Goedkoop dagje weg met je kind: 53 leuke opties

Wanneer je vrij hebt, is het leuk om op pad te gaan met je kind. Helaas lijkt alles tegenwoordig geld te kosten, terwijl goedkopere of gratis opties ook hartstikke leuk zijn. Wat je kunt doen zonder een kapitaal uit te geven? In dit artikel staan maar liefst 53 opties die allemaal goedkoop of zelfs gratis zijn om te doen – gerangschikt per categorie, zodat je in de inhoudsopgave makkelijk kunt terugvinden waar je zin in hebt. Veel plezier alvast!

Inhoud Verberg

Goedkoop of gratis weg met je kind?

Een dagje weg was soms al prijzig, maar sinds corona lijken sommige prijzen wel verdubbeld. Zelfs voor een dagje Avonturenboerderij Molenwaard, een plek die eerder nog in deze lijst stond, ben je inmiddels voor een dag met vier personen al bijna honderd euro kwijt. Voor een kinderboerderij. Laat staan als je met zijn allen naar de Efteling wil: zonder Albert Heijn kaartjes is dat eigenlijk niet leuk meer.

Goedkoop of gratis op pad kan echter gelukkig nog wel. Je moet soms iets beter zoeken (en dit artikel opslaan in je favorieten), maar dan blijken er toch genoeg opties die met kinderen zeker de moeite waard zijn.

Cultuur? En dagje weg hoeft niet veel te kosten

Bibliotheek

Bij de bieb kan je boeken lenen – wat voor kinderen niets kost. Maar wist je dat ze bij de meeste bibliotheken ook voorleesochtenden hebben en andere leuke activiteiten organiseren voor kinderen? Je hoeft je alleen maar aan te melden in je woonplaats en je krijgt via een nieuwsbrief precies te horen op welke dagen je iets leuks kan komen doen.

Castellum Hoge Woerd

Waan je in de tijd van de Romeinen op Castellum Hoge Woerd in Utrecht, op de linies waar ze vroeger echt rondliepen. Het fort is gratis te bezoeken. Wil je meer? Dan kan je (soms tegen betaling) ook andere dingen beleven: het museum, naar het theater, de boerderij of de prachtige tuin.

De Zaanse Schans

In Zaanstad vind je zo’n typisch oud-Hollandse plek waar je van alles kan leren over de geschiedenis. Bovendien, zeg nou zelf, toerisme in eigen land is toch net zo leuk? Je hoeft geen toegangsprijs te betalen om over de Schans rond te lopen. Tegen betaling (€ 40,00 voor twee volwassenen en twee kinderen) kan je eventueel nog het Zaans Museum bezoeken.

Festivals

Van de Parade tot het Rotterdamse Zomercarnaval en van Parkpop tot Zomerparkfeest, door heel Nederland vinden tal van festivals plaats waar je gratis naartoe kunt. Een feestje voor de kinderen, vaak kan je lekker eten halen ter plaatse en je hebt meteen een uitje met het hele gezin. En vind je dat toch net iets te duur? Dan kan je natuurlijk ook zelf iets meenemen.

Gratis monumenten

Tijdens de Open Monumentendag (tweede zaterdag in september) kan je door heel Nederland gratis verschillende monumenten bezoeken. En dat is nog niet alles. Op veel verschillende plekken krijg je ook nog tentoonstellingen, rondleidingen, fietsroutes of wandelingen en zijn er tal van activiteiten. Kortom, zeker de moeite waard als je een leuk en goedkoop (of zelfs gratis) uitje zoekt met de kinderen.

Gratis musea

Zin om een museum te bezoeken met de kinderen, maar wil of kan je er eigenlijk geen geld aan kwijt zijn? Hier vind je een lijst met gratis musea, verspreid door heel Nederland.

Kaasmaker Simonehoeve

Altijd al willen weten hoe kaas gemaakt wordt? Bij Kaasmaker Simonehoeve in Katwoude/Volendam krijg je een gratis rondleiding. Ook kan je op bezoek bij de klompenmaker.

Landelijke fruitplukdagen

Ieder jaar in augustus en september stellen verschillende fruittelers hun boomgaard open voor het publiek tijdens de fruitplukdagen. Je mag je eigen fruit komen plukken en voor een zacht prijsje meenemen. Er is van alles te doen. En hoe leuk is het bovendien om na afloop appeltaart te bakken met je zelfgeplukte appels?

Molendagen

Tijdens de Nationale Molendag (in mei) stellen verschillende molens in jouw regio zich open voor publiek. Bezoekers kunnen eens kijken hoe het werk in de molen eraan toegaat (of ging). Voor het hele gezin natuurlijk superleuk om eens te zien en meteen een perfect moment om zelf ook een zakje verse bloem mee te nemen voor thuis.

Monumentendorp Orvelte

Zijn je kinderen dol op zo’n beetje alles dat met geschiedenis te maken heeft? Het Drentse dorpje Orvelte is heel bijzonder om dan eens te bezoeken. Je kunt verschillende authentieke Saksische boerderijen bezichtigen, waaronder zelfs één exemplaar uit de zestiende eeuw. Inmiddels is deze ingericht als museum.

Museumkaart

Deze optie is vooral aantrekkelijk als je vaak naar musea gaat. Door eenmalig te betalen voor je museumkaart (€ 32,45 per kind tot en met 18 jaar en € 64,90 per volwassene) krijg je een jaar lang onbeperkt toegang tot maar liefst 400 musea. Hoe meer je er bezoekt, des te goedkoper de bezoekjes per stuk worden. Je kan eventueel ook overwegen om er eentje aan te schaffen voor jezelf en één van de kinderen. In dat geval ben je ongeveer € 100,00 kwijt en kost een maandelijks museumbezoekje slechts € 10,00 per keer. Op die manier kan je dus wel naar het museum, maar kost het uitje je ineens veel minder.

Oldtimertocht, truckersrit, vliegtuigen spotten

Bijna overal zie je wel eens in de zoveel tijd een bijzondere stoet auto’s voorbij rijden. Of het nu oldtimers zijn of truckers, voor kinderen is het fantastisch om te zien. Geen zin of tijd om daarop te wachten? Dan kan je ook gaan vliegtuig spotten bij Schiphol of één van de kleinere vliegvelden die ons land rijk is.

Plaatselijke speurtocht

Heb je niet zo’n groot budget, maar wil je wel iets leuks doen met de kinderen? Dan kan je jullie dagje weg ook heel creatief invullen. Zoals met een zelfbedachte speurtocht langs alle bezienswaardigheden in jullie wijk of woonplaats met informatie over het pand of kunstwerk dat ze daar zien.

Speciale dagen bij musea, kastelen, monumenten

Bij bepaalde musea, kastelen en monumenten krijg je op bepaalde dagen toegang tegen speciaal tarief. Zo heb je toch een leuk dagje weg met je kind, zonder dat het heel veel kost. Zo kan je bijvoorbeeld bij het Muiderslot soms gratis naar binnen met je (klein)kind of zijn er andere speciale acties. Houd dus de websites goed in de gaten.

Veiligheidsmuseum PIT in Almere

Zijn je kinderen dol op alles met wielen en de hulpdiensten? Dan is dit museum in Almere hartstikke leuk om eens naartoe te gaan. Ook prima te combineren met andere uitjes in de buurt; het museum zelf is niet heel groot.

Visserijdagen

Door het hele land vinden op verschillende dagen Visserijdagen plaats. Bekende? Bruinisse (Mosselfeest), Stavoren en Harlingen. Maar ook kleinere dorpen vieren ’s zomers feest. Leuk om met je kinderen naartoe te gaan en lekker rond te struinen.

Zandsculpturenfestijn

De naastgelegen beeldentuin in Garderen is misschien wat saai voor kinderen. Maar als je een leuk uitje zoekt om met de kinderen te gaan doen, dan is het Zandsculpturenfestijn zeker een aanrader. Je kijkt je ogen oud, jong én oud. Ook in Elburg en Oosterhout heb je soortgelijke evenementen.

Goedkoper naar de dierentuin of gratis dieren kijken

Abonnement of marktplaats

De meeste dierentuinen zijn behoorlijk prijzig. Alternatieven?

  • Zoek op Marktplaats en Vakantieveilingen of je daar goedkope kaartjes kan vinden.
  • Vraag voor de verjaardag van de kinderen (zeker als ze al van alles hebben) om een financiële bijdrage aan een dierentuinabonnement. Dan kan je zo vaak gaan als je wil en kost het dagje weg je alleen geld aan de parkeerplaats.

Animal Farm

Een gratis dierentuin? In Nederland? Animal Farm in Beverwijk is dé plek waar je naartoe moet voor een gratis dagje weg. Je kan er specialere diersoorten zien (zoals reptielen en vogels), maar ook geitjes. Regelmatig kan je ook deelnemen aan de activiteiten. Houd hiervoor de website goed in de gaten.

Avonturia de Vogelkelder

Avonturia de Vogelkelder is niet alleen de grootste dierenspeciaalzaak van de Benelux, ook kan je er rondlopen en je vergapen aan de meest bijzondere diersoorten. Zowel leuk als je een bijzonder huisdier hebt als om gewoon een dagje door te brengen met de kinderen.

De Mèkkerstee in Ouddorp

Een kinderboerderij vol geiten – bij de Mèkkerestee in Ouddorp kan je je voor niets een ochtend lang vermaken. En krijg je trek in een lekker stukje geitenkaas? Die verkopen ze hier in de Landwinkel, vol streekproducten.

De Paardenkamp

In Soest vind je De Paardenkamp – een stichting die zich bezighoudt met een fijne oude dag voor de paarden. Heb je een kindje dat dol is op deze prachtige dieren en is Soest redelijk in de buurt? Dan kan je hier een kijkje komen nemen naar de honderdtwintig (oudere) paarden die hier rondlopen. Verder is er een expositie met een interactieve tentoonstelling, moestuin en winkeltje.

Goedkope dierenparken

Op zoek naar minder bekende dierentuinen die ook niet zo duur zijn? Hier vind je een overzicht met goedkopere, kleinere dierenparken in Nederland.

Kinderboerderij

Een uitje dat eigenlijk altijd wel leuk is, is een ochtendje naar de kinderboerderij. Je kan de dieren voeren met speciaal voer dat ze daar hebben hangen (kost vaak 50 cent) of gewoon aaien en spelen. Misschien eenvoudig, maar dit blijft voor kinderen toch vaak een heerlijk dagje weg – terwijl het je niks kost.

Reptielen zoo Iguana

Zijn jouw kinderen niet bang aangelegd? Dan is de Reptielenzoo Iguana in Vlissingen leuk om eens naartoe te gaan! Je betaalt vanaf vier jaar (€ 8,00). Voor kinderen vanaf 12 en volwassenen ligt de prijs op € 9,50. Bijzonder aan deze reptielendierentuin is dat het eigenlijk een opvangcentrum is. De dieren zijn in beslag genomen of worden gebracht door particulieren. Van een keizerschorpioen tot een ruim zeven meter lange netpython – je kijkt je ogen uit.

Tuincentrum

Bij de meeste vestigingen van Intratuin (of een ander groot tuincentrum) kan je lekker genieten. Rond kerst is de kerstmarkt een feestje voor je ogen, de rest van het jaar van kan je langs planten en dieren wandelen en trakteer je iedereen op een lekkere lunch. Kleine waarschuwing: let natuurlijk wel op wat je uitgeeft, want anders kan je goedkope dagje weg met de kinderen alsnog een klein faillissement veroorzaken.

Vlinders aan de Vliet

In het Zuid-Hollandse Leidschendam vind je Vlinders aan de Vliet. Van voorjaars- tot en met herfstvakantie kan je hier terecht om prachtige tropische vlinders te bekijken. Deze geregistreerde dierentuin is leerzaam én leuk. Voor een ticket betaal je nog geen tientje per persoon (vanaf 3 jaar).

Gratis op pad met je kind: de natuur kost (bijna) niets

Dagje naar het bos

Een van de goedkoopste dagjes weg? Ga het bos in! Niet alleen fijn op een herfstdag om ‘schatten’ te zoeken in de vorm van kastanjes, bladeren en dennenappels, maar zeker ook de moeite waard in de zomer. In de meeste bossen staat ook een natuurbezoekerscentrum waar je informatie kunt krijgen over de dieren die leven in het bos. En wie weet spotten jullie wel een ree of konijntje!

Het Klimduin en de Schoorlse duinen

Het hoogste duin van Nederland is Het Klimduin, middenin het Noord-Hollandse plaatsje Schoorl. Terwijl de kinderen schaterend van het hoge duin afrollen, kan je als ouder beneden gaan zitten. Of natuurlijk lekker meedoen! De moeite waard als je in de buurt woont of op vakantie bent.

Natuurwerkdag

Je doet iets nuttigs voor de natuur én je gaat iets leuks doen met de kinderen. Tijdens de Natuurwerkdag (eerste zaterdag van november) kan je een handje helpen. Denk aan het maken van een vogelhuisje, bijenhotel of opruimen in de natuur. Let wel op: veel klusjes zijn meer geschikt voor oudere kinderen, maar ook met jonge kinderen kan je soms meedoen.

Picknicken in het park

Voor een picknick in het park heb je eigenlijk maar een paar dingen nodig: een waterdicht picknickkleed, goed gevulde mand met picknick hapjes en iets om te spelen (frisbee, badmintonset of een voetbal). Meer heb je niet nodig om je te vermaken. Het dagje zelf kost je niets, maar voor de kinderen is het onbetaalbaar. Wel even uitkijken met hooikoorts!

Pluktuin

In pluktuinen kan je een prachtig boeket bij elkaar verzamelen, de kinderen genieten van de natuur en het is een goedkoop uitje met het gezin. Kijk op Pluktuinen of er bij jou in de buurt ook een mooie pluktuin is.

Relaxen aan de oever van een meer of zwemplas

Heerlijk relaxen terwijl de kinderen in het water spetteren – klinkt als een fijne besteding voor een zomerse dag. Bezoek eens een zwemplek in de natuur. Kost niets (of bijna niets, als je de benzine meetelt) en je hebt er een dag plezier.

Strand

Met kleine kinderen kun je het best in de ochtend naar het strand gaan of in de late middag. Zo schijnt de zon nog niet op zijn felst en kan je lekker genieten in het relatief koele zand. Bovendien vermijd je zo ook de ergste drukte. Waar je gratis kan parkeren? O.a. Den Helder, Julianadorp, Schagen, Heemskerk, maar ook Kijkduin en Westvoorne. Alternatief is de metro naar Hoek van Holland. Dan ben je weliswaar geld kwijt voor het openbaar vervoer, maar stap je meteen uit bij het strand (en kan je desgewenst doorwandelen richting het iets rustigere ’s Gravezande).

Uitkijktoren

Uitkijktorens heb je vrijwel overal. Een leuke aanvulling op je dagje weg met de kinderen, zeker in combinatie met een wandeling. Neem vooral je verrekijker mee en verzin spelletjes. Wie ziet als eerst een kiekendief? Wat is het mooiste dat je kan ontdekken in de omgeving? Of speel ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ maar dan verder weg. Zoekplezier gegarandeerd!

Goedkoop dagje naar het pretpark

Billybird Park

Een redelijk onbekende parel in het Brabantse land is Billybird Park. Het is een kruising tussen een recreatiepark en pretpark in: er staat wel een achtbaan, maar is ook een enorme speeltuin en een mooie uitkijktoren. Per persoon betaal je nog geen tientje, het eten is heerlijk en je hebt hier echt meer dan genoeg te doen voor een hele dag. Ook ligt het aan een groot meer waar je, op mooie dagen, in kunt zwemmen of afkoelen.

Marktplaats, om goedkoop kaartjes over te nemen

Wie zoekt, zal vinden. Op deze website worden regelmatig kaartjes aangeboden van mensen die zelf niet meer kunnen gaan. Soms tegen kleine bedragen.

Sprookjesbos in Valkenburg

Bij het Sprookjesbos in Valkenburg kunnen de kinderen helemaal verdwalen in een speel- en sprookjeswereld. Voor een ticket betaal je € 12,50 per persoon (vanaf 80 centimeter). Let wel op: het park is gelegen tegen een heuvel en daardoor minder praktisch voor mindervaliden of gezinnen met een buggy. Houd hier rekening mee.

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is een prachtige verrassing in Enkhuizen! Dit prachtige park bevat alles dat je nodig hebt voor een leuk dagje weg met de kinderen: een grote speeltuin, allerlei sprookjes en natuurlijk oldtimers om ‘zelf’ te rijden. Aanrader? De verse aardbeien met slagroom – dichtbij de speeltuin. O en de speeltuin zelf natuurlijk. Genoeg te doen voor € 13,50 per persoon vanaf 2 jaar.

Vakantieveilingen (en andere kortingssites)

De meeste pretparken zijn niet goedkoop. Voor een dagje weg met het gezin ben je al snel honderd(en) euro’s kwijt en dat maakt het toch minder aantrekkelijk. Zeker als je het geld er simpelweg niet voor hebt. Alternatief? Houd Vakantieveilingen goed in de gaten. Daar krijg je regelmatig korting op grote parken als Plopsaland, Toverland of Slagharen. Let echter wel op dat je niet wordt meegesleept in de race om het ticket en dus alsnog overbiedt.

Familiepretpark Waarbeek in Hengelo

Het handige van Waarbeek is dat ze all-inclusive tickets aanbieden. Hiermee kan je dus in de attracties, maar ook te eten halen: fruit, broodjes, patat en snacks, soep en drinken (koffie, thee, limonade) en een waterijsje. Kortom, de kosten die je anders misschien zou maken, zitten nu bij de prijs van € 17,50 per ticket inbegrepen. Zo heb je toch een relatief goedkoop dagje weg.

Winacties

Op verschillende blogs, maar ook op de Facebookpagina van een pretpark zelf, kan je regelmatig meedoen aan winacties. Soms krijg je daarbij gratis toegang tot een park voor 2-4 personen. Scheelt aanzienlijk in de kosten!

Recreatie en spelen

Maïsdoolhof

Wie vindt als eerst de uitgang? Kijk snel op internet voor een mooi maïsdoolhof bij jou in de buurt!

Megapret

Attractiepark Megapret is een geweldige plek om met jonge kinderen heen te gaan. Er is zowel een buiten- als binnenspeeltuin, waardoor je nooit afhankelijk bent van het weer. Met vijftienhonderd vierkante meter aan binnenpret en maar liefst twintigduizend vierkante meter buiten, vervelen jullie voorlopig niet. De speeltuin is te vinden in Lievelde, de Achterhoek. Kosten? € 7,50 per kind tot en met 15 jaar, voor volwassenen betaal je € 3,50 per persoon.

Midgetgolf

Als je een leuke manier zoekt om de dag door te brengen met de kinderen, dan is midgetgolf ook een leuke. Voor een klein prijsje per persoon huur je een paar clubs en een bal en kan je aan de slag. Vaak ook leuk om te combineren met een grotere speeltuin.

Natuurspeeltuin

In Nederland zijn talloze natuurspeeltuinen, blotevoetenpaden en andere soortgelijke uitjes. Het voordeel? Over het algemeen kost dit helemaal niks. En er zit er bijna altijd wel eentje bij je in de buurt. Kijk vooral ook even naar ons overzicht met alle natuurspeeltuinen en blotevoetenpaden in Nederland voor inspiratie!

Pyramide van Austerlitz

In Utrecht vind je de Pyramide van Austerlitz. Dit is eigenlijk meer dan alleen de piramide zelf, die ooit is gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte. Op het park (waartoe je gratis toegang krijgt) kan je lekker recreëren en spelen. Voor een klein bedrag (volwassenen € 3,50 en kinderen tot en met 12 jaar € 1,50) kan je het imposante gebouw bezoeken.

Speeltuin Pukkemuk in Dongen

Echt een hele leuke speeltuin. Er is genoeg te beleven, zowel voor hele kleine kinderen als de wat grotere, en de toegangsprijs is niet duur. De prijzen wisselen, afhankelijk van of je in het hoog- of voor/naseizoen gaat, maar altijd maximaal € 12,50 per kind. In het laagseizoen ben je als volwassene zelfs gratis.

Ontdekhoek

De Ontdekhoek biedt kinderen, zoals de naam al zegt, alle gelegenheid om lekker te gaan ontdekken. Inmiddels is alleen de locatie in Rotterdam nog open, maar met ticketprijzen van nog geen tientje per kind ben je in elk geval een leuke middag zoet.

Recreatiepark

Door heel Nederland liggen recreatieparken. Soms moet je entree betalen (een paar euro per persoon), een andere keer krijg je ook gratis toegang. Helemaal leuk? Als ze een aantal waterattracties hebben of zelfs een groot meer om aan te liggen.

Speeltuin Roeffen Mart

Mart Roeffen woonde op een prachtige locatie in Grubbenvorst met zijn gezin en dertien kinderen. Om zijn kinderen en kleinkinderen te vermaken schafte hij speeltoestellen en wat dieren aan. Dat werd het begin van deze gratis speeltuin die inmiddels bestaat uit meer dan 50 toestellen. Er is niets te koop (geen snoep of drankjes). Je kan gewoon je eigen eten en drinken meenemen en bij de speeltuin picknicken. Het voortbestaan van de speeltuin is te danken aan een groep vrijwilligers.

Sportief

Fietsen

Sportief, de kinderen kunnen lekker uitwaaien en jullie ook. Onderweg kom je op de fiets de mooiste plekken tegen. En het voordeel van fietsen? Je kan gewoon even stoppen als daar behoefte aan is. Soms voor een picknick, dan weer voor een rustpauze. Met grotere kinderen is het leuk om er een echte tocht van te maken. Laat hen bijvoorbeeld eens de route bepalen.

Geochaching met kinderen

Eigenlijk is geocaching een vorm van modern schatzoeken. In dit artikel wordt precies uitgelegd wat geocaching met kinderen precies inhoudt. Eén belangrijke regel: vertrek niet van huis met lege handen. Waar de ene schat wordt gevonden, plaats jij een nieuwe voor de volgende. Hoeft helemaal niet zoveel te kosten, maar is wel een groot avontuur.

Sport- en speldagen

Voor kinderen organiseren de meeste gemeenten een paar keer per jaar sport- en speldagen waar je kind tegen een klein bedrag lekker bezig is. Soms zelfs een combinatie van gymmen, zwem en patatjes toe! In de tussentijd kan je zelf even bijkomen en relaxen.

Wandelen

Je kunt wandelen helemaal gratis houden of iets duurder door naar een andere plek te rijden en jullie te trakteren op iets lekkers. Wat dacht je van een mooie wandeling in een dorp op twintig minuten rijden? Het voordeel van een hele nieuwe omgeving, in combinatie met een ijsje of stuk taart en een kop koffie toe!

Waterfietsen

Wil je lekker gaan waterfietsen met het gezin en ben je nog op zoek naar een mooie locatie? KEK Mama verzamelde 5 mooie plaatsen!

Genoeg te doen dus! Heb je leuke aanvullingen die hier zeker bij passen? En waar ga jij het liefst naartoe met de kinderen? Laat het ons weten in de reacties.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

10 gedachten over “Goedkoop dagje weg met je kind: 53 leuke opties

  1. Genoeg keuze! Zitten dingen bij waar ik nog niet snel aan gedacht zou hebben. Zoals geochaching. Ik moet me daar toch nog eens in verdiepen. Hoewel ik weet dat mijn vriendin dit dus wel doet met haar kinderen.

  2. Wauw zoveel keuze. Picknicken en strand zijn super leuk. De rest ook echt. Mijn nichtje heeft binnenkort zat keuze door je lijstje.

  3. zo dat is een hele waslijst 😀 en genoeg te doen dus. hier gaan ze min of meer hun eigen gang dus veel zal ik niet aan het lijstje hebben maar denk een hoop ouders met wat jongere kids wel

  4. Kijk, zo kom je de zomer wel door met kleine kinderen, geweldige tips. De tijd dat mijn kinderen nog klein waren ligt al ver achter ons. Ben daarom benieuwd of je ook nog suggesties hebt voor families met inwonende ‘jong-volwassenen’ 😉

  5. Wauw deze lijst is eindeloos man! Zitten echt een aantal leuke ideeën tussen.
    Ik zag de vogelkelder ook voorbij komen. Weet niet hoe ze nu met het coronagebeuren omgaan. Maar weet wel dat wij er ook een aantal keer geweest zijn. Zelfs voor volwassene leuk om eens naar toe te gaan. Ik wilde heel graag meedoen met het goud zoeken maar dat ging vriendlief te ver haha.

  6. wat een boel tips geef je! die fruitplukdagen lijken mij ook wel wat 😉 en die vogelkelder ook. alleen weet ik niet zo goed wat er allemaal gaat gebeuren met corona ed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven