Handige beauty tips voor (drukke) moeders

Of je naast de kinderen een baan in loondienst of vrijwilligerswerk hebt of de volledige zorg draagt, moeder zijn is behoorlijk intensief. Het verzorgen van je uiterlijk schiet er daardoor gemakkelijk bij in. Eigenlijk jammer, want het kan heel fijn zijn om extra aandacht te besteden aan jezelf. Met de tips in dit artikel lukt het je daarom hopelijk wél om dat momentje voor jezelf te nemen. Dat verdien je!

Bijkomen onder de douche of in bad

Hoewel het niet gegarandeerd is dat je vijf volle minuten in stilte kunt doorbrengen, kan het heerlijk zijn om even bij te komen onder de douche of zelfs in bad. Misschien heb je zelfs tijd om een paar bladzijden te lezen of een stukje van je favoriete serie te zien! Gebruik je lievelingsproducten voor het echte me-time gevoel. Heb je die nog niet? Kijk dan eens of Keune shampoo bij je past: dit merk heeft een grote variëteit aan shampoos voor dat echte weldadige gevoel dat je zoekt!

Kom je echt tijd tekort? Ga dan lekker samen met je kind in bad. Je kan spelen, maar ook een beetje tot rust komen. Daarna lekker de pyjama’s aan en nog even tegen elkaar aangekropen op de bank kroelen – zo wordt het toch een fijn moment, met één van je lievelingsmensen.

Overnight beauty producten

Tegenwoordig zijn er veel beauty- en verzorgingsproducten op de markt die je ’s nachts kunt gebruiken, gewoon tijdens je slaap. Dit scheelt natuurlijk tijd, maar ook biedt het de mogelijkheid om even extra tijd aan jezelf te besteden. Denk dan aan een gezichtsmasker of haarolie. Door een routine te creëren voor het slapen, bijvoorbeeld in de tijd die je normaal zou besteden aan scrollen op socials, kom je makkelijker tot rust. Bijkomend voordeel is dat je daardoor ook makkelijker in slaap komt, omdat je de prikkels van de dag vast een beetje hebt kunnen verwerken. Win-win dus!

Wees lief voor jezelf!

De kern van zelfliefde is (zelf)acceptatie. Misschien baal je van die enorme stapel wasgoed, staat op het aanrecht een berg vaat of had de badkamer eigenlijk gister al een poetsbeurt nodig. Bedenk dan dat de periode dat je kinderen zo klein zijn en zoveel aandacht vergen eigenlijk maar heel kort duurt. De tijd voor je huishouden en andere zaken komt vanzelf wel weer.

Om extra van deze periode te kunnen genieten, is het belangrijk dat je je aandacht besteedt aan zaken die wél belangrijk zijn. Zoals jij! Je kunt uiteindelijk alleen maar geven als je genoeg energie opdoet – net als een batterij. Dus maak toch af en toe een extra momentje voor jezelf vrij, geniet van die heerlijke douchebeurt die eigenlijk te lang duurt of een maskertje voor het slapen gaan. Zodat je op de momenten met je kinderen alle liefde en aandacht aan hen kan geven.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©PeopleImages.com – Yuri A – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven