Halloween in Nederland: de leukste events in 2022

Halloween is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse cultuur. Maar waar vier je het en hoe? In onderstaand overzicht vind je alle grote Halloween events in Nederland en België, zowel voor gezinnen als oudere kinderen en volwassenen in 2022. Van de engste spookhuizen tot de Fright Nights in pretparken of de overnachting in het Haunted Hotel. Durf jij? Lees snel verder waar je moet zijn dit jaar!

Halloween 2022: de leukste uitstapjes en events met (jonge) kinderen

Let op: vanwege corona kan het ook dit jaar nog zo zijn dat de genoemde locaties op onderstaande data aangepaste maatregelen treffen. Houd de betreffende websites dus goed in de gaten voor actuele informatie.

Kindvriendelijk griezelen bij Julianatoren

Heerlijk kindvriendelijk griezelen kan je van 1 tot en met 30 oktober bij de Julianatoren in Apeldoorn! Het bos achter het park is omgetoverd tot Griezelbos, waar een tafereel afspeelt dat gebaseerd is op de nieuwe YouTube serie ‘Wiezel de Griezel’. Ook lopen er ‘scare actors’ rond als aardige griezels. Naast het Griezelbos kan je ook naar de theatershow ‘De Grote Spookshow’, geeft Julia Halloween dansles en kan je naar Jul’s Griezelfeest.

Halloween in Heksendoorn

Hellendoorn heet in oktober Heksendoorn en laat gezinnen dagelijks lekker griezelen in het ondergrondse spookhuis. Je kan hier naar Odelia’s Toverschool in het landhuis van de Discovery Club (gericht op kleine kinderen) en een speciale theatervoorstelling bezoeken: Kareltje en het Spookschip. Wil je echt lekker griezelen?

Op 16/22/23/30 oktober kan je vanaf 19.00 uur naar de speciale, extra spannende Halloween avonden en spookhuizen bezoeken. Deze zijn geschikt vanaf 16 jaar.

LET OP! In Eethuis de Berghoeve is een toegangsbewijs (QR-code) verplicht. Voor de overige horecagelegenheden is dit niet noodzakelijk.

Walibi Spooky Days

Walibi Spooky Days is de kindvriendelijke tegenhanger van de enge Fright Nights voor volwassenen. Je kunt tickets kopen voor kinderen van 6-12 jaar oud. Je krijgt overdag toegang tot het park van 13.00-18.00 uur (op combidagen tot 17.00 uur). Dit jaar kan je Daysee helpen de code van de monsterkist te kraken en naar het Festival of Freaks. Ook kan je naar het nieuwe Camp of Curiosities. De Spooky Days vinden plaats op 8, 9, 15 tot en met 30 oktober 2022. Kinderen tot en met 12 mogen verkleed naar het park komen!

Tips

  • Vindt je kind het spannend? Haal dan vooraan in het park een anti-monster button, zodat de acteurs je kind met rust laten in het park.
  • Het is slim je ticket zo snel mogelijk te reserveren, zeker als je groepskorting wil (vanaf 20 personen). Bepaalde dagen zijn namelijk snel uitverkocht.
halloween uit tips nederland belgie
Afbeelding – Shutterstock

Halloween in Bobbejaanland

In Bobbejaanland zijn er een paar kleine aanpassingen voor kinderen in het teken van Halloween. Zo kan je naar Ridder Muis: een attractie voor kinderen waarbij ze Ridder Muis mogen helpen om haar de bezem naar meneer Heks te brengen. De toegang is gratis. Je kunt hierheen op 23-24 oktober en 30 oktober tot 7 november 2022. Daarnaast is er vanaf 13.00 uur doorlopend animatie aan het doolhof. Vindt je kind het allemaal (te) spannend? Dan kunnen ze gratis een anti-monster amulet ophalen bij de ingang van het park om de monsters zelf de stuipen op het lijf te jagen. Tot en met 12 jaar mogen kinderen verkleed naar het park komen.

Kindvriendelijk griezelen bij Toverland

Ook Toverland kiest voor aparte dagen waarop je met de hele familie kunt gaan griezelen. Komend jaar zijn dat: 8, 9, 15, 16, 22 oktober tot en met 31 oktober; 5 en 6 november 2022. Door het park heen zijn er activiteiten met shows en entertainment te vinden. Verder brengen de 15.000 pompoenen bij de Pumpkin Farm (De Tovertuin van het Land van Toos) je natuurlijk helemaal in de Halloweenstemming. Het park is open van 10.00-18.00 uur. Hier vind je meer informatie. Ook hier geldt dat je tot en met 12 verkleed mag.

Halloween 2022 Scare me spookhuis
©Scare Me

Pretparken en spookhuizen met Halloween: oudere kinderen en volwassenen

Scare Me

Echte horrorfans kennen de spookhuizen van Scare Me allang. Dit jaar vindt de vijftiende editie plaats in Almere-Haven op vrijdag- en zaterdagavonden plaats, van 21 oktober tot en met 19 november 2022. Wat je zeker niet mag missen is de grootste van de in totaal zes spookhuizen: Ship of Souls. Aan boord van dit schip worden klassieke trucs gecombineerd met de modernste technieken om je een fantastische Halloweenbeleving te kunnen bieden.

Scare Me is al meerdere malen genomineerd voor belangrijke prijzen in de branche, o.a. door de creativiteit, het concept, de professionaliteit van de acteurs en de make-up. In 2020 won bovendien het spookhuis Writers Block de prijs voor het beste doolhof. In oktober en november belooft het opnieuw een onvergetelijk spektakel te worden. Durf jij het aan?

Toegang: elke vrijdag- en zaterdagavond van 19.30-22.30 uur.
Prijs: € 24,95 online of € 29,95 aan de deur
Locatie: Steiger 57, 1351 AD Almere-Haven
Leeftijd: (zonder ouderlijk toezicht) 16+

Amsterdam Dungeons met Halloween

Bezoek de Amsterdam Dungeons voor Halloween. Dit jaar kan je nog eerder beginnen met griezelen: van donderdag 6 tot en met maandag 31 oktober zie je in de dungeons een extra spannende show. Wil je nog meer griezelen? De speciale openingstijden zijn 29 oktober (00.00 uur) en 31 oktober (20.00 uur). Zorg dat je niet op de brandstapel belandt! Boek snel je tickets, want vol is vol.

Halloween in Toverland

Toverland verandert tijdens de Halloween Nights op verschillende avonden vanaf 19.00 uur in een echt griezelpark (8, 15, 22-24, 26-31 oktober en 5 november). Het park is dan open van 10.00-23.00 uur. Dit jaar vind je in Toverland 3 haunted houses, 2 experiences en ook nog eens 5 gratis scare zones. Durf jij aan te schuiven bij het Trick of Eat dinerbuffet?

Handig! Haal je een Fear Pass, dan kan je de hele avond genieten van deze geweldige Halloweenexperience voor één vaste prijs. Hierdoor hoef je dus niet meer apart te betalen voor de betaalde experiences (inclusief het Trick of Eat buffet).

Legendarisch: Walibi Fright Nights

Legendarisch zijn inmiddels de Walibi Fright Nights, die worden gepresenteerd als ‘gruwelijke avonden in oktober’. Deze editie belooft opnieuw de heftigste ervaring te worden die Walibi tot nu toe voor je in petto had: alle duister en kwaad heeft zich verzameld in het pretpark, de freaks zijn bloeddorstiger dan ooit en op zoek naar nieuwe slachtoffers. Ben jij er klaar voor?

De Halloween Fright Nights vinden dit jaar plaats op: 8, 9, 15, 16, 20-23 en 27-30 oktober 2022, van 18.00-23.00 uur.

Let op! Walibi Fright Nights zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 16 jaar. Om veiligheidsredenen mogen kinderen ouder dan 12 en volwassenen zich niet verkleden of schminken voor een bezoek aan Walibi tijdens Halloween.

Halloween over de grens: België en Duitsland

Bobbejaanland

Bobbejaanland claimt het beste Halloween Evenement van België in huis te hebben. Dat ze uitpakken mag zeker zijn: je kan van 8 oktober tot 13 november naar het Belgische pretpark toe voor fantastische spookhuizen, scarezones, nocturnes (tot 21.00 uur), shows, streetacts en nog veel meer. Op de website vind je de meest actuele informatie en kan je natuurlijk gelijk je tickets boeken.

Let op! Om veiligheidsredenen mogen kinderen ouder dan 12 en volwassenen zich niet verkleden of schminken voor een bezoek aan Bobbejaanland tijdens Halloween.

Plopsaland is niet alleen voor jonge kinderen

Plopsaland De Panne heeft de Halloween Scare Nights. Hierbij zijn de spookhuizen en afgesloten attracties alleen toegankelijk voor personen vanaf 14 jaar. Je hebt hier gratis toegang tot de spookhuizen. De Halloween Scare Nights vinden plaats op 15, 22, 29, 30 en 31 oktober.

Let op! Om veiligheidsredenen mogen kinderen ouder dan 12 en volwassenen zich niet verkleden of schminken voor een bezoek aan Plopsaland tijdens Halloween.

Halloween in Europa-Park

Ben je bereid verder te rijden of gaan jullie in oktober op vakantie? Dan is Europa-Park met Halloween zeker de moeite waard als familie-uitstapje. In oktober en tot en met 6 november kan je je hier vergapen aan de minstens 180.000 pompoenen (en nee, dat is geen tikfout), prachtige herfstbloemen, spinnenwebben en spookachtige verlichting in het park. Verder spelen er een aantal exclusieve (ijs)shows voor Halloween en is de dagelijkse parade helemaal omgetoverd tot een spookachtig geheel.

Dagdoolhof Niflheim is geschikt vanaf 12 jaar, maar verder zijn veel attracties (in passende sfeer) ook toegankelijk voor jongere kinderen. Europa-Park blijft daarmee echt een familiepretpark en een leuk uitstapje voor het hele gezin en is meerdere keren uitgeroepen tot beste uitje over de grens. Dagelijks geopend van 09.00 tot (minstens) 18.00 uur.

Hotel Amerika Spookhotel halloween 2021
©Hotel Amerika

Andere toffe events in Halloweenstijl

  • Hotel Amerika in Hoek van Holland tovert zich op 21/22/23/28/29 oktober om tot Spookhotel. Wat dacht je van een griezelig lekker driegangendiner met afgehakte vingerkootjes en bloederige burgers voor € 69,95 per persoon (excl. drankjes)? Wil je het hotel weer verlaten? Dan moet je eerst meedoen aan de ghost tour met opdrachten in en om het hotel. Zelfs in je kamer ben je niet veilig. Durf jij het aan? Meer informatie en voor het maken van reserveringen kijk je op de website.
  • Glow in the Dark ‘Halloween Special’ 2022 – Het housefeest Glow in the Dark krijgt een Halloweentintje tijdens de nacht van 29 oktober op 30 oktober (tot 07.00 uur) in Maassilo Rotterdam.
  • De Halloweenfair (8 en 9 oktober) vindt plaats rondom de melkfabriek in Hem, waar je verschillende spookhuizen kunt bezoeken. Lees hier meer informatie.

Ga jij dit jaar Halloween vieren? En heb jij nog aanvullende tips voor geweldige feesten, griezelige evenementen of enge tochten in Nederland of België in 2022? Laat het ons weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Evgeny Atamanenko, Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven