2021: de leukste feelgood romans (inc. gratis download)

Met de zomer in aantocht wordt het weer tijd om de leukste boeken tevoorschijn te toveren. Maar welke romans zijn dit jaar dé musthaves? Geen zorgen! Wij verzamelden ze voor je én als toegift kan je ook nog eens een kort verhaal (gratis) downloaden via het linkje onderaan.

Musthave romans voor komende zomer

Jenny Colgan: Zoek de zon op (Happy Ever After 2)

Heb je Happy Ever After deel 1 gelezen (Op Goed Geluk)? Dan mag je Zoek de zon op zeker niet missen. Wanneer Zoë het levendige, drukke Londen achter zich laat in ruil voor een oppasbaan in Schotland, hoopt ze erop vooruit te gaan. Maar zo makkelijk wordt dat nog niet met een humeurige baas. Gelukkig is daar Nina (uit deel 1) die haar helpt zich meer thuis te voelen in deze nieuwe omgeving. Maar of dat genoeg is?

Katie Fforde: Een liefde in de lente

Gilly runt in Een liefde in de lente een bed & breakfast en is eigenlijk heel tevreden met haar leven zoals het loopt. Maar dan komt makelaar Leo in beeld, die de plek waar ze zit ook wel interessant vindt. Hij zet haar aan het denken. Wil ze hier echt blijven of is het tijd voor iets nieuws? En dan is er nog Gilly’s dochter Helena die zo haar eigen sores heeft. Ook zij vraagt of het niet tijd is voor volgende stappen in haar leven. Zullen ze een spring in het diepe wagen?

Jill Mansell: Tot aan de zon en terug

Ook dit jaar komt Jill Mansell weer met een nieuwe roman. Tot aan de zon en terug is een boek zoals je van haar kan verwachten. Didi komt na dertien jaar weer oog in oog te staan met haar eerste liefde en voelt weer van alles. Tegelijkertijd is er ook een duister verleden dat nog niet vrgeten is. Hoe dat afloopt?

Charlotte de Monchy: Beter laat dan nooit

De heerlijke schrijfstijl van Charlotte de Monchy voert je in Beter laat dan nooit mee naar het Engelse Cornwall waar Merles hippie-oma een huis bezit. Althans… Bezat. Ze heeft het verkocht aan een investeerder waarvan Merle vermoedens heeft dat hij niet helemaal eerlijk is. Daarom pakt ze haar koffers en reist naar de plek waar ze als kind ook veel zomers doorbracht. Eenmaal daar blijken de zaken toch iets gecompliceerder te liggen dan ze vooraf kon vermoeden.

Lucinda Riley: De Zevende Zus

Ben je nog helemaal niet begonnen aan de Zeven Zussen? Dan zal je toch echt bij deel 1 moeten beginnen om het hele verhaal te kunnen vatten, maar beloofd: het is de moeite meer dan waard. Het voordeel is dan natuurlijk ook dat je komende maanden lekker veel te doen hebt. Maar echte fans hebben hem misschien al gelezen of in elk geval in de kast staan. De Zevende Zus zet nog niet álle puntjes op de i, maar neemt je wel mee naar een inspirerend Ierland in het Interbellum en na WO2. Sterk geschreven, met een kleine plottwist aan het eind.

Gratis download: Enkeltje Ibiza

Voor de Zonnige Zomer Schrijfwedstrijd schreef ik het verhaal Enkeltje Ibiza. Omdat ik niet tot de selectie kwam, besloot ik het hier en daar te herschrijven en gewoon hier beschikbaar te stellen voor wie zin heeft in een luchtig, zomers feelgood verhaal. Als je hem leest, laat je me dan weten wat je ervan vond?

Download Enkeltje Ibiza

Welke feelgoods heb jij al gelezen en/of staan hoog op je lijstje? Laat het vooral weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

3 gedachten over “2021: de leukste feelgood romans (inc. gratis download)

  1. Fijn, wat leuke leestips. En ik heb je verhaal gelezen, inderdaad een leuk en luchtig verhaal! Het geeft meteen een lekker zomers gevoel wat we nu wel kunnen gebruiken met dit weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven