Eve Sleep matras: eindelijk van de rugpijn af? | Review

We kregen een Eve Sleep matras om te testen: ‘s werelds meest comfortabele traagschuim matras. Eve Sleep had geen betere testpersoon kunnen treffen dan ik: na meer dan drie jaar lang kampen met bekkeninstabiliteit en rugpijn was ik wel toe aan een beetje goede nachtrust… 

Update: 9 juli 2022

Jarenlang rugklachten: beter matras nodig?

Na de geboorte van May bleef ik eigenlijk doodop achter. Twee zwangerschappen in een jaar leken een soort genadeklap voor mijn rug die daarvoor al mijn zwakke plek was. Dat resulteerde in fikse bekkenklachten: niet goed kunnen opstaan na het slapen, zomaar in elkaar zakken omdat de pijn te hevig was en slecht slapen (omdat je bij elke beweging wakker wordt).

Kortom, het schoolvoorbeeld van hoe je dus niet moet herstellen na de bevalling. Maar aan de andere kant wel de ideale proefpersoon voor een eve matras. Het zou ’s werelds meest comfortabele traagschuimmatras moeten zijn, naar eigen zeggen. Dat heeft ermee te maken dat het zich helemaal naar je lichaam vormt en daarmee de juiste ondersteuning biedt. Of dat klopt?

eve matras review

Review eve matras

We kregen een tweepersoons traagschuimmatras van eve (180×200 cm) en een fijne linnen dekbedhoes met bijpassende kussenslopen. Voor het matras zelf betaal je € 850,00 en het bedlinnen kost zo’n € 60,00 per set. Het matras werd geleverd in een doos via de post, vacuüm gezogen en helemaal opgerold.

Het matras zelf is loodzwaar. Even omkeren om te wisselen van kant, zit er dus niet in. Hou hier rekening mee als je hem nog naar boven moet dragen. Dat kan je beter doen met zijn tweeën (zeker als je een traagschuim matras koopt wegens rugklachten natuurlijk).

Slapen op een Eve matras: hoe ligt het?

Wanneer je plaatsneemt op het matras, is dat best even wennen. Zekere als je nog nooit op traagschuim hebt gelegen. Het voelt niet hard of stevig, maar ook niet zacht. Het vormt zich, als hierboven al benoemd, naar je lichaam. Geeft een beetje een hotelgevoel, zeker in combinatie met het bedlinnen. Daarbij is het vrij hoog. Hoger, volgens mij, dan de matrassen die we hiervoor hadden.

Voor gebruik: even laten ‘uitdeuken’

We hebben voor gebruik het matras enkele dagen laten liggen, zodat het kon bijkomen van de opgerolde reis. Zelf gingen we een weekendje naar de Ardennen, dus dat kwam nu goed uit.

Pas op dat je bij het uitpakken van je matras geen schaar gebruikt

Het effect van ons Eve matras op mijn rugpijn

Hier kan ik geen eenduidig antwoord op geven. De eerste nacht sliep ik van begin tot eind door – iets wat in die periode eigenlijk bijna nooit meer gebeurde – en werd wakker zonder rugklachten. Echt, het voelde als een klein wonder. Dit gevoel kende ik gewoon niet meer. Maar daarna zwakte dit af. Vanzelf kwamen de pijnklachten weer terug en vroeg ik me af of zo’n matras van € 850,00 het nu echt waard is om aan te schaffen.

Inmiddels (update 2020) slaap ik ruim twee jaar op het Eve Sleep matras. Het traagschuim is nu goed gevormd, mag ik hopen, en ik merk toch weer een verschil. Zeker tijdens mijn zwangerschap trouwens, verrassend genoeg. Waar ik bang was opnieuw klachten te krijgen, blijft dat uit. Ik voel me goed, rust beter uit dan voorheen en mijn rugpijn is inmiddels redelijk voorbij. Nu zal dat vast ook te maken hebben met mijn lijf dat hersteld is van de bevalling. Dus of er daadwerkelijk een oorzaak-gevolg is aan te wijzen tussen het dure matras van Eve en mijn rugpijn? Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Maar dat ik goed slaap en de klachten weg zijn, ja, dat wel.

v

Eindoordeel over het Eve traagschuimmatras

Positieve punten van het Eve Sleep traagschuimmatras

 • Ik slaap er goed op, het matras biedt voldoende stevigheid aan mijn lijf
 • Doordat we een tweepersoonsmatras hebben, was ik bang dat je op den duur een soort hoogteverschil zou krijgen. Dat hebben we niet. Het voelt nog altijd even stevig als voorheen, zowel aan de randjes als in het midden.
 • De rugklachten zijn voorbij
 • Het luxe gevoel bleef: inmiddels zijn we een paar jaar verder en het voelt nog steeds alsof ik in een hotelbed slaap

Minder fijn aan het Eve Sleep matras

 • Het gewicht: ik vind het lastig dat het verschonen wat moeizaam gaat, omdat je het matras niet goed kan optillen. Ook kan je hem niet keren. En als we over een tijdje op zolder gaan slapen, zal het nog een hele toer worden om hem boven te krijgen.
 • De prijs: voor een matras dat je bestelt via internet betaal je bijna €1.000,00 zonder dat je op proef kunt liggen. Een behoorlijke gok.

Is het matras zijn geld waard?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf geen € 850,00 zou hebben uitgegeven aan een aankoop via internet. Bijna duizend euro voor een matras is een behoorlijk bedrag. Ik raad daarom wel aan om toch langs de winkel te gaan en uitgebreid te testen hoe hij ligt. Kies daarbij voor verschillende soorten matrassen. Aan de andere kant is traagschuim pas echt goed te testen na meerdere dagen. Daarom biedt Eve Sleep 100 dagen garantie op je aankoop: bevalt hij niet? Dan mag je het matras terug sturen. Een fijne regeling, omdat je op die manier écht kunt kijken wat het voor je doet.

Hoewel ik vooraf best kritisch tegenover traagschuim stond, ben ik inmiddels wel om. Ik vind het een prettige manier van slapen, heb mijn nachtrust terug (mits de kinderen me niet om zes uur ’s ochtends uit bed trommelen) en daarmee is hij zijn geld dus absoluut waard. Ook het luxe bedlinnen is echt heel erg fijn om onder te liggen.

Helaas is Eve Sleep Nederland ermee gestopt in september 2018.

eve sleep bedlinnen dekbedhoes kussenslopen

Over het ontstaan van Eve Sleep traagschuimmatrassen

Na maar liefst 12 jaar lang onderzoek en feedback van ruim 70.000 klanten ontstond Eve. De ‘nieuwe generatie traagschuim’, zoals ze het zelf noemen. Omdat veel mensen regulier traagschuim te warm vonden, ontwikkelde Eve een nieuwe soort traagschuim die zowel verkoelend en veerkrachtig aanvoelt. En ben je niet overtuigd? Eve geeft je 100 dagen de tijd om te testen.

Eve Sleep matras

Producteigenschappen

 • Top cover (voert vocht af, luchtdoorlatend, afritsbaar en mag in de wasmachine op 40 graden)
 • evecomfort® laag (laat lucht maar liefst 30 keer beter door dan regulier traagschuim; goede techniek gaat inzinken tegen)
 • Memory schuimlaag (reageert op je lichaam, druk verlichtend)
 • Ondersteunende basislaag (7-zones ondersteuning, duurzaam, geschikt voor alle lichaamstypes)
 • Anti-slipbasis (100% polyester met anti-sliplaag; brandvertragend)

Goed voor je rug

Deze basis zorgt voor verlichting en steun op de punten waar dat nodig is (schouders, heupen) en stevigheid tijdens het liggen. Je ‘zinkt’ dus niet en dat is ongeacht hoe je voorkeurshouding is en waar op het bed je ligt. Eigenlijk wat ik hierboven dus al beschreef: je ligt overal stevig. Zelfs als je op het randje (of bijna naast het bed) ligt. 

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel is een samenwerking.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (39) is moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Een gedachte over “Eve Sleep matras: eindelijk van de rugpijn af? | Review”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven