Wat eten we? Pasta met spinazie en spekjes

Vind jij het ook zo lastig om te bedenken wat je nu weer moet eten? In deze nieuwe serie deel ik wekelijks een eenvoudig gerecht dat je kunt aanpassen aan jullie smaak en/of eetpatroon en waar je geen uren voor in de keuken hoeft te staan. Eet smakelijk!

Pasta met spinazie

Ik ben me ervan bewust dat tot nu toe de meeste gerechten in deze rubriek te maken hebben met pasta 😉 Toch is dit een klassieker die elk gezin op het menu zou moeten/kunnen hebben staan. Pasta met spinazie is namelijk perfect voor kinderen die geen groene groenten lusten: dit is een all time favorite. Een goede vriend van mijn ouders vertrouwde hen ooit toe dat zijn kinderen hier dol op waren en mijn moeder zag haar kans schoon.

Vastberaden om met een vertrokken gezicht te claimen dat ik dit dus écht niet lekker vond, nam ik een hap. Maar met de beste wil van de wereld kon ik dit niet afwijzen. Ik vond het heerlijk. Zo verscheen pasta met spinazie en spekjes een per week op het menu, vanaf dat moment. En nog steeds. Zondag is bij ons standaard ‘pasta spinazie’ dag. Liefst met macaroni, pipe rigate of orecchiette. Hopelijk bij jullie net zo’n succes als hier!

Ingrediënten (4-5 personen)

 • 500 gr. pasta
 • 1 el. milde olijfolie
 • Biologische spekreepjes
 • Spinazie met boursin (Iglo)
 • Geraspte kaas

Blijkt dat je kind de verse spinazie niet zo geweldig vindt? Haal dan een pak spinazie à la crème van Iglo en probeer het nog een keer.

Verder nodig

Bereidingswijze

 1. Zet een grote pan water op het vuur voor de farfalle. Wacht tot het water kookt en voeg een scheutje olijfolie toe.
 2. Terwijl je de pasta in de pan doet, kan het vuur onder de hapjespan aan. Zodra hij goed op temperatuur is, kan je de spekreepjes bakken. Je hoeft hiervoor geen vet toe te voegen.
 3. Gooi het pak spinazie met boursin er volledig in.
 4. Als alles (beet)gaar is, roer je het door elkaar. Maak het gerecht af met geraspte kaas.

Wil je variëren?

Dit lekkere, kindproof recept is ideaal om mee te variëren. Bijvoorbeeld:

 • Gebruik verse (baby)spinazie, kastanjechampignons en rode ui voor de basis en voeg daar kookroom met een teentje knoflook of boursin aan toe.
 • Vervang de pasta voor risotto.
 • Vervang de spekjes door gegrilde reepjes kip(dij)filet.
 • Gebruik een lekkere Italiaanse kaas om eroverheen te strooien, zoals echte Parmigiano Reggiano.
 • Laat de spekjes weg voor de vegetarische variant of kies een vleesvervanger, zoals filetstukjes van Garden Gourmet.
 • Bak in een apart koekenpannetje wat gehalveerde cherrytomaatjes en voeg die op het laatst toe aan je bord. Ook makkelijk als je kinderen hier niet van houden: je hoeft dan niet echt apart te koken.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Uitgelichte afbeelding ©Liliya Kandrashevich – Shutterstock

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (39) is moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Een gedachte over “Wat eten we? Pasta met spinazie en spekjes”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven