Geniet van een ontspannen vakantie op een Grieks eiland

Het is fijn vertoeven op Griekse eilanden als Samos, Kos en Zakynthos. Nederlandse gezinnen trekken in de zomer massaal naar Zuid-Europa voor een zonvakantie op een van deze eilanden. Niet alleen het fijne klimaat trekt mensen aan, ook de ontspannen sfeer die op de eilanden heerst is een reden die vaak genoemd wordt. Verschillende reisbureaus merken op dat het aantal boekingen voor een zonvakantie tijdens de komende zomermaanden sterk oploopt. Nederlanders hebben er vertrouwen in, dat een vakantie in het buitenland weer mogelijk is dit jaar. Hoewel dit ook vorig jaar kon, besloten veel gezinnen toen nog in eigen land te blijven.

Witte huisjes met blauwe daken op Santorini

Naast de reeds genoemde eilanden is ook Santorini in trek bij Nederlanders. Het eiland kenmerkt zich door de witte huisjes met blauwe daken. Typisch Grieks! Je kunt er fraai wandelen, door de knusse steegjes met kleine toeristische winkeltjes. In de avond strijk je neer op één van de terrassen aan het water, om te genieten van de verschillende Griekse gerechten. Souvlaki en mousaka zijn goede voorbeelden van de echte Griekse maaltijden. Naast de mogelijkheid om door de knusse steegjes te slenteren, heb je er voldoende ruimte voor lange dagen op het strand. Je keert volledig ontspannen terug naar Nederland!

Griekse vasteland minder populair dan eilanden

Hoewel het Griekse vasteland ook tal van fraaie plekken te bieden heeft, denk aan hoofdstad Athene, kiezen de meeste mensen voor een vakantie naar een van de eilanden. Het populairste zijn Kreta en Kos, daar zonvakanties naar deze Griekse eilanden relatief goedkoop zijn. Duurder is een vakantie naar Santorini of Zakynthos. Het verschil kan al snel oplopen tot een paar honderd euro. Wees op tijd met het boeken van je vakantie voor het komende voorjaar of de zomer, daar het aantal beschikbare accommodaties snel afneemt. Overigens kiest men in het voorjaar vaker voor een stedentrip naar bijvoorbeeld Athene, dan voor een zonvakantie op een eiland. Naast Athene is ook Patras een populaire stad in Griekenland. 

Vakantie naar andere Zuid-Europese landen

Niet alleen de Griekse eilanden zijn in trek bij de Nederlandse toerist. Ook worden er veel vakanties geboekt naar Zuid-Europese landen als Spanje, Portugal en Italië (denk aan het prachtige Sardinië). De voornaamste reden om juist voor deze landen te kiezen is de garantie op mooi weer. Naast het feit, dat er voldoende mogelijkheden geboden worden om je er enkele weken te vermaken in de zomer. Bezoek de verschillende steden in deze landen, maak wandel- en fietstochten of geniet van een vakantie aan het strand. De garantie op mooi weer heb je in Nederland zelf allerminst. De afgelopen jaren viel het weer tegen. De Nederlandse zomer was relatief koud en daarnaast erg nat.

Wat is jouw favoriete Griekse eiland?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven