Halloween | De 7 leukste (en simpelste!) knutseltips

Heb je zin om lekker te gaan knutselen in Halloween thema, maar wil je het jezelf (en de kinderen) niet te moeilijk maken? Met de 7 leuke knutseltips uit dit artikel kan je prima aan de slag. Knutselaar of niet, je brengt je huis in een handomdraai in een gezellige Halloweensfeer. Deze DIY tips zijn bovendien superleuk om samen met je kind te doen!

Knutselen in Halloween thema: deze 7 opties zijn leuk én simpel

Grappige mummielampionnen

Niet ieder kind vindt het leuk om het huis om te toveren tot een spookhuis. Zijn jouw kinderen geen fan van de enge toestanden die vaak toch bij Halloween horen? Dan vinden ze deze kleine lampionnen vast fantastisch. Ze zijn vrij simpel om te maken.

Je hebt nodig:

 • Glazen potjes van verschillende grootten
 • Lijm
 • Verband (liefst smal, bedoeld voor om een gekneusde of gebroken vinger) – te koop bij o.a. Etos
 • Wiebeloogjes
 • Waxinelichtje

Je plakt het begin van het verband op het potje. Vervolgens rol je het gaas een paar keer rond het glas, tot je hem grotendeels hebt bedenkt. Het einde plak je opnieuw vast met lijm (of eventueel een pleister) en je maakt je mummielampion af met wiebeloogjes. Zet er een waxinelichtje in ’s avonds voor een knus, maar ook echt Halloween effect.

Spooktraktatie

Bij Halloween horen natuurlijk ook traktaties die je kan uitdelen tijdens trick or treat. Deze spookachtige lolly’s doen het goed en zijn leuk om uit te delen.

Je hebt nodig:

 • Witte servetten
 • Lolly’s (bijvoorbeeld van chupachup)
 • Lintjes in zwart en oranje
 • Zwarte stift

Je wikkelt de witte servetten om de lolly en knoopt het dicht met een zwart en een oranje lintje. Vervolgens zet je met een zwarte stift twee stippen ter hoogte van de ogen en je spookje is klaar.

Papieren zakken

Deze versiering is heel erg leuk om te maken voor Halloween zelf. Als kinderen langs de deur komen, zorg jij voor een gezellig of zelfs griezelig effect – natuurlijk net afhankelijk van wat je op de zakken tekent. De zakken kan je ook langs het pad naar je voordeur toe neerzetten.

Je hebt nodig:

 • Papieren zakken, liefst in bruine kleur
 • Zwarte stift
 • (Elektrische) waxinelichtjes

Op de papieren zakken schrijf je woorden die met Halloween te maken hebben of teken je een spookachtig tafereel. Misschien maak je wel een tikje luguber kerkhof, spoken, gezichten of juist een ander soort monster. Je kan het natuurlijk ook vriendelijker houden als je jonge kinderen verwacht. In de zakken zet je vervolgens een elektrisch waxinelichtje.

Alternatief: je kan ook een tekening uitprikken met een prikpen. Het licht schijnt dan heel mooi door de gaatjes.

Spinnenwebben

Wil je het huis ook helemaal in een gezellige Halloweensfeer krijgen? Dan zijn deze spinnenwebben daar perfect voor natuurlijk!

Je hebt nodig:

 • Zwart papier of (dunner) karton
 • Schaar

Vouw het zwarte papier of karton in een soort puntzak en knip kleine reepjes uit – een beetje net als de papieren tafelkleedjes die je vroeger wellicht ook weleens hebt gemaakt. Aan de breedste kant knip je hem recht af.

Wegwijzers

Deze spannende wegwijzers zijn perfect voor de echte Halloweenfans. Als je je huis dit jaar helemaal in de sfeer wil brengen, kan je de avond van Halloween houten wegwijzers ophangen aan je huis of op een boom in de buurt. Schrijf op de pijlen de namen van je favoriete bestemmingen uit horrorfilms. Vergeet niet er eentje in de richting van jullie huis te laten wijzen!

Gezonde traktaties

Als je even een gezonde tegenhanger wil bieden naast al dat snoep, kun je prima een traktatie geven die wat minder suiker bevat! Neem een net vol mandarijnen (of meerdere, mocht je woonplaats heel fanatiek Halloween vieren) en teken met stift gezichtjes op de schil. Simpel, maar wel leuk! Doe eventueel inspiratie voor gezichten op in dit artikel over pompoenen uithollen met Halloween.

Halloween sfeerlichtje

Maak een glazen potje paars met speciale glasverf. Hierover plak je een silhouet van zwart papier, bijvoorbeeld zoals op de foto: compleet met spookachtig huis en een heks die voorbij de maan vliegt. Maar je kan de kinderen natuurlijk ook zelf aan de slag laten gaan en hun fantasie de vrije looplaten. Om het potje helemaal af te maken zet je er een (elektrisch) waxinelichtje in.

Gaan jullie dit jaar knutselen voor Halloween? En welke van deze knutseltips vind jij het leukst?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, altafulla – Shutterstock.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Een gedachte over “Halloween | De 7 leukste (en simpelste!) knutseltips”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven