mooi meegenomen vinden dan een must, wil niet zeggen dat dat voor iedereen geldt. Je kunt natuurlijk ook de uiterlijke kenmerken van jou of jouw partner meenemen in je zoektocht.
  3. Gezondheid: Iets waar wij het in onze blogs nog niet over hebben gehad. Hoe belangrijk is de gezondheid van een donor? In de eerste instantie was ons gevoel direct: enorm belangrijk! Wij willen dat ons kindje zo gezond mogelijk is, en daarin alle risico’s zoveel mogelijk beperken. Maar in hoeverre laat je dit je keuze bepalen? Natuurlijk zijn er bepaalde genetische afwijkingen en erfelijke ziekten die je niet wilt overdragen aan je kindje. Maar vraag jezelf wel af in hoeverre je dit de keuze voor een donor laat bepalen.

Een persoonlijk voorbeeld: Mandy’s vader heeft Parkinson. En hart- en vaatziekten komen in Sharon’s familie voor. Heeft dat onze keuze voor elkaar in de weg gestaan? Nee. Als wij als twee vrouwen kinderen hadden kunnen krijgen, dan had dit ons niet tegengehouden.

We willen hiermee niet zeggen dat het totaal onbelangrijk is, maar het is wel verstandig je af te vragen in hoeverre je dit meeneemt in je keuze.

Wij gaan onszelf snel voorbereiden op onze eerste date (en misschien toch nog even langs de kapper…?). Mochten jullie nog tips voor ons of vragen hebben die we tijdens de date kunnen stellen, laat het ons weten en reageer op de blog!

Meer uit deze serie

Mandy en Sharon

Wij zijn Mandy (32) en Sharon (28) en wonen al een hele tijd gelukkig (en nog steeds smoorverliefd) samen in de regio Rotterdam. Samen met onze twee katten, Pepa en Jaxx is ons leven bijna compleet. We missen alleen nog de enorm gewenste gezinsuitbreiding die het plaatje compleet maakt! In de serie Huisje, Boompje, Baby nemen we jullie mee op onze zoektocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven