Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

5 toffe feelgood films over inspirerende vrouwen

Zin in een leuke feelgoodfilm over inspirerende vrouwen? Ik zette er vijf voor je op een rijtje: deze titels gaan allemaal over dames die het heft in handen namen, maar wel op een heerlijke luchtige manier. Een film waarbij je je gedachten op nul kan zetten, maar wel achterblijft met dat sterke gevoel dat je verbindt met alle vrouwen ter wereld! Heb je aanvullingen? Laat ze zeker achter in de comments!

Films over inspirerende vrouwen

Weet je wat ik soms het nadeel vind van films over krachtige, geëmancipeerde vrouwen? Ze zijn vaak heel zwaar beladen. Je ziet het intens verdrietige verhaal van een vrouw die moest vechten tegen de vooroordelen van haar tijd. Of hoe ze moest opklimmen vanuit ‘niets’. Op zijn tijd prachtig. De verhalen van Aletta Jacobs, Kenau Hasselaar, Anne Frank en Oprah Winfrey zijn voorbeelden voor ons allemaal. Dat neemt echter niet weg dat je soms ook gewoon zin hebt in een lekkere feelgood. En als die dan over inspirerende vrouwen gaat, is dat toch helemaal mooi meegenomen? Daarom in dit artikel een lijstje met fijne, grappige films over stoere, sterke en toffe vrouwen!

Feelgoods over inspirerende vrouwen

The Boss

Wanneer Michelle Darnell wordt betrapt op het handelen in voorkennis, moet ze vijf maanden naar de gevangenis. Een bittere pil voor de succesvolle, maar eenzame zakenvrouw. Na haar vrijlating is ze namelijk alles en iedereen kwijt. Maar dan ontdekt ze iets waarmee ze gelijk aan de slag wil: de brownies van haar huisgenote. Samen werken ze keihard om er een groot succes van te maken.

Je moet ervan houden, trouwens. The Boss is behoorlijk over the top. Er gebeuren allerlei dingen die in het echte leven nooit zouden gebeuren en het is vooral vermakelijk, maar tegelijkertijd vind ik de onderliggende boodschap heel mooi. Michelle pleit ervoor dat vrouwen moeten werken aan hun eigen succes en hun financiële onafhankelijkheid.

Eat Pray Love

Het bekende verhaal van Eat Pray Love draait om Elizabeth Gilbert die na haar scheiding niet goed meer weet wie ze is en wat ze wil in het leven. Ze probeert zichzelf terug te vinden en gaat op reis. Eerst naar Italië, waar ze leert wat écht lekker eten is. Daarna ontdekt ze in India hoe je moet bidden. En de liefde vindt ze op het Indonesische eiland Bali. Een waargebeurd verhaal, maar ook eentje waardoor je na afloop met een glimlach beseft wat nu echt telt in het leven.

Poms

Het leuke van Poms vond ik eigenlijk dat ik vooraf best lage verwachtingen had. Vrouwen van middelbare leeftijd die weer gaan cheerleaden? Ik moest het nog maar eens zien. Maar vanaf moment 1 werd ik gepakt door de film. Ik heb keihard gelachen en minstens zo hard gehuild. Alle emoties komen voorbij, maar wat blijft is de inspirerende boodschap: je bent nooit te oud om je dromen te volgen en verschrikkelijk veel lol te maken met nieuwe vriendinnen.

Mamma Mia en Mamma Mia, Here we go again

Wie is meer vrijgevochten dan Donna (Meryl Streep) in deze heerlijke film? De ene na de ander Abba-klassieker komt voorbij (toegegeven, daar moet je wel van houden) in een prachtige omgeving. Intussen gaat Sophie op zoek naar haar vader, maar lijkt geen steek verder te komen. Donna is zo’n liefhebbende, maar tegelijkertijd sterke moeder. Mooi voorbeeld! Ondanks dat er drie potentiële vaders voor Sophie naar het eiland komen.

Minstens zo leuk is trouwens Mamma Mia! Here we go again, die precies tien jaar na het eerste deel uitkwam. De film laat meer zien over hoe de drie mogelijke vaders Donna ontmoetten. Uiteraard zit ook deze film weer vol hits. In dit deel is het niet zozeer Donna, maar Sophie die zich laat zien als een krachtige vrouw die keuzes durft te maken.

Someone great

In Someone Great volgen we muziekjournaliste Jenny (Gina Rodriguez, bekend van Jane the Virgin) die haar droombaan krijgt in Californië. Helaas leidt dit er ook toe dat haar relatie met soulmate Nate na negen jaar op de klippen loopt, vanwege de afstand tussen New York en haar nieuwe baan. De film draait om haar gevoelens, die maar niet minder lijken te worden, en een feest waarmee zij en haar vriendinnen hun gezamenlijke leven in New York willen afsluiten. Of Nate en Jenny nog samen komen? Daarvoor moet je echt de film zien.

Wat ik mooi vind is zo’n beetje alles. Het realistische verhaal, drie vriendinnen met een andere culturele achtergrond, wat nu eens geen stereotype rol speelt en de vriendin die op vrouwen valt. Een hele moderne film dus uit de koker van Netflix, waarvan ik er graag nog veel meer zou willen zien!

Wat is jouw favoriete feelgoodfilm die ook nog eens draait om inspirerende vrouwen?

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids