Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Financiële veiligheid voor je gezin, zo pak je het aan

Wanneer je plotseling overlijdt, moeten jouw nabestaanden van alles regelen. Zij moeten de uitvaart regelen en nadenken over de toekomst. Als één van de twee kostwinners wegvalt, gaat het al snel over financiële zaken. Niet gek, want er komt plotseling minder geld binnen. Wil je jouw naasten niet opzadelen met financiële problemen als je onverwacht overlijdt? Dat hoeft ook niet. Je kunt namelijk financiële veiligheid creëren voor je gezin. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij dit doen. In deze tekst helpen wij je hier een handje bij. Zodoende blijft jouw gezin niet met financiële zorgen zitten als je plotseling overlijdt.

Verzeker jouw uitvaart

Omdat een uitvaartverzekering niet verplicht is, sluit lang niet iedere Nederlander deze verzekering af. Heb je jouw uitvaart niet verzekerd en overlijd je plotseling? Dan draaien jouw nabestaanden op voor de kosten. Voor een crematie betaal je al snel zo’n 3000 euro, terwijl een begrafenis al snel tussen de 7000 en 10.000 euro kost. Kortom: dit kan een flinke financiële last zijn voor jouw nabestaanden. Wil je hen hier niet mee opzadelen? Sluit dan een uitvaartverzekering af. De kosten voor de uitvaart zijn dan (grotendeels) gedekt. Hierdoor hoeven jouw nabestaanden de uitvaart niet uit eigen zak te betalen.

Sluit een overlijdensrisicoverzekering af

Met een uitvaartverzekering worden alleen de kosten voor de uitvaart zelf gedekt. Wil je dat jouw nabestaanden (ook) geld ontvangen om hun leven weer financieel op de rit te krijgen? Sluit dan een overlijdensrisicoverzekering af. Dankzij deze levensverzekering krijgen jouw nabestaanden eenmalig een bedrag uitgekeerd als je binnen de looptijd van de verzekering overlijdt. Met het geld dat vrijkomt kunnen jouw naasten bijvoorbeeld de hypotheeklasten of huur betalen of de kosten voor kinderopvang dekken. De uitkering kan bovendien gebruikt worden om een periode onbetaald verlof te nemen, zodat het verlies van een naaste verwerkt kan worden.

Hoe sluit ik een overlijdensrisicoverzekering af?

Wil je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd hoe je dit doet. Bij de meeste verzekeraars kun je tegenwoordig online een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Voor deze verzekering heb je wel een gezondheidsverklaring nodig. Deze verklaring bestaat meestal uit een aantal vragen die tijdens de aanvraag gesteld worden. Wil je een groot bedrag verzekeren? Dan kan het zijn dat je de gezondheidsverklaring voor een overlijdensrisicoverzekering fysiek moet ondergaan. Je wordt dan onderworpen aan een medische keuring.

Kosten overlijdensrisicoverzekering

Wie financiële veiligheid voor zijn/haar gezin wil, sluit een overlijdensrisicoverzekering af. Omdat het hier om een verzekering gaat, brengt dit kosten met zich mee. Je draagt namelijk premie af. Daarom ben je mogelijk benieuwd naar de afsluitkosten van een overlijdensrisicoverzekering. Op voorhand kunnen we hier helaas maar weinig over zeggen, want de kosten verschillen per situatie. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf welk bedrag je verzekert. Wie voor een hoger bedrag kiest, betaalt logischerwijs ook een hogere premie. Ook andere zaken kunnen van invloed zijn op de hoogte van jouw premie. Denk overigens niet dat je bij iedere verzekeraar dezelfde premie betaalt voor deze verzekering. Daarom heeft het altijd zin om overlijdensrisicoverzekeringen te vergelijken.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids