Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

In Europa-Park | Wat kan je doen in Zwitserland?

In de serie ‘In Europa-Park‘ neem ik je mee langs alle themagebieden. Ik vertel welke attracties de moeite zeker waard zijn, maar ook welke bijzondere plekjes hier te vinden zijn.

Zwitserland

Zodra je door Zwitserland loopt, zie je bruggen en beekjes – precies zoals je het land voorstelt. Het enige dat eigenlijk nog ontbreekt is een echte berg met sneeuwtoppen, Milka chocolade en koeien met rinkelende bellen. Hoewel Zwitserland niet zo groot is in Europa-Park, zijn er een aantal hele leuke attracties!

Swiss Bob Run

In de bobbaan wordt je eerst naar twintig meter hoogte getakeld, waarna de zwaartekracht het overneemt. Met zo’n 50 km/u raas je naar beneden door de verschillende bochten.

Geschikt voor kinderen vanaf 1.20 meter die minimaal 6 jaar oud zijn

Eigen ervaring

Het is een voordeel dat de bobsleebaan niet heel hoog gaat. Zo blijft het ook leuk voor kleinere kinderen. Je zit goed vast dankzij de beugel aan de onderkant en kunt per twee (of alleen) in een karretje plaatsnemen. De wachtrij gaat in redelijk tempo door, omdat er drie verschillende wagentjes rijden.

Aanrader?

Eerlijk gezegd vind ik de bobslee meestal niet heel spannend. Deze wel. Sowieso omdat je harder naar beneden gaat dan je verwacht en alle verrassende wendingen van de baan maken het nog leuker. Wel kreeg ik behoorlijke hoofdpijn door het getril van het karretje op de bobbaan. Al zou dat ook enigszins te wijten kunnen zijn aan de wijntjes die ik de avond ervoor op had – eerlijk is eerlijk.

Tip! Als je zelf niet meegaat in de bob dan kan je via een zij-ingang terecht komen in het midden. Daar maak je fantastische foto’s van de mensen in het karretje. Bovenstaande foto heb ik met mijn telefoon gemaakt. Enige waar je op moet letten, is dat je op tijd klikt.

Jungfrau Gletsjervlucht

Neem plaats in een vliegtuigje en vlieg omhoog! Je draait in vrij rap tempo rondjes en komt zelfs een stukje los van de grond (zoals je in het filmpje hieronder kunt zien). Alleen geschikt voor volwassenen met een ijzeren maag dus 😉

Geschikt voor kinderen vanaf 1.20 meter die minimaal 6 jaar oud zijn

Matterhorn Blitz

Het bijzondere aan de chalets die hier staan, is dat ze oorspronkelijk uit Zwitserland komen en gebouwd zijn in 1785. In de wachtrij richting de achtbaan zie je van alles: zoals een boerenvrouw die aardappelen schilt, kippen en andere dieren. Je krijgt dus echt het Alpengevoel.

Geschikt voor kinderen vanaf 1.20 meter die minimaal 6 jaar oud zijn

Onze ervaring

Vooraf had ik onderstaand filmpje bekeken via YouTube. Eerlijk gezegd maakten al die bochten me al misselijk terwijl ik er nog niet in zat, maar mijn oudste dochter wilde heel graag en dus ben ik met haar meegegaan. Achteraf ben ik daar blij om!

Aanrader?

Vooraf had iemand tegen mijn reisgenote gezegd dat de Matterhorn Blitz één van de leukste achtbanen is van Europa-Park. En hoewel hij voor mij niet de allerleukste is, staat hij wel in de top 3. De bochten vallen in het echt enorm mee en er zitten een paar onverwachte bewegingen in. Wat ik ook leuk vond, is dat je eerst omhoog wordt getakeld via een lift en vervolgens aardig snel naar beneden gaat. Dat verwacht je eigenlijk niet, omdat je al vanaf 6 jaar in de achtbaan kunt.

Wat lijkt jij de leukste attractie in Zwitserland (Europa-Park)? En zou jij die vliegtuigjes van de Jungfrau Gletsjervlucht overleven?

We bezochten Europa-Park op uitnodiging

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids