5 momenten met de kinderen die eeuwig mogen duren

Sta je in de file zonder eten en drinken maar mét twee jengelende kinderen op de achterbank? Dan zou je het liefst fast-forwarden naar een paar uur later. Maar er zijn momenten met je kids die wel eeuwig zouden mogen duren toch? Dit zijn die van ons. Laat je jouw favorieten weten in de comments?

Deze momenten zouden eeuwig mogen duren

Filosoferen over het leven

Ken je die momenten dat je samen met je kind bent, en er ineens de bijzonderste vragen uitkomen? Van die vragen waarop je allebei het antwoord niet echt weet, maar wel gewoon lekker kan bedenken wat het zou kunnen zijn. Het mooie is dat kinderen vaak de grappigste, creatiefste ideeën hebben. Het zijn ook dé momenten waar je later nog eens met een grote glimlach aan terugdenkt.

Dat moment dat ze naast je in slaap vallen

De rustige ademhaling, hun hand misschien nog verstrengeld met de jouwe en hun warme lijfje tegen je aan… Hoe je dag ook liep, wanneer je kind slaapt zien en je neemt de tijd om daarvan te genieten, zou je ze het liefst voor altijd zo tegen je aan houden. Toch?

Samen op een terrasje

Een op een tijd is soms schaars in de drukte van het leven. Maar als je dan wel een keer met zijn tweetjes op pad gaat met je kleuter en vervolgens neerploft op een terras, samen iets lekkers bestelt en geniet, dan was het echt het wachten waard! Niks is toch heerlijker dan je kleine grote kind zien zitten alsof ze dit al jaren doen?

Pyjamadag en films kijken

Als tegenhanger van alle keren dat je als een soort politieagent achter ze aan zit, is het soms ook heerlijk om eens helemaal niets te hoeven. Helemaal als niemand lamlendig zeurt over het niets doen, maar ook gewoon geniet van het moment en je, lekker dicht tegen elkaar aangekropen, in je pyjama films kijkt en popcorn eet onder een dekentje.

Wanneer iedereen samen speelt

Gebeurt het vaak? Bij ons in elk geval niet. Maar als het dan wél lukt en niemand klaagt omdat de ander dat ene boekje heeft of een groter stuk taart, dan is het toch heerlijk met elkaar? De rijkdom!

Wat is jouw favoriete moment met de kinderen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven