For the girls (partygame): geschikt voor dertigers? | Review

Partyspel For the girls belooft een grappige avond: het is perfect voor een vrijgezellen- of meidenavondje, verjaardagen en andere feestjes. Vragen die je normaal niet zo snel zou stellen, maar die er gegarandeerd voor zorgen dat je elkaar beter leert kennen. Toen ik de omschrijving zag, wist ik dat ik dit weleens zou willen spelen. Samen met een paar goede vriendinnen ging ik de uitdaging aan. Of het een succes werd? Lees snel verder in de review van For the girls wat je kunt verwachten en voor welke doelgroep dit het meest geschikt is.

Inhoud van de speldoos

 • 100 roze kaarten (durven)
 • 100 paarse kaarten (heb je weleens…)
 • 100 oranje kaarten (noem iets binnen de opgegeven categorie)
 • 100 groene kaarten (geef de kaart aan iemand die het best voldoet aan de omschrijving)
 • 100 blauwe kaarten (geef de kaart aan iemand die waarschijnlijk zou doen wat op de kaart staat)
 • Dobbelsteen
 • Speluitleg
party spel for the girls review

Wat is het doel van For the girls?

Gelukkig is het spel makkelijk te begrijpen. Aangezien je het met maximaal 20 speelsters kan doen, is het fijn dat je geen uren kwijt bent aan uitleg. De belangrijkste spelregels van For the girls:

 • Degene met de meeste Instagramvolgers begint en gooit de dobbelsteen. Eindigt deze op zwart? Dan mag je zelf een kaart pakken. Je speelt met de klok mee.
 • Lees voor wat op de kaart staat en voer de opdracht uit.
 • Wie als eerst 25 punten (kaarten) heeft, wint het spel!

Het spel is makkelijk te volgen en de perfecte manier om elkaar (nog beter) te leren kennen.

Leuk om te weten: For the girls komt van dezelfde maker als What do you meme?

Review For the girls

Ons testpanel

Ik speelde het spel For the Girls met drie vriendinnen (dertigplus) die ik al een groot deel van mijn leven ken. Achteraf misschien niet zo handig, want we weten veel dingen al van elkaar en echte verrassingen zaten er dus niet bij. Tegelijkertijd zou ik sommige dingen dan weer niet delen met mensen die verderaf staan, dus in die zin was dit alsnog het beste panel.

De vragen en opdrachten op de kaarten

De vragen en opdrachten zijn verdeeld in verschillende categorieën, zoals je hierboven kunt lezen. Mijn persoonlijke favorieten zijn de groene kaarten en paarse. De uitdagingen zijn toch meer gericht op meisjes en vrouwen in een jongere levensfase. Daarbij zou ik het, met onze voorgeschiedenis, mijn vader niet willen aandoen om hem te vragen om een zwangerschapstest. De opdrachtenkaarten vonden we daardoor iets minder geschikt.

Wanneer speel je For the girls?

Dit partyspel is perfect voor een ‘gewoon’ avondje met vriendinnen. Maar ook een vrijgezellenavondje is uitermate geschikt om het te spelen of als je op vakantie gaat. Het is handig als je elkaar niet zo door en door kent dat je eigenlijk alle antwoorden al weet; je wil uiteindelijk af en toe nog wel een echt shockmomentje hebben toch?

Is For the girls een leuk spel?

Jazeker, als ik tien (oké, vijftien) jaar jonger was geweest dan had ik dit echt heel erg leuk gevonden. Nu, op mijn achtendertigste, heb ik toch een beetje een been there, done that gevoel bij de meeste vragen. Ik ben natuurlijk al eeuwen geen single meer, maar ook een vrij open boek. Veel van dit soort vragen zijn vooral leuk als je ziet dat degene die de kaart pakt een tikje ongemakkelijk wordt. En nee, misschien zou ik niet zo graag een kaarsenstandaard aftrekken voor mijn vriendinnen 😉 maar verder weten ze de meeste dingen al van me.

Ik voel me dus officieel te oud en ben niet (meer) de juiste persoon om dit spel mee te spelen. Jammer, want ik ben eigenlijk dol op dit soort partyspellen waarbij je veel van anderen te weten kan komen. Daarom wil ik graag benadrukken in deze review dat For the girls echt onwijs leuk is, alleen niet meer zo als je al wat ouder bent en je vriendinnen vrijwel alles al van je weten. Om die reden heb ik het spel aan mijn oudste dochter (van zestienenhalf) gegeven, omdat ik vermoed dat zij dit over een paar jaar prima kan spelen met haar vriendinnen.

Algemene informatie

 • Uitgever DGTL Detox
 • Aantal spelers 3-20
 • Geschikt vanaf 18 jaar en ouder
 • Spelduur 60 minuten
 • Kosten € 31,99 via Bol.com

Heb jij binnenkort een vrijgezellenavond, een avondje met vriendinnen of huisgenootjes gepland of vier je je verjaardag? Dan is For the girls een grappig partyspel waarmee je elkaar gegarandeerd beter leert kennen! Is dit ook iets voor jullie vriendinnengroep?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven