Tip! 3 kleine, handzame smartphones voor je kind

Een kinderhand is gauw gevuld, zegt men wel eens. Dat geldt zowel in de figuurlijke als de letterlijke zin. Neem nu bijvoorbeeld smartphones. Deze lijken alleen maar groter en groter te worden, in die mate dat het als volwassene soms al moeilijk wordt om het toestel vast te houden en comfortabel te bedienen. Is jouw kind toe aan een eigen smartphone, dan is het niet handig om een te grote telefoon aan te schaffen. We bespreken drie kleine smartphones die wél praktisch kunnen zijn voor je kind.

iPhone 13 Mini

Voor topprestaties in een klein formaat is de nieuwe iPhone 13 Mini de allerbeste keuze. Met zijn scherm van slechts 5,4 inch scherm is dit een lekker compact toestel. Dat scherm geeft ook in de zon nog een helder beeld, zodat je kind er ook buiten goed gebruik van kan maken. Daarnaast heeft de iPhone 13 Mini een razendsnelle chipset, zodat je kind soepel kan gamen op de telefoon en apps lekker snel opstarten. Ook zijn de camera’s van de bovenste plank met een grote sensor die gemakkelijk mooie beelden maakt. Ook de selfiecamera is dik in orde, en dat is voor kinderen natuurlijk belangrijk. Ook heeft de iPhone 13 Mini een minimale opslagcapaciteit van 128GB, dus de telefoon slibt niet snel dicht met apps, foto’s en video’s. Ook belangrijk: de batterijduur is bovengemiddeld, dus je kind moet er gemakkelijk de schooldag mee kunnen doorkomen. Wil je wel graag dit toestel hebben voor je kind, omdat het gewoon een goed apparaat is waar je hij of zij nog een aantal jaar mee vooruit kan, maar vind je hem eigenlijk te duur? Overweeg dan deze iPhone 13 met abonnement te nemen, zodat je de kosten kunt spreiden door middel van de maandelijkse abonnementskosten.

iPhone 12 Mini

Is de prijs van de iPhone 13 je toch wat te gortig? Dan kun je ook voor de vorige editie uit 2020 gaan: de iPhone 12 Mini. Qua formaat komt dit toestel behoorlijk overheen met zijn opvolger. Natuurlijk is hij net want minder verfijnd. De camera’s zijn net even wat minder sterk en de batterijduur is ook minder indrukwekkend. Desalniettemin blijft de iPhone 12 Mini een uitstekende compacte smartphone die voorzien is van een helder scherm en een krachtige processor. Het toestel heeft standaard 64GB internet opslagcapaciteit, maar is ook te verkrijgen met 128GB of 256GB opslag.

Samsung Galaxy S10E

Toch liever een wat betaalbaardere telefoon, of een Android-smartphone? Overweeg dan de Samsung Galaxy S10E. Hij is niet even wat groter dan de kleine iPhones met zijn scherm van 5,8 inch, maar hij blijft nog steeds handzaam. De Samsung Galaxy S10E beschikt over een helder AMOLED-scherm met een hoge resolutie. De camera’s zijn uitstekend voor deze prijs, vooral de Ultra Wide camera met een gigantisch bereik waarmee je kind alle klasgenoten op één foto kan krijgen. De telefoon is standaard voorzien van een interne opslagcapaciteit van 128GB die verder uitgebreid kan worden met een microSD-kaart. Dankzij de IP68-certificering hoef je kind zich geen zorgen te maken tijdens een regenbui of als de telefoon per ongeluk in het water valt.

Geld kost het allemaal. Daarom is het beter om nu iets goeds te kopen waar je zoon of dochter een paar jaar mee vooruit kan. Bovendien betekent een eigen smartphone voor je kind ook een extra gevoel van veiligheid. Hij of zij kan bellen of appen als er iets of andersom, en dat is toch een prettige gedachte.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven