Fietszitje Thule Yepp 2 Maxi: een upgrade? | Review

De iconische en meermalig awardwinnende Yepp fietszitjes kregen een upgrade. Vanaf 15 februari zijn de vernieuwde Yepp 2 Mini en Maxi verkrijgbaar. Verkrijgbaar in eigentijdse kleuren en met een nog veiliger design is dit zitje een musthave voor op je fiets. Wat ons betreft krijgt hij een 10 voor gebruikersgemak, maar zeker ook voor de veiligheid. Ik testte het achterzitje samen met onze zoon Sean van 14 maanden voor een eerste rit. In deze review lees je alles over de montage, de veiligheid en natuurlijk wat hij van zijn eerste fietstochtje vond!

Yepp 2: wat is anders?

Per mei 2023 veranderen de vereisten voor fietszitjes (EN 14344:2022) waarmee de veiligheidseisen veranderen en het vervoer van kinderen op de fiets dus ook een stuk veiliger wordt.

Zoals je mag verwachten van Thule zet de Zweedse outdoor expert met de Yepp 2 opnieuw een mooi zitje neer dat hieraan voldoet (en zelfs boven die veiligheidseisen is gaan zitten). Dat maakt dit stoeltje een investering in de veiligheid maar ook met oog op de toekomst.

Daarbij is het toffe design van de oorspronkelijke Yepp behouden, maar wel met een upgrade. Het fietszitje is verkrijgbaar in sprekende kleuren van nu (groen, blauw, zandkleur en natuurlijk zwart). Maar het schokdempende, ademende EVA zitje bleef, mét een aantal verbeteringen:

 • Verbeterde bescherming voor hoofd, handen en voeten – als gezegd zelfs boven de nieuwe standaard veiligheidseisen die worden gesteld aan fietszitjes.
 • Heel gebruiksvriendelijk: makkelijk te monteren met het Thule one-key systeem.
 • Ingebouwde reflectoren.
 • Comfortabele, maar stevige schouderbandjes die goed vastzitten en een vijfpuntsgordel (die niet zomaar te openen is door je kleintje).
 • Geïntegreerd bagagedragersysteem, maximale breedte is breder dan andere aanbieders.
 • Eenvoudig schoon te houden.
 • Stevige spaakbescherming bij de Maxi variant.
 • Nieuwe trendy kleuren.
thule yepp 2 maxi sluiting

Review Yepp 2 Maxi

Het monteren van het fietszitje

Eerlijk gezegd had ik er een hard hoofd in. Ik ben groot voorstander van zelf proberen (daarin verschil ik weinig van mijn dreumes), alleen op technisch vlak wil het niet altijd lukken. Toch besloot ik gewoon te kijken hoever ik kwam zonder meteen Ro in te schakelen, ook in verband met deze review. Per slot van rekening is dat meteen dé test: kan iedereen hem monteren?

Ja dus. Ik vond de tekeningen hier en daar wat verwarrend, maar binnen tien minuten – geen grap – zat de stoel stevig achterop de fiets. Het sleutelsysteem is echt heel gemakkelijk. Je maakt de stoel op maat en zet hem op de gewenste stand vast met een sleutel. Op die manier past hij op vrijwel elke fiets. Verder is het verstellen van de voetsteunen etc. allemaal vrij duidelijk.

Naast de variant die wij hebben (geschikt voor de bagagedrager) kan je ook een Thule Yepp 2 Maxi kopen die je kunt monteren op een frame.

Veiligheid

Een paar jaar geleden ben ik met de fiets gevallen. Mijn jongste dochter zat achterop en ik wilde voor de gymles begon nog eventjes langs de HEMA in het dorp. Het regende, de stoeprand was glad en voor ik het wist (al lijkt het moment dat je valt uren te duren) lagen we op de stoep. Godzijdank hadden we een heel stevig zitje achterop waardoor ze geen schrammetje overhield aan het moment. En om even de impact van de al aan te geven: zelf hield ik er een flinke kneuzing aan over waardoor ik vier weken lang nauwelijks kon lopen.

Dat maakt ook dat ik heel kritisch ben op een fietszitje. Wat ik heel belangrijk vind is dat met name het hoofdje goed beschermd is en dat het zitje stevig zit. Op het moment dat ik de Yepp 2 achterop zette en zag hoe goed onze zoon straks beschermd is, voelde ik vertrouwen. Hij is stevig, zijn hoofd zit goed beschermd en de gordel is stevig.

Ons eerste fietsritje

De eerste paar meters genoot ik met volle teugen. Daarna merkte ik wat de afgelopen luie winterse maanden met mijn conditie hadden gedaan en overwoog ik stiekem om maar gewoon een rondje rond het huizenblok te doen en weer terug naar huis te keren. Goed, dat zou geen echte test zijn en we fietsten richting mijn ouders. Sean zei die ochtend namelijk ‘opa’ op repeat en leek het me leuk om mijn vader de live versie te laten horen. Bovendien wonen ze op vijfhonderd meter afstand. Leek me toch haalbaarder dan drie kilometer langs de manege en de rivier verderop.

Waar ik echt heel blij mee ben, is het vertrouwen in dit fietszitje. Als gezegd ben ik een keer onderuit gegaan met de fiets en mijn jongste dochter achterop. Daardoor ben ik extra alert. Maar er is geen moment geweest dat ik het gevoel had dat Sean niet lekker zat. Hij zat op zijn beurt te genieten van de fietstocht. Echt zo mooi om te zien. Dit smaakt zeker naar meer, dus laat de lente maar komen!

Eindoordeel over de Thule Yepp 2 Maxi

Als geen ander weet ik hoe belangrijk veiligheid is. Je wil gewoon niet dat je kind iets overkomt achterop. Dat dit hand in hand kan gaan met gebruikersgemak en een simpele montage is voor mij een win-winsituatie. Het zou me dan ook niet verbazen als deze fietsstoel opnieuw meerdere awards in de wacht zal weten te slepen. Het is écht een aanrader, in ieder opzicht. En ik vind hem ook gewoon heel mooi staan bij de fiets.

We gaan er in elk geval heel veel plezier van hebben. Sean geniet van het fietsen, net als wij. Komende lente en zomer hopen we dan ook lekker vaak met hem op pad te kunnen gaan.

Algemene informatie over de Thule Yepp 2 Maxi

 • Opties Voorzitje (Mini) of achter (montage op bagagedrager of frame)
 • Materiaal Kunststof
 • Gordel 5-punts
 • Leeftijd 9 maanden tot 22 kg.
 • Kleuren Fennal tan (onze kleur), alaska blauw, aegean blauw, majolica blauw, agave grijs, zwart
 • Prijs € 120-150

Vinden jullie de nieuwe Thule Yepp 2 Maxi niet ook helemaal geweldig? Wil je meer weten over ons fietszitje, laat het dan weten in de reacties. Ik kom er dan zo snel mogelijk op terug.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

We ontvingen het fietszitje van Thule. Deze review bevat mijn eerlijke mening.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Een gedachte over “Fietszitje Thule Yepp 2 Maxi: een upgrade? | Review”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven