Gezonder leven? Maak er een dagelijkse gewoonte van

Gezond leven willen we natuurlijk allemaal. De ene gewoonte is gezonder dan de ander, maar over het algemeen leeft een mens redelijk gezond. Toch zijn er veel dingen die niet iedereen dagelijks doet, en die zeker nu tijdens de pandemie een beetje wegvallen in het dagelijkse ritueel. Daarom is het slim om van de volgende dingen weer een dagelijkse gewoonte te maken, om de gezonde levensstijl weer op te pakken.

Beweeg elke dag

Herken je dat, dat je nu je thuis werkt en nog weinig activiteiten onderneemt je geregeld de hele dag binnen zit? Best erg, eigenlijk. Natuurlijk hoef je niet per se te sporten als je hier de behoefte niet voor hebt, maar elke dag even iets van beweging doen is wel goed voor je. Een half uur bewegen is dan ook de norm. Ga er even lekker op uit! Wandel naar de supermarkt en neem de lange route naar huis, ga een stuk weg met je skeelers, koop een skateboard en ga elke dag een uurtje oefenen, jog een rondje door de straat na het opstaan, bedenk het maar. Doe wat je zelf leuk vindt, maar maak het weer een gewoonte om dagelijks even lekker te bewegen.

Maak nieuwe recepten

Ben je iemand die zelf moet zorgen voor je (avond)eten? Dan is het belangrijk om zelf te koken, maar ook om af en toe een nieuw recept uit te proberen. Ga op zoek naar recepten die je lekker lijken en experimenteer met nieuwe groentes, soorten vlees of andere dingetjes. Of probeer zelf dingen uit! Misschien ontdek je wel een nieuwe passie voor koken. Een leuke hobby waar je ook nog eens heerlijk zelf van kunt genieten.

Bel je geliefden

Merk je dat je ondertussen met veel mensen nog maar weinig contact hebt? Laat de vriendschap/ relatie niet verwateren, maar blijf in contact! Als je niet vaak online praat met iemand is het soms fijn om bij te kletsen via de telefoon. Doe diegene eens een belletje en kijk of hij of zij tijd heeft om even te kletsen. Waarschijnlijk is het antwoord gewoon ja en zo niet, kun je altijd later even bijpraten. Het is voor iedereen fijn om even met iemand te kletsen en dingen over je leven kwijt te kunnen. Bel mensen af en toe eens, laat weten dat je aan ze denkt en ze zullen ook hetzelfde terug doen voor jou. Dat is wel zo een fijn gevoel, toch?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven