Press "Enter" to skip to content

Halloween | De 7 leukste (en simpelste!) knutseltips

Heb je zin om lekker te gaan knutselen in Halloween thema, maar wil je het jezelf (en de kinderen) niet te moeilijk maken? Met deze 7 leuke knutseltips tover je je hele huis om in de Halloweensfeer!

Knutselen in Halloween thema: deze 7 opties zijn leuk én simpel

Grappige lampionnen

Zeker leuk als je kinderen geen fan zijn van enge toestanden. Deze lampionnen zijn simpel te maken en zien er gemoedelijk uit.  Je neemt een paar potjes, wikkelt daar verband omheen en plakt er wiebeloogjes op. Kind kan de was doen, toch?

Spooktraktatie

Eigenlijk is het heel simpel. Je vouwt een wit servet om een ronde lolly. Hier omheen knoop je twee lintjes in zwart en oranje, zet twee zwarte stippen en klaar ben je: simpele, maar leuke traktatie om aan de deur te geven aan alle kinderen die langs komen voor trick or treat.

Papieren zakken

Je maakt met zwarte stift gezichten op papieren zakken en kunt die zo eng maken als je zelf wil. Of iets vriendelijker natuurlijk, zeker als je vermoedt dat er ook kleinere kinderen langskomen. En dan zet je daar een elektrisch waxinelichtje in.

Spinnenwebben

Net als de tafelkleedjes van papier die je vroeger misschien ook maakte. Je vouwt zwart papier in een soort puntzak en knipt daar reepjes uit. Vouw hem open en je hebt decoratieve spinnenwebben die je bijvoorbeeld op het raam kunt plakken.

Wegwijzers

Schrijf de namen van je favoriete bestemmingen uit horrorfilms op houten wegwijzers en bevestig ze aan je huis of een boom in de buurt.

Gezonde traktaties

Als je even een gezonde tegenhanger wil bieden na al dat snoep, kun je natuurlijk ook aan de slag! Neem een net vol mandarijnen (of meerdere, mocht je woonplaats heel fanatiek Halloween vieren) en teken met stift gezichtjes op de schil.

Halloween sfeerlichtje

Maak een glazen potje paars met speciale verf. Hierover plak je een silhouet van zwart papier, compleet met spookachtig huis en een heks die voorbij de maan vliegt. Om het af te maken zet je hier een (elektrisch) waxinelichtje in.

Gaan jullie dit jaar knutselen voor Halloween? En welke van deze knutseltips vind jij het leukst?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Afbeelding, altafulla – Shutterstock.

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids