Hoe blijf je fit als je net moeder bent geworden?

Het moederschap, soms lijkt het al een hele uitdaging om je überhaupt aan te kleden en een keer een warme kop koffie of thee te drinken. Laat staan dat je hierbij ook nog eens gaat trainen. Dat lijkt bijna een onmogelijke taak. Als mama heb je het immers al druk genoeg. Zeker als je kindje nog erg klein is en je nieuw bent in het moederschap. Toch hoeft dit geen reden te zijn om bij de pakken neer te gaan zitten. Wanneer je écht aan je eigen fitheid wilt werken en lekkerder in je vel wilt zitten, dan is hier altijd wel wat op te verzinnen. Daarom delen we hier een aantal tips hoe je eenvoudig aan je fitheid kunt werken. Ook als je net moeder bent geworden.

Me-time in de sportschool

De beste manier om aan je fitheid te werken is natuurlijk door regelmatig een bezoekje aan jouw sportschool te brengen. Dit moet natuurlijk wel mogelijk zijn. Logischerwijs zal dit niet kunnen als je de zorg voor de kinderen hebt, maar er zijn vast ook momenten waarop je even geen kind om je heen hebt. Bijvoorbeeld wanneer je partner thuis is of als je kind op de opvang is. Wellicht is het mogelijk om dan nog even een uurtje te sporten voor of na het werken. Er is eigenlijk altijd wel een moment te vinden dat je even de handen vrij hebt. Plan op die momenten direct een sportafspraak in. Woon je bijvoorbeeld in het zuiden des lands? De sportschool in Tilburg is vaak 24 uur per dag open. Ook op andere plekken is die mogelijkheid er vaak en anders hebben ze doorgaans verruimde openingstijden. Hierdoor is er eigenlijk voor ieder moment wel een geschikte sportschool te vinden. Tijd speelt dan geen rol.

Ga vaker wandelen

Zeker nu het mooie weer er weer aan zit te komen, is dit natuurlijk een goede manier om extra te bewegen. Helemaal nu je kindje nog zo klein is. Vaak vinden ze het heerlijk om lekker buiten in de wagen te slapen en kan jij ondertussen aan je dagelijkse stappen komen. Bovendien heeft bewegen in de buitenlucht ook nog een aantal andere gezondheidsvoordelen. Helemaal als het zonnetje weer wat vaker gaat schijnen. Je voelt je fitter, bouwt meer weerstand op en maakt zelfs meer vitamine D aan. Het verschil zal je na enkele weken al voelen. 

Maak andere sportieve keuzes

Het is zo verleidelijk om bij het doen van een boodschap even snel de auto te pakken of de lift te pakken in plaats van de trap. Maar tegelijkertijd ook zo zonde. Door andere sportieve keuzes te maken, kun je eenvoudig meer beweging in de dag creëren. Pak eens de fiets als je kindje wat groter is. Dat is ook nog eens heel gezellig. Samen mooie fietstochten maken of gewoon even snel een boodschap halen. Fietsen is een prima cardio-oefening. Je bouwt er conditie mee op en je verbrand er relatief snel calorieën mee. Ook meer traplopen kan zeer snel resultaten opleveren. Andere keuzes maken helpt jou snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beweging van 30 minuten per dag te behalen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven