Evolve 3-in-1 bouncer: next level wipstoel | Review

Een wipstoel die meegaat tot de peuterleeftijd? De Evolve 3-in-1 bouncer belooft een praktische stoel te zijn die het leven van ouders een stuk makkelijker maakt. Ook voor pasgeboren baby’s! Hoe dat precies zit, wat de voordelen zijn van deze wipstoel en hoe hij onze gastblogger Jessica beviel? In deze review delen we onze bevindingen en handige informatie.

Wat zijn de voordelen van een 3-in-1 wipstoel?

Je pasgeboren baby kan nog niet zelfstandig zitten – gemiddeld leren baby’s dat pas ergens tussen de zes maanden tot een jaar. Voor die tijd is het echter wel handig om af en toe je kleintje te kunnen neerzetten. En omdat een Maxi-Cosi of soortgelijk autostoeltje voor pasgeborenen daar ook eigenlijk niet voor bedoeld is, kan je een wipstoel (of bouncer) kopen. Dit is een stoel die speciaal gemaakt is om je baby zachtjes in te wiegen. Ook kan je kindje op een veilige manier zittend de wereld ontdekken. De 3-in-1 wipstoel heeft bovendien een aantal belangrijke voordelen:

 • De 3-in-1 bouncer gaat langdurig mee en is geschikt vanaf de geboorte tot de peuterleeftijd. Voor de allerkleinsten krijg je een speciale insert die hoofd en heupjes extra ondersteuning biedt. Deze is speciaal voor Ergobaby ontwikkeld door een pediatrisch orthopedist.
 • Makkelijk in gebruik: je kunt de bouncer eenvoudig opklappen, de hoogte aanpassen met een voetpedaal en je hebt geen batterijen nodig.
 • Hygiënisch: de bekleding kan in de wasmachine.
 • Comfortabel voor je kindje dankzij de ademende zones en het zachte materiaal (tricot).
voordelen evolve 3 in 1 bouncer wipstoel review

Meer dan een wipstoel

Doordat de Evolve bouncer zolang meegaat, kan je ook handige accessoires aanschaffen. Denk aan een tas om hem makkelijker te kunnen meenemen (op visite, tijdens je vakantie) en op te bergen wanneer e hem niet nodig hebt. Er is een speelboog verkrijgbaar om je kindje te stimuleren wanneer hij in de wipstoel zit. En natuurlijk kan je ook extra bekleding kopen – altijd handig als één van de twee in de was moet.

Waarop moet je letten als je een wipstoel koopt?

Als je een wipstoel of bouncer wil kopen, is het belangrijk dat je over een aantal praktische zaken nadenkt. Hieronder deel ik de belangrijkste met je.

 • Veiligheid Dit mag voorop staan. Koop geen goedkope wipper via een obscure website die je niet vertrouwt, maar ga voor kwaliteit. Uiteindelijk is het wel je kindje dat in de wipstoel zit en hij moet er niet zomaar uit kunnen vallen. Vind je het lastig dit goed te beoordelen? Ga dan naar een babyzaak en voel zelf hoe stevig hij lijkt. Een vijfpuntsgordel verdient de voorkeur. Verder is het belangrijk dat het frame anti-slip is, zodat de wipstoel niet snel verschuift.
 • Inklapbare wipstoel Niet alleen omdat je hem dan makkelijk kunt meenemen op reis of wanneer je op visite gaat (dit is ook praktischer dan een kinderstoel), maar ook omdat hij thuis niet in de weg komt te staan. Je zet hem opgevouwen weg en niemand heeft er last van wanneer je kindje slaapt.
 • Comfortabel materiaal Het liefst kies je een bouncer van ademend materiaal met een zachte stof. Ook belangrijk is dat je het gemakkelijk kunt schoonmaken, bij voorkeur in de wasmachine.
 • Meerdere standen Om langer plezier te hebben van de wipper is het prettig om uit zeker drie standen te kunnen kiezen. De allerkleinsten moeten nog liggen, maar een kindje van zes maanden je graag hebben zitten om makkelijker te eten kunnen geven.
 • Geschikt vanaf welk gewicht? Nog een laatste punt van controle is deze: vanaf welke leeftijd of welk gewicht is je wipstoel geschikt? Sommige zijn namelijk vooral voor kindjes die al groter zijn en zelf zitten, andere vanaf de babyleeftijd.

Review Evolve 3-in-1 bouncer

We zijn ontzettend blij met de 3-in-1 bouncer. Hij geeft zoveel vrijheid in het dagelijks leven dat we inmiddels, na een paar weken, al niet meer zonder kunnen. Zo weten we allemaal dat douchen nogal eens een uitdaging kan vormen met een pasgeboren baby. Je wacht toch het liefst tot ze slapen of als de andere ouder thuis is – of je moet je kindje in de Maxi-Cosi zetten, wat dan ook niet heel lekker voelt. Nu zet ik onze zoon gewoon in de wipstoel en kunnen we contact maken. Hij heeft het naar zijn zin, ik voel me een stuk minder opgejaagd.Ook tijdens het vouwen van de was zit meneertje er gezellig bij en kijkt zijn ogen uit. Het geeft een extra gevoel van verbinding waar zowel hij als zijn vader en ik heel blij mee zijn.

Door de verschillende standen kunnen we altijd een stand vinden die voor hem comfortabel is. Een ander moment waarop we de wipper dan ook graag gebruiken, is na de voeding. Hij kan dan lekker uitbuiken en wij pakken de dagelijkse klussen op. En tot slot ben ik erg blij met de kleur. Die is lekker neutraal en past in elk interieur – niet geheel onbelangrijk! Kortom, ideaal voor dagelijks gebruik, maar ook om mee te nemen en we hebben de komende jaren een fijne stoel voor onze zoon.

waarop moet je letten als je een wipstoel koopt

Algemene informatie over de Evolve 3-in-1 bouncer

 • Merk Ergobaby
 • Lengte, breedte, hoogte 81.3 – 42 – 56 cm.
 • Leeftijd 0-2 jaar
 • Verkrijgbare kleuren Blush Pink, Cream, Charcoal Grey, Light Grey, Midnight Blue
 • Prijs € 199,90

Zou zo’n 3-in-1 bouncer ook iets zijn voor jullie? Waarop let jij bij de aanschaf van een wipstoel?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Van Ergobaby ontvingen we de 3-in-1 bouncer om te testen. Bovenstaande review is gebaseerd op onze eerlijke ervaring.

Jessica

Jessica (28) woont samen met haar vriend en pasgeboren zoontje (0). In het dagelijks leven werkt ze als pedagogisch medewerkster op een kinderdagverblijf met kinderen van 0-2 jaar oud. Hiernaast is ze opgeleid docent babymassage. In de nabije toekomst hoopt ze hiermee cursussen te kunnen gaan geven om ouders te leren de band met hun kindje nog verder te versterken. In haar vrije tijd geniet Jessica van het goede gezelschap van familie en vrienden. Ook is ze dol op kickboksen, dat ze hopelijk komend jaar weer kan oppakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven