Banaan-havermoutpannenkoekjes om te smullen

Gezondere pannenkoekjes

Heb je zin in een gezondere variant op de gewone pannenkoek? Dan zijn deze lekkere banaan-havermoutpannenkoekjes iets voor jou. Ze passen prima in een dieet om af te vallen: ze vullen meer dan de normale variant met bloem en halfvolle melk en zijn een perfecte lunch. Hou je over? Dan kan je ze ook invriezen.

Ingrediënten

  • 200 gram havervlokken (Budget tip: bij Lidl betaal je voor een zak van 500 gram € 0,39)
  • 1 banaan
  • 3 eieren
  • 400 ml. ongezoete ongeroosterde amandeldrink van Alpro
  • Snufje kaneel

Verder nodig

  • Staafmixer
  • Kleine koekenpan

Bereidingswijze

  1. Prak eerst de banaan door de haver(mout)vlokken. Als je niet zo’n stevige vork hebt en/of de banaan is nog wat aan de harde kant, snij hem dan gewoon in plakjes.
  2. Voeg dan zo’n 200 ml. van de Alpro toe en mix het geheel met de staafmixer.
  3. Vervolgens kan je geleidelijk de eieren en de rest van de amandeldrink bij het beslag voegen.
  4. Mix tot het beslag glad is.
  5. Bak de pannenkoeken in een klein pannetje.

Tip: de pannenkoekjes smaken extra lekker met ahornsiroop of vers fruit

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven