Zo krijg je heerlijke gladde benen zonder bultjes

Het weer vraagt voorlopig nog niet om korte rokjes en wapperende zomerjurkjes, maar dat betekent natuurlijk niet dat we het niet vast kunnen hebben over het voorkomen van strawberry legs. Want zomer of winter, als je gladde benen wil dan zijn bultjes wel het laatst dat je waar je mee bezig wil zijn.

Gladde benen zonder bultjes?

Laserbehandeling

De allerbeste manier om hele gladde benen te krijgen is een laserontharing. Deze behandeling is redelijk permanent: de laser vernietigt je haarzakjes waardoor er geen nieuwe haren meer komen uit die zakjes. Scheren, epileren en harsen zorgen gemakkelijker voor een beschadiging van de huid, ingegroeide haren en eventueel wondjes. Ook bestaat de kans dat je haren mist, wat weinig charmant staat. Bij een permanente ontharing als laser kan je huid zich optimaal herstellen en zijn ze heerlijk zacht.

Houd wel in je achterhoofd dat je lijf nieuwe haarzakjes kan maken. Dat betekent dat je de behandeling na een bepaalde tijd wellicht zal moeten herhalen, al zal je nooit meer zoveel haartjes krijgen als voor de laserontharing.

Zelf ontharen zonder bultjes

Als je nog even wil sparen voor een laserbehandeling zijn er ook een aantal zaken waar je op kunt letten om bultjes te voorkomen:

  • Gebruik verzorgende producten (zoals een scheergel)
  • Pak een scherp scheermesje
  • Scheer met de haartjes mee
  • Laat je benen na afloop rusten en luchten (dus niet in de zon, niet insmeren met een lotion of zonnebrandcrème, geen strakke kleding dragen)

Wees lief voor je huid

Waar een ruwe handdoek vroeger werd gebruikt ter stimulering van de bloedsomloop is het nog maar de vraag of deze echt zo’n weldaad is voor je lijf. Als je gladde benen wil, is het zaak om lief te zijn voor je huid. Dus dep je benen zachtjes droog en schuur niet net zolang tot ze knalrood zijn 😉

Scrub je huid

Heb je last van een wat ruwe huid? Dan is de kans groot dat het tijd is om te scrubben. Doordat je dode huidcellen verwijdert met een scrub(handschoen) krijgen verzorgingsproducten meer kans om in te trekken en hun werk te doen. Bovendien voelen je benen na afloop een stuk zachter aan én dat wil je natuurlijk!

Smeer je benen in

Douchen is heerlijk, maar voor je huid elke keer opnieuw een uitdaging. Zeep en water maken je huid namelijk droger en de natuurlijke oliën krijgen minder kans om de huid te herstellen. Daarom is het slim om na het douchen, als er nog wat vocht op je huid ligt, wat extra liefde te geven met een heerlijke crème of olie. Kies het liefst voor een (biologisch) product dat geen onnodige toevoegingen bevat.

Tip! Ga nooit zomaar aan de slag met etherische oliën: deze mogen niet onverdund worden gebruikt: het kan een contactallergie veroorzaken. Vraag daarom liever advies aan een expert.

Kortom, als je gladde benen wil zonder bultjes dan is het vooral belangrijk om te investeren in de verzorging en lief te zijn voor je benen. Zou jij ook wel een laserbehandeling willen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven