Handige make-up tips om er jonger uit te zien

Dat de uiterlijke ouderdom vanzelf een keer bij je op de stoep staat, daar ontkom je niet aan. Maar je kan het lot natuurlijk wel een handje helpen! Vind jij het fijn om nog een paar jaar langer fris en jeugdiger voor de dag te komen? Onderstaande tips helpen je om de tekenen van ouderdom een beetje te verdoezelen met make-up.

Tips om er jonger uit te zien met make-up

Besteed extra aandacht aan je gezichtsverzorging

Dit zou overigens eigenlijk vast onderdeel moeten zijn van elke make-uproutine, maar zeker de oudere huid heeft iets meer verzorging nodig. Vertroetel je huid regelmatig met een verzorgend maskertje (zoek uit welke bij jouw type huid past), een rijke crème die voedt en geef jezelf een lekkere ontspannende gezichtsmassage. Kies verder ook het liefst voor een dagcrème en lipverzorging met SPF om snelle huidveroudering tegen te gaan.

Laat je ogen spreken

Met een goede eyeliner, in combinatie met een nude oogschaduw, leg je net wat meer nadruk op je wimpers. Hiermee creëer je een open en frisse blik – iets dat je jonger doet lijken. Wanneer je wat ouder bent kan zwart net iets te hard zijn. Kies dan liever voor bruin, grijs, blauw of groen. Je kunt nog steeds een wing maken, maar kies dan voor de kortere variant waarmee je je ogen een subtiele lift geeft.

Natuurlijke look

Hoe natuurlijker je make-up, des te jonger je lijkt. Kies daarom liever voor een mooie lichte, matte oogschaduw in een bruin- of beigetint dan overdadig kleurgebruik. Ook blusher en bronzer liggen idealiter niet te ver van je eigen huidskleur en zorgen precies voor de rozige kleur die je ook zou hebben na het sporten of een subtiele schaduw om je jukbeenderen beter te laten uitkomen. Kies als lippenstift een mooie tint die net iets donkerder is dan je eigen lipkleur en gebruik een lipliner in dezelfde kleur – liefst van hetzelfde merk, zoals het professionele Pink Avenue.

Gebruik een lichte concealer

Licht maakt jonger, donkerder maakt oud. Dat geldt in het bijzonder voor de blauwe kringen onder je ogen. Kies daarom een goede, dekkende concealer die net een tintje lichter is dan je huid. Houd het echter wel subtiel. Juist wanneer je een dikke laag make-up op smeert, lijk je een stukje ouder. Het valt dan bovendien op dat je iets probeert te verdoezelen. Tip daarom een beetje concealer in je binnenste ooghoeken, werk eventueel de kringen onder je ogen weg en sluit af met een dun laagje foundation. Door je op te maken in daglicht, zie je precies of je make-up sterk opvalt of juist dat subtiele laagje is wat je wilde.

Kies liever voor een vloeibare highlighter

Eigenlijk geldt dit voor de meeste vormen van make-uppoeder: alles dat in je fijne lijntjes gaat zitten, legt hier extra veel nadruk. Om die reden is een vloeibare highlighter juist wel heel prettig. Door dit product te gebruiken creëer je een jonge, frisse en (letterlijk) stralende huid. Hiermee benadruk je exact wat je wil laten zien, maar verdoezel je eventuele tekenen van ouderdom.

Maak er geen glitterfeestje van

Ja, voor een festival of feestje na twaalven kan je best de glitterpot nog eens opentrekken – maar ook dan geldt dat less duidelijk more is vanaf een bepaalde leeftijd. Als je huid veroudert, benadruk dit dan niet met een berg glitters op je gezit. Houd het liever subtiel en natuurlijk.

Besteed aandacht aan je nagels

Je handen zijn een visitekaartje. Door extra aandacht te besteden aan een verzorgd uiterlijk, kom je jonger over – en je nagels horen daar natuurlijk bij. Maar elke paar weken een professionele manicure laten doen? Het is mooi, maar ook een prijzige en tijdrovende klus. Met de gellak van Mistero Milano creëer je thuis gemakkelijk en snel strak gelakte nagels die zo een paar weken blijven zitten. Minimale inspanning, maximaal resultaat. Ben je nog niet bekend met de techniek? In dit artikel lees je alles over mooie gelnagellak tijdens je zwangerschap.

Besteed jij bewust aandacht aan het voorkomen van huidveroudering en een jonge(re) uitstraling?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©fizkes, dertigjarige vrouw – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven