Films over zwangerschap: deze zijn de moeite waard

Zwanger en wel besloot ik een flinke dosis films over zwangerschap te kijken. Paste wel bij de situatie. Maar of ze allemaal even geslaagd zijn? Hieronder de eerlijkste reviews die ik kon geven – zodat je weet of je jezelf die tijd in je zwangerschapsverlof kan besparen of niet.

Bridget Jones’ Baby

Je moet even door het opgetrokken nieuwe uiterlijk van Renée Zellweger heenprikken (en eerlijk, dat went eigenlijk maar slecht), maar de film is best leuk om te zien. Zeker als je ook dol bent op de andere delen. Misschien niet het beste deel van de hele reeks, maar de moeite waard.

Juno

De film won een Oscar voor het beste scenario nota bene. Maar of het echt een voltreffer is? Persoonlijk vond ik de film erg kabbelen. Desondanks is het verhaal wel mooi en verdrietig. Het meisje Juno is namelijk 16 als ze zwanger is van een schoolvriend. Uiteindelijk besluit ze dat adoptie de enige optie is, maar of het zover komt, moet je zelf kijken!

Of hij echt geschikt om te kijken tijdens voor de zwangerschap? Dat misschien niet…

Knocked Up

Je moet ervan houden. Ik deed dat niet. Persoonlijk vind ik Knocked Up de meest slaapverwekkende, saaiste film over zwangerschap die je maar kan bedenken. Echt heel jammer, want ik had hoge verwachtingen van Katherine Heigl. En hoewel het verhaal in principe alle ingrediënten heeft om een groot succes te zijn, kabbelt het allemaal nogal voort en vond ik het vrij voorspelbaar.

Ben je niet overtuigd? Dan moet je de trailer even kijken, misschien is het wel iets voor jou!

Labor pains

Hoewel ik Lindsay Lohan best leuk vind, vond ik Labor Pains (te zien op Netflix) behoorlijk tegenvallen. Door omstandigheden vertelt hoofdpersoon Thea haar omgeving dat ze zwanger is. En hoewel ze eigenlijk snel van die leugen af wil, lijkt ze er maar niet vanaf te raken. Lukt het haar om op tijd een oplossing te bedenken? Ik heb eerlijk gezegd geen idee, want ik heb de film niet meer afgekeken.

The Back-up Plan

Stel je voor: je wil graag zwanger worden, besluit er op een gegeven moment alleen voor te gaan en net daarna ontmoet je de man van je dromen… Het overkomt Jennifer Lopez in The Back-up Plan. Een heerlijke romantische komedie over het hebben van een kinderwens, zwanger raken en natuurlijk de liefde. Kan niet anders zeggen dan dat het echt een must-see is!

The Switch

In The Switch zijn Kassie (Jennifer Aniston) en Wallie (Jason Bateman) beste vrienden. Zij wil heel graag zwanger raken en besluit een donor te zoeken. Tijdens een wild inseminatiefeestje wordt het sperma echter verwisselt. En wie de vader is? Zeven jaar later ontmoeten Wallie en Kassie elkaar opnieuw op een wel heel bijzondere manier. Hoewel voorspelbaar, een heerlijke film over zwanger zijn die je gezien moet hebben!

What to expect when you’re expecting

What to expect when you’re expecting heeft één van de beste trailers op het gebied van zwangerschapsfilms. En als ik heel eerlijk ben, is dat meteen het succesvolste dat de film heeft neergezet. Alle grappige stukken uit de film zitten namelijk in de trailer en verder is het een beetje een uitgekauwd verhaal. Best leuk om een keer te kijken, maar niet heel bijzonder.

Welke film over zwangerschappen vind jij geweldig? En ben je het met me eens of vond jij bepaalde films juist wel geweldig? Laat je favoriet achter in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, VGstockstudio – Shutterstock

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven