Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Zo heb je nog meer plezier van je tuin deze zomer

De tuin is echt een verlengstuk van je huis: je bent lekker buiten in de frisse lucht, kan je genieten van al het moois dat er bloeit en natuurlijk tijd doorbrengen met je vrienden en familie. Om er optimaal van te kunnen genieten dit jaar, is het handig om binnenkort al te beginnen met het opknappen van je tuin en nalopen van een aantal belangrijke punten. In dit artikel vind je handige tips en motivatie om aan de slag te gaan!

Creëer een buitenruimte waar je van houdt

Waarom een mooie tuin zoveel voor je doet? Buiten leven is goed voor je mentale en fysieke gezondheid en met een tuin verleng je de binnenruimte op een redelijk simpele manier. Verdiep je hiervoor in de verzorging van bloemen en planten – niet voor niets is tuinieren een reden dat mensen in de zogeheten blue zones gezonder en gelukkiger zijn en ouder worden. Het liefst kies je een mooie mix van bloemen en planten die goed zijn voor de biodiversiteit en waar je gelukkig van wordt als je ernaar kijkt. Heb je beperkte ruimte? Dan kan je ook kiezen voor verticaal tuinieren. Verder kan je met accessoires, zoals kleurrijk aardewerk of een sierkussen zorgen voor een persoonlijke noot. Ook verlichting geven sfeer: priklicht, lantaarns en kaarsen geven net dat beetje extra tijdens de schemer of als het donker is.

Breng accenten aan die bij je stijl passen

We weten inmiddels allemaal dat tegels warmte vasthouden en beplanting niet alleen zorgt voor afkoeling, maar ook beter is voor het milieu. Dat neemt niet weg dat je geen leuk persoonlijk terras kunt maken. Hoe je dit persoonlijker maakt? Kies voor accenten die helemaal bij jouw stijl en persoonlijkheid passen. Denk aan kunstwerken, zoals wandkleden of beelden, hangende plantenbakken of een vaas tegen de muur. Ook hekken of verandarails geven sfeer in je tuin.

Wil je een tuinmeubel kopen? Durf dan ook te experimenteren met kleur en materiaalgebruik. Juist het natuurlijke hout en steen kunnen samen een hele toffe combinatie zijn. Verder zorg je voor een knusse sfeer in je tuin met kussens of een mooi buitenkleed onder je tuitafel.

Maak onderhoud gemakkelijker

Tegenwoordig zijn er tal van slimme oplossingen beschikbaar die het onderhoud gemakkelijker maken dan ooit tevoren. Investeren in automatische irrigatiesystemen bespaart water en zorgt ervoor dat al je planten de zorg krijgen die ze nodig hebben, zonder dat je elke dag handmatig water hoeft te geven. En wat dacht je van het installeren van lampen op zonne-energie met een bewegingssensor? Dit zorgt ervoor dat je tuin goed verlicht blijft en dat je bespaart op energiekosten. Win-win!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Ground Picture – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids