Glucose teststrips bij diabetes: zo werken ze

Wanneer je als moeder te maken krijgt met diabetes bij de kinderen, kan dat een behoorlijke impact hebben. Gelukkig zijn er glucose teststrips om je te helpen diens bloedsuikerspiegel beter onder controle te kunnen houden – een handig hulpmiddel dat de impact op jullie gezin iets kan verkleinen. In dit artikel lees je wat de teststrips voor jou zouden kunnen betekenen.

Wat zijn glucose teststrips?

Om een glucose teststrip te kunnen gebruiken, heb je ook en bloedglucosemeter nodig om de bloedsuikerspiegel te meten. Hoe het werkt?

  1. Je maakt een klein prikje in je vinger.
  2. De vrijgekomen bloeddruppel vang je op en plaats je op de strip.
  3. Door middel van een chemische reactie op de strip kan de meter de directe bloedsuikerwaarde aflezen.
voordelen glucose teststrips thuis gebruik
©Proxima Studio – Shutterstock

De voordelen van glucose teststrips

Allereerst geven de glucose teststrips snel resultaat. Dit is cruciaal wanneer je kind diabetes heeft en je een snelle beslissing moet maken over voeding of medicatie. Daarbij helpt een regelmatige controle om de bloedsuikerspiegel binnen veilige grenzen te kunnen handhaven. Dit verkleint risico’s op de lange termijn, zoals hartproblemen en nierfalen. Ook kan je behandelend arts de gegevens gebruiken om de behandeling aan te passen, als dat nodig is.

Dankzij de teststrips kan je een te hoge of lage bloedsuikerwaarde op tijd herkennen. In sommige gevallen is dit van levensbelang. Kinderen met diabetes leren hierdoor ook hoe ze beter kunnen zorgen voor hun gezondheid en als moeder kan het geruststellend zijn om de bloedsuikerspiegel regelmatig te controleren.

Impact op het gezin verkleinen

Wanneer je kind diabetes krijgt, heeft dat impact op het hele gezin. Het is daarom belangrijk dat alle gezinsleden weten wat ze moeten doen bij een hypo (lage bloedsuikerwaarde) of een hyper (hoge bloedsuikerwaarde). Hiervoor kun je de glucosestrips als hulpmiddel gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat je altijd iets van druivensuiker bij je hebt in tabletvorm voor het geval iemand een hypo krijgt en dat je de ander helpt om te blijven bewegen bij een hyper.

Waar koop je glucose teststrips?

Als je glucose teststrips nodig hebt kan je bij online drogisterij Medimart terecht. Dit online platform is toegankelijk opgesteld en heeft gebruiksgemak hoog in het vaandel: je vind gemakkelijk wat je zoekt. Bovendien vind je hier verschillende merken teststrips, waardoor je zelf de keus hebt om een product te kopen dat past bij jouw specifieke wensen en behoeften.

Met een ruim assortiment, zowel los als in combinatie met lancetten, kunnen klanten bij Medimart de juiste producten vinden voor hun specifieke situatie. Denk aan Accu Chek Performa, Diatesse Xper, TD-Gluco HT One, Medisana Meditouch, en Bayer Contour TS. Deze diversiteit verzekert dat er voor elke unieke behoefte een geschikte optie beschikbaar is.

De keuze voor Medimart voor de aanschaf van glucose teststrips biedt gemak, een breed assortiment, en de zekerheid van een veilige en voordelige aankoop. Hierdoor krijg je hopelijk de diabetes beter onder controle.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Maya Kruchankova – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven