Wie is de mol? 2022 | Aflevering 6, Golfbeweging

In de wekelijkse nabespreking van Wie is de mol, seizoen 2022 gaan we in op de hints die voorbij komen in de aflevering, wat verder opviel, wie welke opdrachten deed en hoe het zit met de verdenkingen. Wil je gezellig meedoen in onze poule? Zoek dan naar De Mamagids in de app of vraag via DM op Instagram om een linkje/uitnodiging.

Lees hier de samenvatting van Wie is de mol? seizoen 22 (2022), inclusief alle hints en theorieën

Wie is de mol? 2022, aflevering 6: golfbeweging

De aflevering begon erg grappig met Sahil die gespeeld verbaasd de moltelefoon uit zijn tas trok toen Rik belde en beweerde geen idee te hebben wie hem daar had verstopt. Kim-Lian, Thomas en Sahil kregen alvast informatie over de eerste opdracht: ze moesten zich opdelen in twee groepen. Daarop besloten ze maar meteen in deze formatie te blijven en de rest mede te delen dat Rik hen had opgedragen in de groepen uit de busjes te blijven. En zo gebeurde het.

In deze zesde aflevering van Wie is de mol? 2022 vallen een aantal dingen op:

  • Er zijn maar twee opdrachten. In het verleden gebeurde dat vaak als er nog een aanvullende opdracht kwam na de test. Dit keer bleef het daarbij.
  • Verschillende mensen lijken enorm te mollen, anderen subtieler.

Hieronder staat de complete nabespreking. Ik ben ontzettend benieuwd of jullie nog informatie missen, misschien aanvullende theorieën en hints hebben én natuurlijk wie jij verdenkt. Laat je dat weten in een reactie?

Opdracht 1: In het verschiet (maximaal € 3.500,00)

Wat is de bedoeling van opdracht 1, In het verschiet?

De zes kandidaten worden verdeeld in twee groepjes van drie”

  • Everon, Fresia en Laetitia
  • Kim-Lian, Sahil en Thomas

De eerste groep mag op zoek gaan in een fort. Hier liggen sleutels verstopt die ze boven kunnen gebruiken om kisten te openen. In die kisten liggen pijlen die deze drie kandidaten vervolgens mogen afschieten richting het water. De tweede groep wacht daar in een speedboot, vist de pijlen uit het water en mag deze verderop gebruiken om geld te verdienen met kistjes die onder water liggen. Een hilarische opdracht, mede mogelijk gemaakt door smaakmaker Thomas en Sahils, wederom, fanatieke houding tijdens het peddelen.

Hoe kon het geld worden verdiend?

In een loods liggen kistjes verstopt op de bodem, te vinden met behulp van een lichtje. Kim-Lian, Sahil en Thomas kunnen deze opvissen met behulp van een magneet. Als ze dat echter hebben gedaan, lopen ze kans gepakt te worden door een badmeester die de kistjes met een hengel mag proberen van de surfplank af te wippen – terug het water in. Lukt het ze echter de geldkistjes de loods uit te krijgen, dan mogen ze met behulp van de codes aan de pijlen proberen deze te openen. Zo verdienen ze geld.

Verloop van opdracht 1, groep 1 (Everon, Fresia en Laetitia)

Om de poort naar het fort te openen, moeten de kandidaten twee dolken vinden. Die hebben ze al snel te pakken. Vervolgens lopen ze met fakkels naar binnen om de sleutels te zoeken. Laetitia is lekker op dreef: die vindt al snel twee sleutels. Everon pakt vervolgens de derde en Laetitia wil voorstellen om door te zoeken, waarop Fresia snel roept dat het beter is niet te veel tijd te verspillen. ‘Dan kan de rest van de groep verder met de opdracht.’ Dat ze intussen zelf aan een sleutel voorbij is gelopen, laat ze daarbij in het midden. Althans, die suggestie wordt gewekt. Als je de beelden bekijkt, lijkt ze inderdaad langs een sleutel te lopen (in het vakje onder de fakkel).

Vervolgens schieten ze de pijlen af. Everon heeft er 3, Fresia en Laetitia allebei 2. Hier gebeurt verder niets verdachts, iedereen schiet een pijl richting de rode boei zodat hij gemakkelijk door het andere team kan worden opgehaald.

Verloop van opdracht 1, groep 2 (Kim-Lian, Sahil en Thomas)

Het begint hilarisch. Thomas is zo enthousiast om een pijl te pakken dat hij van de boot kukelt. Dat levert weinig vertraging op verder, want ze hebben redelijk snel alles te pakken en varen door richting de loods. Sahil heeft als eerst een kistje te pakken, dan Thomas en Kim-Lian. Terwijl het kistje van Sahil door een badmeester weer het water in wordt geduwd, vist Thomas nog het verroeste stuur op van een onderzeeër en vaart Kim-Lian snel naar buiten met twee kistjes om die vast veilig te stellen.

Als ook Thomas zijn tweede kistje heeft, brengt hij die snel naar Kim-Lian. Ze begint vast met het openmaken, terwijl Thomas terugkeert. Hij vist hier uiteindelijk een vijfde kistje op en keert terug. Sahil probeert een zesde binnen te brengen, maar is net te laat. Intussen verdienen ze € 1.400,00 met het openen van vier kistjes. Voor de vijfde hebben ze geen kloppende code meegekregen met de pijlen. Rik vertelt dat ze tijdens deze opdracht € 2.450,00 hadden kunnen verdienen.

Dat betekent dat de sleutel die Fresia heeft laten liggen correspondeert met 3 pijlen. Verdacht!

Waar had de mol het meeste baat bij? En wie gedroeg zich het verdachtst?

In principe kan de mol in beide groepen schade aanrichten. Binnen de eerste groep kan je de sleutels snel pakken en in je broekzak stoppen waardoor deze onvindbaar worden, tijd rekken en/of voortijdig roepen dat je maar beter kan beginnen met schieten van de pijlen. Wanneer je in de volgende groep zit, kan je de kistjes van je plank laten duwen door de badmeesters, een uitgevallen zaklamp faken of gewoon heel onhandig stuntelen.

In dit geval zijn mijn ogen vooral gericht op Fresia, maar dat heeft te maken met de tunnel waar ik al sinds aflevering 1 in zit. Ik kan me ook voorstellen dat Kim-Lian nog steeds je aandacht heeft als mol.

Verklaring naam: In het verschiet

Mijn theorie is dat de mol in het team zit dat ‘ver schiet’ – dus de eerste groep. In dat geval komen alleen Everon, Fresia en Laetitia nog in aanmerking voor de titel Mol van 2022. Daarnaast zit het woord schieten erin, wat weer kan duiden op voetballen (Fresia).

Opdracht 2: reddingsactie (€ 1.740,00)

Er liggen vijf reddingsboten in het water. Op één daarvan moet een kandidaat zitten die het overzicht bewaart. Dat wordt Everon. De overige vijf nemen plaats op een jetski en mogen reddingsboeien op de juiste volgorde gaan hangen om geld te verdienen. Je mag per keer één boei meenemen.

Opvallend gedrag in opdracht 2

Thomas werkt keihard door, samen met Laetitia. Ze krijgen al snel de eerste boot vol. Sahil hangt een beetje rond en verdient hiermee weinig geld, Fresia racet rondjes door het water – zogenaamd om overzicht te houden. Hierbij brengt ze nauwelijks iets binnen, dus in hoeverre ze daarmee het spel positief beïnvloedt valt te betwijfelen. Ook Kim-Lian is niet heel actief. Verder valt op dat Fresia regelmatig met een boei rondvaart waar € 250,00 op staat.

Ondanks het mollen hier en daar verdienen ze toch € 1.305,00 in deze opdracht, dat door Rik wordt afgerond op € 1.310,00.

Meest verdacht in deze opdracht?

  • Everon moet het overzicht houden, maar raakt het spoor bijster. Pas richting het eind lijkt ze in actie te komen.
  • Fresia racet rondjes op haar jetski. Dat is zo’n beetje haar inbreng binnen de opdracht.
  • Kim-Lian saboteert de opdracht door boeien in het water te gooien. Ook lijkt ze een goede boei mee te nemen.

Betekenis van de titel: Golfbeweging

Je kan dit zien als een verwijzing naar het rondracen van Fresia op het water. Ook de val van Thomas in het water kan je hieraan linken. En, in de zin van radiogolven: Everon krijgt weinig contact via de ‘golfbeweging’ van de portofoon.

Hints en theorieën aflevering 6

Follow the money Wie is de mol? 2022

Let op! In onderstaand schema staan alleen de individuele verdiensten verwerkt, niet het geld dat ze als groep kunnen binnenhalen (zoals bijvoorbeeld bij alle opdrachten in aflevering 1). Daarnaast zie je bij Kim-Lian -133.34 staan in aflevering 2. Dat komt doordat ze haar portret als enige niet herkende en daarmee € 200,00 verspilde. Hier ging het bedrag van € 66,66 af dat ze hier met haar groepje verdiende.

AfleveringEveronFresiaKim-LianLaetitiaThomas
100000
266.660-133.34-15066.66-150
31250125210210
4400100134+250+150125+150125
5114171114250+114500+57
600000
Totaal705.66271489.66915.66742

Wanneer je de groepsinkomsten dus niet meerekent lijkt Fresia op basis van bovenstaand schema overduidelijk de mol te zijn. Zelfs de meest verdachte kandidaat van Nederland (Kim-Lian) verdient ruim € 200,00 meer.

Is jouw mol na het zien van dit Follow the money schema veranderd?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Meer Wie is de mol – seizoen 2022?

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (39) is moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven