Het is bijna Halloween! Als jullie doen aan trick or treat in de buurt, is het leuk om vooraf een tafel vol lekkere hapjes te maken zodat je vast in de sfeer komt komen. Of nog leuker: om dit met bevriende stellen en hun kinderen te doen! Voor wie inspiratie zoekt: wij zetten 5 spannende Halloween hapjes op een rijtje die er niet alleen geweldig uitzien, maar ook nog eens heerlijk smaken én geschikt zijn voor kinderen.
Heerlijke spannende hapjes voor Halloween
Mummieworstenbroodjes
Je hebt nodig
- Hotdogs of knakworsten
- Bladerdeeg
- Eigeel
- Lichte saus (fritessaus of mosterd)
Bereidingswijze
Maak van een plakje bladerdeeg een lange sliert deeg en wikkel deze om het worstje. Ter hoogte van de ogen houd je wat ruimte over. Smeer het mummieworstenbroodje in met wat eigeel en bak af volgens de instructies van de verpakking. Na het bakken maak je twee oogjes van mosterd of fritessaus. Klaar is je worstenbroodje!
Halloween pastasalade
Onderstaand recept is gebaseerd op dit origineel uit de Allerhande.
Je hebt nodig
- Een zak pasta met Halloweenfiguurtjes (o.a. verkrijgbaar bij Lidl)
- 90 gram Parmaham
- 2 tenen knoflook
- 1 verpakking Tastytom trostomaten
- 1 verpakking Rivolo cherrytomaten
- Olijfolie
- Verse basilicum
- Pijnboompitten
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de parmaham in een kwartier krokant. Verkruimel na afkoelen boven de salade.
- Halveer de trostomaten, pers de knoflook, pluk de basilicumblaadjes en hak stelen van de basilicum fijn.
- Kook de pasta al dente.
- Verhit olijfolie in een koekenpan. Leg de tomaten met de halve kant naar beneden en bak, samen met de basilicumstelen en knoflook, lichtbruin in ongeveer 7 minuten. Eventueel kan je wat gedroogde of verse tijm toevoegen.
- Rooster de pijnboompitten rustig in een kleine koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Na het afgieten koel je de pasta een beetje af met koud water. Vervolgens voeg je alle ingrediënten toe en kan je lekker gaan genieten!
Spannende pizza’s
Je hebt nodig
- Minipizza uit de koeling
- Mozzarella
- Eventueel extra ingrediënten, zoals kleine stukjes olijf om als ogen te gebruiken
Bereidingswijze
Leg de minipizza’s neer en beleg met plakjes mozzarella in de vorm van een spook. Eventueel kan je oogjes van olijven gebruiken. Afbakken volgens de verpakking en ze zijn klaar om te eten!
Alternatief: maak met dunne reepjes mozzarella een spinnenweb, gebruik reepjes oranje paprika om een pompoen mee te maken (met een klein groep reepje als steel) of leg plakjes mozzarella neer voor een mummie pizza.
Gevulde oranje paprika
Zijn je kinderen dol op gevulde paprika? Dan kan je het recept natuurlijk heel makkelijk aanpassen om er een Halloweenvariant van te maken. Hoe je dat doet?
Onderstaand recept is gebaseerd op dit origineel van Jumbo.
Je hebt nodig
- 300 gram witte/zilvervlies rijst
- 4 oranje paprika’s
- 1 courgette
- 2 tenen knoflook
- Olijfolie
- 300 gram biologisch rundergehakt (of vega)
- 150 gram Griekse yoghurt
Bereidingswijze
Volg de bereidingswijze uit het originele recept, met een paar kleine aanpassingen:
- Snij figuurtjes uit de paprika (als bij een pompoen)
- Rooster de paprika’s in zijn geheel
Griezelige gevulde eieren
Op zoek naar een tof recept voor griezelig lekkere gevulde eieren?
- Laura’s Bakery heeft een goed recept voor eieren die net op ogen lijken
- Bij Annabella’s Foodblog vind je een recept voor hele toffe drakeneieren
- Hier vind je het recept voor lekkere gevulde eieren in de vorm van een pompoen
Wat gaan jullie maken voor Halloween?
Schrijf je nu in voor de wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). We vinden het natuurlijk heel gezellig als je ons komt volgen op Instagram.
Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijke update – met jouw toestemming dus.
Uitgelichte afbeelding ©JeniFoto – Shutterstock