Echt genieten van tijd voor jezelf? Zo doe je dat!

Misschien kennen we het allemaal wel: je bent overdag druk bezig met de kinderen, huishouden, werk en je sociale leven. Intussen voelt het alsof je bijna nooit tijd voor jezelf hebt. Maar dan komt er een avond voorbij waarop je echt iets kunt doen waar jij blij van wordt en dan komt de onrust naar boven. Om te voorkomen dat je dan alsnog een hele tijd op je telefoon zit, vind je hieronder 3 hele fijne tips die je helpen om zo’n avondje voor jezelf optimaal te benutten.

3 tips om alles uit dat avondje voor jezelf te halen

Creatief uiten

You can’t use up creativity. The more you use, the more you have is een gevleugelde uitspraak van Maya Angelou. Creativiteit boort creativiteit aan. Daarbij is het dé manier om jezelf even helemaal te verliezen in een nieuw project. Geen inspiratie? In dit artikel vind je meerdere hobby’s voor volwassenen. Probeer ook gewoon eens iets nieuws uit. Je hoeft absoluut niet de nieuwe Picasso te zijn of beeldende kunst in elkaar te flansen waar Damien Hirst een puntje aan kan zuigen. Het gaat er echt om dat je plezier hebt en iets maakt. Je zal zien dat je na afloop een blijer gevoel hebt.

Maak tussendoor lijstjes

Even eerlijk, niks is vervelender dan geen idee hebben wat je zou moeten kijken als je eindelijk eens tijd voor jezelf hebt. Toch? Dat voorkom je door tussendoor alle inspiratie op te slaan in een lijstje op je telefoon:

  • Boeken die je nog wil lezen
  • Films en series op Netflix
  • Podcasts

Wanneer het zo ver is, hoef je alleen maar je lijstje erbij te pakken en te kijken waar je die avond zin in hebt. Dan voorkom je meteen dat je het gevoel hebt dat je nog van alles wil doen, maar geen idee meer hebt wat (en dus van ellende die telefoon er weer bij pakt).

Ontdek je plekje

En nee, daarmee bedoelen we zeker niet dat je alle afleveringen van het gelijknamige televisieprogramma uit de jaren zeventig en tachtig moet gaan bingen, maar inderdaad de ultieme vorm van #zelfzorg. Zorg voor ontspanning, neem een uitgebreid bad of doe een lekker maskertje op en wees lief voor jezelf. Een onderdeel daarvan is ook seksualiteit. En bij gebrek aan partner – je hebt immers een avond voor jezelf – doe je het toch gewoon zelf? Masseer je lijf, voel de vrouwelijke energie door je lijf stromen en geef je over. Wil je het extra gezellig maken? Dan kan je ook sextoys bestellen om hiermee jezelf te verwennen en eens wat meer tijd te nemen voor je eigen genot.  

Wat je ook van plan bent tijdens je vrije avondje, het belangrijkste is dat je jezelf niet laat afleiden en echt geniet van wat je aan het doen bent! Werk, huishouden en andere verplichtingen komen morgen wel weer.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©L Julia – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven