Laat de wereld weten dat jouw kleintje er is!

Als je kindje geboren is, is het tijd om dit te delen met de buitenwereld. Maar hoe doe je dat? In dit artikel vind je leuke inspiratie, van een geboortebord voor het raam tot aan mooie geboortekaartjes.

Een geboortebord voor het raam

Wil je graag opvallen? Dan is een geboortebord voor het raam een leuke manier om de aandacht te trekken en iedereen te laten weten dat jullie kindje geboren is. Een geboortebord raam kan worden gepersonaliseerd. Zo kan je de naam van je kindje delen, de geboortedatum en eventueel een schattige bijpassende afbeelding kiezen. Om het helemaal bij jullie te laten passen, versier je het bord voor het raam in de favoriete kleuren van jullie gezin of figuurtjes die passen bij het thema van de babykamer.

Geboortekaartjes

Een geboortekaartje is een traditionele manier om je omgeving te laten weten dat je kindje is geboren. Ze zijn er in verschillende stijlen en thema’s, dus is het belangrijk dat je hier de tijd voor neemt. Veel vrouwen doen dit in de laatste maanden van hun zwangerschapsverlof, omdat ze hier dan de rust en tijd voor hebben.

Bij het kiezen van mooie geboortekaartjes voor jongetjes en meisjes kan je vast nadenken over je voorkeur. Ook het geboortekaartje kan je immers helemaal aanpassen aan jullie persoonlijke wensen. Denk aan de keuze tussen klassieke kaartjes met een rustig design of juist liever vrolijk en kleurrijk. Of elementen als dieren, auto’s en natuurlijk een thema dat past bij de kamer.

Op het geboortekaartje zet je de naam van jullie kindje, de geboortedatum en jullie adres voor wie een kaartje terug wil sturen. Verder is je telefoonnummer handig, om een afspraak te maken voor kraambezoek.

Social media

Behalve de mensen die dichtbij staan en een kaartje ontvangen, is het natuurlijk ook leuk om via socials bekend te maken dat jullie een kindje hebben gekregen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld een mooie foto maken van de voetjes, om je baby onherkenbaar in beeld te brengen. Verder is het leuk om een mooie tekst toe te voegen, zoals een kort gedichtje of iets dat je zelf hebt geschreven.

Samen de juiste keus maken

Het kiezen van de juiste kaartjes, als aankondiging en als aandenken voor later, en het geboortebord voor het raam kan een leuke activiteit zijn om samen met je partner te doen. Zo wordt het echt een moment van jullie samen, als ouders van een prachtig nieuw kindje. Bovendien is het leuk wanneer je de stijl en het design samen uitkiest.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Uitgelichte afbeelding ©Trendsetter Images – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven