Groene groenten zijn geen favoriet
Onze kinderen zijn helaas geen culinaire uitzondering: ze houden niet zo van groene groenten. Dat is weliswaar jammer, maar gelukkig zijn er genoeg trucjes om ze het toch met smaak te laten eten. Eén van onze beste geheimen? Pasta met spinazie en spekjes. Ik ben werkelijk nog geen kind tegengekomen die het niet lekker vond. Dus sla je slag met dit gegarandeerde recept!
Ingrediënten (4-5 personen)
- 500 gr. farfalle
- Olijfolie
- Biologische spekreepjes
- Verse (baby)spinazie
- Rode ui
- Room of boursin
- Teentje knoflook
- Optioneel: champignons
- Geraspte kaas
Blijkt dat je kind de verse spinazie niet zo geweldig vindt? Haal dan een pak spinazie à la crème van Iglo en probeer het nog een keer.
Verder nodig
- Hapjespan
- Grote pan water
- Knoflookpers
Wij hebben de hapjespan hiernaast, echt een ideale pan. Krasvast, prettige deksel (sluit goed) en bakt niet aan. Ook handig voor pannenkoeken.
Bereidingswijze
- Zet een grote pan water op het vuur voor de farfalle. Wacht tot het water kookt en voeg een scheutje olijfolie toe.
- Terwijl je de pasta in de pan doet, kan het vuur onder de hapjespan aan. Zodra hij goed op temperatuur is, kan je de spekreepjes bakken. Je hoeft hiervoor geen vet toe te voegen.
- Bak het uitje mee, de teen knoflook (geperst) en eventueel de champignons, tot het allemaal goed doorbakken is.
- Snij de spinazie klein en voeg het toe aan de pan, samen met de roomsaus of Boursin.
- Als alles (beet)gaar is, roer je het door elkaar. Maak het gerecht af met geraspte kaas of, nog lekkerder, een pittige Italiaanse kaas van de kaasboer.
Ook lekker: in plaats van farfalle kiezen voor risotto
[…] Op donderdag staat er een pasta groene pesto op het programma waar Merel een eigen recept van heeft. En ook op zondag staat er een gerecht naar eigen recept op het programma namelijk de farfalle met spinazie en roomsaus. […]