Frisse make-up trends voor de lente van 2024

Je voelt het in de lucht: het voorjaar komt er weer aan. De, over het algemeen, zwaardere make-up van afgelopen winter maakt weer plaats voor zachtere lentekleurtjes. Hoewel… ook komende maanden mag je nog steeds lekker uitpakken met je make-up. Wat de leukste trends zijn voor komende periode? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Make-up trends voorjaar 2024

Je huid in het zonnetje

Niet echt natuurlijk – tenzij beschermd met producten waar SPF in zit, maar de huid staat komende periode wél centraal in onze make-up looks. Het is daarom belangrijk dat je je goed laat adviseren over tinten die jouw teint complementeren en kiest voor producten die je laten stralen. Dat begint bij je huidverzorging, Verder houd je de ogen en lip eenvoudig: kies voor natuurlijke tinten en misschien een zacht blosje op de wangen. Perfect om overdag te dragen als make-up voor Pasen en aan de schoolpoort.

Eyenliner voor pro’s

De zwarte wing mag nog steeds, maar wie écht wil opvallen kiest komende lente voor een bijzondere vorm of kleur eyeliner. Je hebt vast al eens iets in deze trend voorbij zien komen op social media. Denk aan een eyeliner op/boven je arcadeboog, in plaats van oogschaduw, of een andere mooie geometrische vorm. Dat mag zowel in zwart als kleur. (Tip: kijk voor inspiratie de Netflixshow Glow Up). Deze trend pakt komend voorjaar door. Goed oefenen dus, want dit is natuurlijk ideaal voor op festivals.

Rode lippen

Nieuw? Nee dat zijn de rode lippen niet direct, maar de tint wel. Die verschuift komende periode iets richting bordeaux. Het leuke hiervan is dat je voor een avondje uit prima de basis van overdag kunt gebruiken: met een gezonde, frisse huid als basis voor je look heb je eigenlijk niet veel meer nodig dan een mooie rode lipstick.

Back to the nineties

Hoewel het soms vreemd is om bepaalde trends terug te zien in het straatbeeld, zeker als je het origineel hebt meegemaakt, zijn de nineties inmiddels niet meer weg te denken uit de make-up. Denk aan een glanzende huid en bruine lippenstift. De streepjeswenkbrauwen laten we vooralsnog wél waar ze thuishoren overigens: deze nineties look is namelijk helemaal passend bij de andere trends van nu. Een frisse basis, natuurlijke wenkbrauwen, maar wel kleuren en glansjes uit die tijd.

Frisse lentegeurtjes

De nieuwe lente geuren zijn heerlijk bloemig, fris en fruitig, precies wat bij dit seizoen past. Eau Duelle van Diptique past hier perfect bij, met een vanille ondertoon, net als Givenchy’s Interdit. Verder zie je een ecologisch verantwoordere beweging ontstaan waarbij natuurlijke ingrediënten de voorkeur verdienen, net als hervulbare verpakkingen. Dat laatste zie je tegenwoordig bij veel grote namen: Chanel, Armani, Jean Paul Gaultier en Hermès.

Welke make-up trend past bij jou dit voorjaar? Durf je voor een opvallende eyeliner te gaan? Of toch liever de frisse basis met een mooie rode lipstick in de avond?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©paultarasenko – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven