Flirten op het schoolplein? 5 moeders vertellen

Flirten op het schoolplein? Ik kon me wel voorstellen dat het af en toe gebeurde, maar dat het meer uitzondering dan regel was. Tot het me overkwam. Althans, mijn man. Daarop besloot ik eens rond te vragen bij andere moeders. In dit artikel delen ze hun verhaal!

Flirten op en rond het schoolplein

Ik geef toe, ik vind het fascinerend om anderen te bekijken wanneer het groene monster hen compleet in beslag neemt. De natuur van de mens in optima forma. Maar toen overkwam het mij en ineens was het toch iets minder grappig.

Een tijdje terug app’te Ro me met de mededeling dat een onbekende moeder van school met hem stond te flirten bij de bakker. En dat ze hem bovendien praktisch in de armen viel. Tot mijn ergernis bekroop me een gevoel dat ik niet kon uitzetten. Ik wilde haar nog net geen takkewijf noemen – niet hardop althans – maar het scheelde weinig.

Waarom? Geen idee. Ik bleek net zoveel controle te hebben over mijn gevoel als de gemiddelde peuter. Vooral het feit dat ze weet dat we een relatie hebben en toch met hem flirtte, knaagde aan me. En dat terwijl ik eindelijk zo zeker in mijn vel zit. Niet omdat ik denk dat mij niks kan overkomen trouwens, maar omdat ik weet dat je er toch weinig aan kan doen als er iets gebeurt. Maar kennelijk kruipt jaloezie alsnog waar het niet gaan kan.  

Groep 1 als alternatief voor een datingsite?

Omdat jaloezie verder weinig zin heeft, besloot ik er iets nuttigs mee te doen – een artikel schrijven, in mijn geval. Je bent immers schrijfster van beroep of niet. Dus hoe zit dat eigenlijk in groep 1? Ontstaan de meeste affaires onder ouders halverwege het keuvelen over slaaptekort, uitspraken als ‘je krijgt er zoveel voor terug, maar waar is die rol behang soms’ en fases die maar niet lijken op te houden? Ik besloot de proef op de som te nemen en eens rond te vragen onder moeders die al langer meedraaien. Gebeurt het daar regelmatig? Of is een gesprek over neuspeuteren en Grote Dankbaarheid voor de Televisie juist de grootste moodkiller die er is? 5 moeders vertellen (anoniem) hun verhaal.

Flirten op het schoolplein

Die ene lekkere vader

Eerlijk gezegd let ik er niet heel erg op hoe anderen zich gedragen op en rond het schoolplein. Ik moet naar mijn werk en heb veel te weinig tijd om me daarmee bezig te houden. Althans, dat was zo tot L. bij mijn jongste in de klas kwam. En die heeft me dus een hele lekkere vader. Ongewild let ik tegenwoordig toch een beetje meer op hoe ik me kleed. 

Marcia (37), moeder van twee zoontjes die inmiddels allebei op de basisschool zitten

Flirten op het schoolplein? Nee, ik niet

Er lopen heus wel wat knappe mannen bij ons rond op school, maar ik heb er niet zo heel veel mee eerlijk gezegd. Ik kan oprecht zeggen dat ik een geweldige vent thuis heb. Snap ook het nut er niet van. Waarom iets goeds op het spel zetten voor wat geflirt? Dan kan je beter zorgen dat het thuis iets spannender wordt.

Marlies (35), moeder van een dochter in groep 5

Eerlijk gezegd liepen op de basisschool van mijn kinderen geen aantrekkelijke mannen rond. Dus of ik zou flirten in groep 1? Misschien wel, maar in mijn geval kreeg ik er de kans niet voor.

Julie (46), alleenstaande moeder met een zoon en een dochter op het voortgezet onderwijs

Die ene bijzondere spelletjesdag

We hebben hier een hele knappe man en een wat lelijkere. Maar die laatste heeft wel een heel erg leuk karakter! Bovendien is hij gek op mijn kind, extra punten dus. Vorige keer gaf ik me op voor de spelletjesdag, in de hoop dat hij er ook zou zijn. Was er die dag helemaal geen andere ouder… Echt, de horror! 

Chantal (31), moeder van twee dochters in groep 1 en 4

Ik flirt wel, maar doe er niets mee

Kijk, als er echt een tijger staat dan wapper ik wel met mijn wimpertjes hoor. Maar verder ben ik gewoon een mak lammetje met een grote bek. Bovendien weet mijn man ervan. En die is op zijn beurt dus totaal niet jaloers… Toch jammer!

Kimberly (34), moeder van een dochter in groep 3

Het schoolplein als dé plek om te flirten?

Het kan en gebeurt wel. Vaak relatief onschuldig, omdat beide partijen bezet zijn en er verder niets mee zouden willen doen. Maar als je echt voor een nieuwe relatie wil gaan, zou ik die toch buiten het plein zoeken. Voor hetzelfde geld wordt t niks en dan zit je tot groep 8 aan hem vast…

Maak jij je weleens schuldig aan flirten op het schoolplein? 

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, Iakov Filomonov – Shutterstock

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven