Glijmiddel voor betere krullen? Zo gebruik je het!

Het voordeel van krullend haar is dat het prachtig staat. Je valt op, het oogt speels en krijgt regelmatig complimenten – als ik onze eigen dochter even als voorbeeld neem. Het nadeel? Het kost soms iets meer moeite om de juiste verzorgingsproducten te vinden die passen bij dit type haar. De Curly Girl methode helpt al goed. Maar er is nog iets dat je kunt doen voor mooie krullen: glijmiddel gebruiken.

Glijmiddel voor betere krullen?

Nu zal ik het bij mijn zesjarige dochter nog niet in haar haren smeren (dat voelt toch vreemd), maar toen ik dit artikel las van Charlotte – inmiddels kenner van de CG methode – raakte ik toch nieuwsgierig. Glijmiddel op waterbasis is hiervoor goed geschikt. Deze bevat immers geen siliconen, die je met deze krullenmethode moet zien te vermijden. Daarbij kan je bij Charlotte ook lezen dat het inderdaad echt werkt. Ze krijgt er mooiere krullen van.

Het voordeel van online kopen, is dat je je niet ongemakkelijk hoeft te voelen. Ook is de kans uitgesloten dat de caissière door de winkel roept naar haar manager hoe het ook alweer zat met dat ene glijmiddel.

Hoe gebruik je glijmiddel in je haar?

  1. Volg je gebruikelijke routine. In ons geval: wassen, masker, leave-in conditioner.
  2. Gebruik daarna glijmiddel en scrunch je krullen.

Het is dus eigenlijk vrij simpel en gemakkelijk toe te voegen aan je krulroutine. Je kan eventueel, net als Charlotte, kiezen om een aantal dagen mét glijmiddel te doen en een aantal zonder. Op die manier zie je goed of het voor jou ook werkt en welk resultaat het geeft.

Wat is het effect van glijmiddel in je haar?

Misschien blijft het een beetje vreemd om dit product in je haar te smeren, zeker omdat het voor heel andere zaken bedoeld is. Maar tegelijkertijd kan het wel werken. Glijmiddel in je haar vermindert pluis en zorgt voor een stevigere krul.

Let op: bij te vochtig weer of juist te droog kan glijmiddel de kwaliteit van je krullen juist verminderen. Let hierop als je het product gebruikt. Ook geldt, zoals voor alle CG producten, dat glijmiddel niet voor iedereen werkt. Via het linkje lees je hier meer over.

Glijmiddel in je haar? Het kan werken! Zou jij het kopen?

Afbeelding, kiuikson – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven