Geboortekaart meisje: de leukste ideeën

Je hebt waarschijnlijk al veel mooie momenten beleefd de afgelopen maanden en binnenkort gaat het dan écht gebeuren: jullie kleine meisje is op komst. Een spannende tijd! En er is natuurlijk een hoop voorbereiding nodig voordat ze eindelijk geboren wordt. Zo ook het ontwerpen van het geboortekaartje. Misschien wel een van de leukste dingen om te doen tijdens je zwangerschap! Even lekker wat inspiratie opdoen en aan de slag met warme kleuren en toffe ontwerpen. Als je op tijd begint, kun je ook nog een proefdruk bestellen zodat je zelf al je favoriete kaartjes in real-life kunt bekijken. De leukste ideeën voor het geboortekaartje van jullie meisje hebben we op ‘n rijtje gezet.

Zoete designs

Hoera! Een kleintje in aankomst. Vaak wordt er bij een meisje gekozen voor roze, maar alle andere kleuren zijn natuurlijk ook mogelijk. Kies wat goed voor jullie voelt! Wat dacht je bijvoorbeeld van een romantisch geboortekaartje met velvet-look of een kaartje in de vorm van een regenboog? Er zijn zoveel leuke ideeën te vinden! Ben je helemaal fan van een romantische look met hartjes? Of wil je liever stoere geboortekaartjes maken met een gaaf bos-thema? Het is gelukkig allemaal goed!

Liefde op berkenhout

Een kaartje op écht berkenhout? Ja, dat kan zeker! Een fijn one-of-a-kind geboortekaartje voor jouw stoere meisje. Super duurzaam en lekker dicht bij de natuur. Je kunt het natuurlijk zo speciaal maken als je zelf wilt. Zet er bijvoorbeeld wat spelende dieren op, mooie bloemen of ontwerp je kaartje helemaal zelf. Alles kan voor de geboortekaartjes voor meisjes! Je kunt natuurlijk ook altijd wat fijne inspiratie opdoen op het internet en bekijk vooral leuke voorbeelden op websites voor geboortekaartjes. Neem er lekker de tijd voor en geniet van dit mooie moment.

Sparkles in de lucht

Geef jouw mooie geboortekaartje een finishing touch door te kiezen voor foliedruk. Of je nu kiest voor roségoud-folie, zilverfolie, koperfolie, goudfolie of zwart-folie, het zijn allemaal mooie ideeën om het geboortekaartje net wat extra’s te geven. Zo kun je er ook bijvoorbeeld voor kiezen om haar naam extra in het zonnetje te zetten met foliedruk. Het fijnste van alles is dat je het helemaal zelf kunt bepalen. Ben je bijna klaar met je ontwerp? Vergeet dan niet om een mooie envelop te kiezen met bijvoorbeeld een oudroze inlay. Of kies voor een envelop in de kleuren petrol, zand of goudfolie hartjes. Zo zoet!

Tip! Wil je graag nog even wachten met kraamvisite of geef je een kraamfeest? Zet deze informatie ook in je kaartje, zodat de ontvanger op de hoogte is van jullie wensen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Anna Fedorova_it – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven