De Grote Puberbingo! Over samenwonen met een puber

Vanuit het niets begint je kind te veranderen. Aan de ene kant krijgen de gesprekken meer diepgang, tegelijkertijd weet je precies waar je puber in huis zit omdat ze – à la Hans en Grietje – een spoor van spullen achter zicht aan laten slingeren. Benieuwd of je bingo haalt? Doe dan mee met onze Grote Puber Bingo!

Puber Bingo

Omdat we geloven dat de meeste pubers een beetje van hetzelfde zijn (net zoals zij geloven dat we allemaal dezelfde ouderwetse uitspraken doen), besloten we voor de grap een Puber Bingo te maken. Vierentwintig vakjes die je allemaal stuk voor stuk een keer kan gaan afkruisen. We zijn benieuwd wie als eerst een complete Bingo haalt!

We deelden de uitspraken en het gedrag in vijf verschillende categorieën:

  • Kleding
  • Lamlendigheid
  • Omgaan met hun smartphone
  • Eten
  • Nadenken over het leven

5 grote veranderingen bij pubers

Kleding

Aan de ene kant klaagt je puber steen en been over het feit dat ze werkelijks niks in de kast hebben hangen. Aan de andere kant kan dat wel kloppen. Ze gooien het na het dragen op de grond. Of laten stapels gewassen goed op hun bureau liggen, het valt van de stoel of het verdwijnt om een andere vage reden – ergens in het puberhol.

Wat de reden ook mag zijn, kleding speelt een grote rol in het leven van je tiener. Al dan niet omdat je er overheen struikelt.

Lamlendigheid

Pubers zijn niet altijd dol op bewegen. Je zal ze geregeld in beweging moeten brengen. Ze verbazen zich over het feit dat jullie vroeger naar school gingen op een fiets die niet elektrisch aangedreven werd. Door de regen. Moeten er niet aan denken dat ze onnodige bewegingen verrichten – en daarom doen ze dat ook niet, kijk maar naar de stapel vaat óp de vaatwasser in plaats van erin.

Omgaan met de smartphone

Het lichaamsdeel dat pas aangroeit ná de geboorte! Je puber en zijn smartphone zijn praktisch onafscheidelijk. Tot jij ze probeert te bereiken met een belangrijke mededeling althans. Ze pakken hem vooral voor Instagram, Snapchat en TikTok. Maar o wee als je hem afpakt bij wijze van straf. Dan blijkt hij ineens keihard nodig voor Magister!

Eten

Lekker eten met een puber aan tafel? Net als je peuter kan ook een tiener behoorlijk zeuren over wat op tafel staat. Of over het feit dat je net zijn favoriete broodbeleg niet hebt gehaald. En heb je uitgebreid in de keuken gestaan? Dan kan je zomaar te horen krijgen dat ze vanmiddag al een patatje hebben gegeten met vriendinnen.

Nadenken over het leven

Niet altijd diepgaand trouwens. Soms denken ze namelijk vooral aan hun nieuwste grote liefde. Of wat ze nu weer kunnen kopen van hun zakgeld (een vierde mascara bijvoorbeeld). En wat dacht je van de illusie dat jij een geldboom in de tuin hebt staan voor al hun dromen en wensen? Ze eindigen meestal met de conclusie dat ze dit dus echt zo anders gaan doen als zij kinderen hebben!

De Grote Puber Bingo: hoeveel streep jij er af?

De Grote Puber Bingo

Hoeveel kan jij er afstrepen van de Grote Puber Bingo? En hoe vaak ben jij al gestruikeld in de gang?

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven