Geen zin in Koningsdag? De 7 leukste alternatieven

Terwijl anderen vrolijk tot hun oren in de oranje rommel zitten, staar jij op 27 april nors naar buiten. Je hebt helemaal geen zin in dat hysterische gedoe met vlaggetjes op je wangen. Of om anderen opzij te duwen voor het beste plekje op de vrijmarkt. Laat staan om dat hele bezoek van de koning live op televisie te moeten volgen. Je hebt, kortom, helemaal geen zin in Koningsdag. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven!

Geen zin in Koningsdag? 7 alternatieven

Bezoek een pretpark, museum of dierentuin

Meteen een belangrijke tip: ga niet één van de grotere namen, aangezien daar tegenwoordig ook een horde gelijkgestemden rondloopt die geen zin heeft in de drukte van Koningsdag. Maar een wat kleiner pretpark is prima te doen. Of wat dacht je van een middag naar het museum? Ook hier geldt: je moet niet naar het Rijks willen, maar buiten de Randstad zijn er genoeg charmante musea die je kunnen verrassen.

Maak een lekkere strandwandeling

Zelfs als het het geen best weer is op Koningsdag. Juist even (letterlijk) uitwaaien, kan heel verfrissend zijn. Zoek wel uit of de strandtenten die dag opengaan en wat eventueel de plaatselijke culinaire hoogstandjes zijn om na afloop te kunnen bijkomen. Laat je verrassen!

Ga een stuk fietsen door het platteland

Dit geldt trouwens alleen voor mensen die, net als wij, in een dorp wonen of met de fiets naar het platteland kunnen. Het voordeel is dat je vaak maar een minuut of vijf hoeft te trappen voor je wordt omringd door de prachtigste vergezichten en rustige natuur. Ideaal als dat net even is waar je zin in hebt. Zeker omdat de rest van het dorp waarschijnlijk in het centrum is voor alle Koningsdag activiteiten.

En wat dacht je van zwemmen?

Keihard gillen in het subtropisch zwemparadijs terwijl je van de steilste glijbanen sjeest – vermoedelijk hoort niemand je vandaag. En wat dacht je van urenlang dobberen in het golfslagbad? Maar je kan natuurlijk ook gewoon naar het plaatselijke zwembad, mits dat zijn deuren opent tijdens Koningsdag.

Boek een lang weekend op de Waddeneilanden

Sluit je lekker op in een huisje en geniet van je gezelschap, ga een wandeling maken of luister naar de stilte. Op de Waddeneilanden wordt weliswaar ook feest gevierd, maar het is hier een stukje rustiger dan op het vasteland. Dé plek dus om door te brengen als je helemaal geen zin hebt in Koningsdag.

Sluit je op met Netflix

Mocht je ook geen zin hebben om het huis te verlaten, ga dan lekker bingewatchen. Er zijn genoeg series die tof zijn en je wel even bezighouden, zoals Gran Hotel, een Spaanse serie die erg verslavend schijnt te zijn. Of One Day, 3 Body Problem en Avatar. En wat dacht je van de Verraders, De Bachelor en andere programma’s die nu online staan? Voordeel van Netflix (en Videoland) is bovendien dat je achter elkaar kan blijven doorkijken. Als een langere serie je niks lijkt, kan je ook ‘gewoon’ een sitcom-seizoen doen. Of een paar films. Het is jouw feestje!

Bezoek onze zuider- of oosterburen op Koningsdag

Die vieren immers geen Koningsdag en hebben ook nog geen vakantie. Ideaal! Dagje Antwerpen en aansluitend overnachten in een heerlijk hotel is de ultieme manier om aan die Oranjegekte te ontsnappen.

Vind jij Koningsdag heel leuk of heb je er dit jaar weinig zin in? Wat doe jij het liefst die dag?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Uitgelichte afbeelding ©Cookie Studio – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven