DIY met glitter, zonder rommel? | Glitterbaas review

Met drie dochters in huis ontkom je niet aan de glitters. Het nadeel van normale glitters is echter dat je ze vijf jaar later nog terugvindt. Dus hoewel het heel leuk is voor je knutselwerkje, gebruiken we het hier liever niet. Gelukkig is er ook een oplossing! Glitterbaas heeft namelijk hele toffe DIY pakketjes mét glitter, maar zonder rommel. Hoe dat zit?

Review Glitterbaas DIY pakketjes

In eerste instantie zou ik alleen een pakketje reviewen met onze middelste dochter Rose (6). Die zit in de doelgroep en bovendien is ze echt dol op lekker knutselen. Toen het pakje van Glitterbaas eenmaal binnen was, merkte ik dat May (5) ook meteen enthousiast was. Daarom bestelde ik zelf nog een tweede pakketje voor haar.

Inhoud pakketjes

 • Canvas doek (met daarop een figuur)
 • Kleine tube verf
 • Kwast
 • Lijm
 • Potloodje (gemaakt van was, zodat je de afzonderlijke glitterstenen gemakkelijk kunt pakken)
 • Glitterstenen in diverse kleuren, formaten en vormen
Glitterbaas pakket review

Hoe werkt het?

DIY kunstwerk met glitterstenen (van Glitterbaas)

 1. Verf je canvasdoek in de gewenste kleur

  Doe de verf op een schoteltje en schilder het hele canvasdoek in een egale kleur. Of in meerdere kleuren als je dat leuk vindt; mijn advies is dan wel om in elk geval de meegeleverde tubes te gebruiken.
  Laat de verf zo’n 2 uur drogen. canvas schilderen glitterbaas

 2. Bedek een klein deel van je figuur met lijm

  Voorkom dat je lijm al droog is tegen de tijd dat je gaat glitteren! Je bedekt telkens een klein onderdeel van het canvas met lijm en plakt daar de glitters op met je potloodje. Door de was blijven ze gemakkelijk plakken en kan je ze precies plaatsen waar jij het mooi vindt. Let wel op: de lijm is wit, maar dit trekt vanzelf weg. Als alles is gedroogd, dan zie je alleen nog de glitters zitten. Glitterbaas pakket hoe werkt het review

 3. Laat drogen en hang je schilderij op

  Als je eenmaal klaar bent, laat je het nog even drogen en daarna is je eigen glitterschilderij klaar om opgehangen te worden. Kind kan de was doen!

Hoelang ben je ermee bezig?

Het verven en drogen duurt ongeveer twee uur. Daarna ga je met lijm en de glitterstenen aan de slag. Dat kost ongeveer zo’n uur.

Hoe zelfstandig kunnen jongere kinderen overweg met dit pakketje van Glitterbaas?

Redelijk. Ik heb er wel naast gezeten en Rose geholpen met de lijm, zodat ze niet te veel zou gebruiken. Verder heeft ze ruim een uur (misschien wel anderhalf) zitten knutselen. En dat voor een meisje dat eigenlijk helemaal niet zo makkelijk stil zit. Ook de dag erop ging ze zelf zitten. Ze vindt het dus echt heel erg leuk om te doen. De glitters plakken makkelijk aan het potloodje, dus buiten de lijm om had ze eigenlijk geen hulp meer nodig.

glitterbaas review
Met het potloodje plak je de glitters op je canvas

Eindoordeel DIY pakket van Glitterbaas?

Eerlijk? Stiekem zou ik dit zelf ook nog wel willen hebben. Het lijkt me heerlijk rustgevend en bovendien ziet het eindresultaat er tof uit. Wie weet voor later in mijn verlof! We gaan ze dan ook ophangen in hun slaapkamer. Het is prima te doen voor oudere kleuters en vanaf 6 jaar (waarbij je dus vanaf je zesde wel iets netter werkt – moet gezegd worden). Wil trouwens niet zeggen dat de pakketten van Glitterbaas alleen geschikt zijn voor kinderen: ook als volwassene is het leuk om te doen.

Of dit pakket het geld waard is? Ja, wat mij betreft wel. We hebben uiteindelijk zelf nog een tweede pakket gekocht en ik denk dat ik dit wel vaker ga doen. Misschien voor Sinterklaas, of om cadeau te doen aan opa en oma met vader- of Moederdag bijvoorbeeld. Komt ook deels omdat je gestructureerd bezig bent, maar het ziet er gewoon zo vrolijk uit! Bovendien ontneemt het je niet het plezier van zelf knutselen en bedenken – zoals je bij veel speelgoed van tegenwoordig ziet. Een echte aanrader dus!

Tip: je kan ook zakjes glitterstenen bestellen in één kleur. Als je van plan bent vaker een knutselpakket te bestellen dan is dat ook zeker de moeite waard. Scheelt je uitzoeken en het ziet er erg leuk uit in je DIY canvas.

Over Glitterbaas

Glitterbaas is zelf gespecialiseerd in glitterkunstwerken. En met deze handige, vrolijke DIY pakketjes kan jij ook een glitterbaas worden. Het verschil met Diamond Painting is dat je echt alle vrijheid hebt om te maken waar jij zin in hebt. Bovendien is geen glitterschilderij hetzelfde, doordat alle stenen hun eigen kleur, vorm en formaat hebben. Dat maakt jouw DIY Glitterbaas pakket helemaal uniek!

Kans maken op een gratis glitterpakket? Koop dan je eigen DIY pakket op Glitterbaas.nl, film en deel het via Instagram en wie weet krijg jij wel een nieuw pakket thuisgestuurd!

De pakketjes zijn leuk, hè? Wil jij ook meteen aan de slag? Neem dan een kijkje op de website en bestel jouw favoriet. Welke zou jij het liefst kiezen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een opgestuurd product.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (39) is moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven