Column | Al het goede komt in drieën

Bijgekomen?

Zijn jullie bijgekomen van mijn vorige nieuws? Ik inmiddels wel gelukkig 😉 Maar ben ik echt veel bezig met de zwangerschap? Nee nog niet heel erg! Thuis draait alles nu vooral om de verhuizing straks. Gelukkig is de hypotheek, toch het belangrijkste, al rond. En we hebben ook al een keuken gekocht. Nu alleen de laatste dingen regelen en plannen voor de vijf weken die we hebben uitgetrokken om het een en ander te verbouwen. Want in het nieuwe jaar krijgen we de sleutel, en dan gaat het echte werk allemaal beginnen!

Nog meer goed nieuws

Maar goed, ik vertelde jullie natuurlijk vorige keer al dat al het goede in drieën komt. Zwanger, huis, maar wat is dan nummer 3? Een huis kopen is natuurlijk al veel en dan ook nog eens als je zwanger bent. En ik dacht: weet je, laat ik ook eens van baan switchen!

Ik heb dus ook nog eens een nieuwe uitdaging gevonden! De reden was dat ik al maanden niet meer happy was bij wat ik deed. De werkzaamheden waren helaas niet wat ik had verwacht, daar kwam de corona tijd bij en dat alles maakte het nog minder leuk. En ondanks dat we er een nieuw team bij kregen, een kleine verbetering, was ik nog altijd niet echt gelukkig (wat werk betreft althans).

Geluk

En dan is daar dat bedrijf die jou wil aannemen, zwanger en al! Er lag zelfs een cadeautje klaar op mijn eerste gesprek, omdat ik vooraf wel eerlijk heb verteld dat ik zwanger ben. Ondanks dat het nog heel pril was op dat moment en we zelfs nog geen echo hadden gehad, vond ik het belangrijk daar meteen openheid over te geven.

Hoe bijzonder is zo’n werkgever? En, zoals je hierboven kan lezen, het gesprek verliep positief. Ik ga dus aan de slag als management assistente van de CCO bij Van Vliet Automotive Group. Weer iets met mijn talenkennis doen, en verder werkzaamheden die ik echt leuk vind. Is het een carrière move? Nee dat niet direct, maar wel iets waar van ik veel gelukkiger ga worden, hoop ik. En eerlijk gezegd is dat mij veel meer waard!

Terug aan de slag met het PBP

Zoals jullie begrijpen een erg drukke, maar vooral ook leuke periode! Ik ben inmiddels niet meer misselijk gelukkig. Daardoor kan ik weer langzaamaan meer op mijn voeding letten. Het enige dat ik nu lastig vind, is dat je als zwangere niet langer in een tekort aan kcal. mag zitten. Je moet – zoals ze dat noemen – ‘op onderhoud eten’: eten wat je verbruikt. Dat vind ik soms nog lastig, maar ik doe mijn best. Het is iets waar ik aan moet wennen, een nieuwe fase. En dat is natuurlijk altijd zo met veranderingen. Niet alles lukt in één keer, en dat hoeft ook niet.

Inmiddels ben ik zo ver in de zwangerschap dat we bijna weten of het een jongen of een meisje wordt! Wat denken jullie?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Susan

Susan (33) woont samen met haar vriend en zoon Jaden (2017). Naast haar baan (32 uur per week) als accountmanager in de detachering van Young Professionals op het gebied van Finance en IT is ze inmiddels ook Coach bij Personal Body Plan - een methode waarbij een gezond leefstijl voorop staat. In het dagelijks leven houdt ze echt van gezelligheid, lekker koken en uiteraard sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven