Gender reveal? 5 toffe ideeën om het geslacht te onthullen

Na een goede twintig weken echo weet je waarschijnlijk ook het geslacht van jullie kleintje. En hoe leuk is het om dat dan vervolgens wereldkundig te maken met een gender reveal party? Zoek je inspiratie om het geslacht van je kindje te onthullen? We delen in dit artikel 5 geweldige manieren met je. Veel plezier!

5 manieren om het geslacht te onthullen

Poederblusser

Bij een geslaagde gender reveal hoort een ludieke manier om poeder of confetti de lucht in te schieten. Door te kiezen voor een aangepaste poederblusser, met roze of blauw poeder, kan niemand missen wat het geslacht wordt. Dit is een ideale manier voor een gender reveal in een wat groter gezelschap en voor wie wel wat spektakel wil toevoegen aan jullie feestje.

Voetbal

Zitten jullie het liefst wekelijks in het stadion van je favoriete voetbalclub? Dan is een voetbal gender reveal perfect voor jullie: jij of je partner trapt tegen de bal en het gekleurde poeder komt te voorschijn. Minder van het voetballen? Je kunt ook kiezen voor een golfbal of ijshockeypuck.

Confetti kanon

Een Confetti kanon is een mooie manier om het geslacht te onthullen in een wat kleiner, intiemer gezelschap. Je man of jij (of allebei, het is ten slotte feest) draaien het kanon open en voor je het weet schiet er een confettiregen uit met poeder in een bijpassende kleur.

Zelfgebakken gender reveal

Wil je graag zelf iets creatiefs doen? Dan zijn er ook leuke manieren om het geslacht van jullie kindje bekend te maken. Denk bijvoorbeeld aan het vullen van koekjes met roze/blauwe muisjes of botercreme met kleurstof en vervolgens overgieten met gesmolten chocolade. Alternatief is een lekkere taart met aan de binnenkant roze of blauwe snoepjes. Wil je zelf ook verrast worden? Dan kan je de verloskundige op een briefje laten schrijven welk geslacht jullie kleintje heeft en dit aan de bakker geven.

Ballonnen laten knallen

We kennen allemaal de grote gender reveal ballonnen wel. Maar deze opties zijn ook leuk:- Alle gasten een eigen ballon geven, in eentje zit gekleurde confetti- Een doos openen vol ballonnen in een bepaalde kleur

Nog meer inspiratie nodig? In ons artikel over het organiseren van een gender reveal party vind je nog veel meer ideeën met betrekking tot de locatie, dresscode en spelletjes.

Heb jij het geslacht van je kindje op een bijzondere manier bekend gemaakt of hielden jullie het juist stil? We lezen het graag in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Jacob Lund – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven