Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

In Europa-Park | Wat kan je doen in Spanje?

In de serie ‘In Europa-Park‘ neem ik je mee langs alle themagebieden. Ik vertel welke attracties de moeite zeker waard zijn, maar ook welke bijzondere plekjes hier te vinden zijn.

Spanje

Zeker met lekker weer voelt het net of je echt door Spanje wandelt. Dat heeft ook te maken met de sfeermuziek die je op de achtergrond hoort. Tel daar de kleurrijke straatjes en gezellige tapas restaurants bij op en het plaatje klopt.

In Spanje vind je bovendien drie parkhotels: El Andaluz, Alcazar en Santa Isabel. Vanuit de hotels kun je het park ook betreden.

Let op: boek je een hotelkamer in één van de zes themahotels van Europa-Park dan krijg je met je entreetickets exclusieve toegang tot het park. Je kunt dan namelijk een halfuur eerder (zomer, in de winter zelfs een uur eerder) naar binnen en alvast een aantal attracties beleven.

Aventure Playground

Als ik heel eerlijk ben, was de Adventure Playground me in eerste instantie helemaal niet opgevallen. Misschien omdat we in ons gezelschap ook weinig kleinere kinderen hadden? Maar net als in Nederland vind je in het Spaanse themagebied ook een indoor speeltuin.

Het tweede jaar dat we in Europa-Park waren, zijn we hier wel naartoe geweest – althans, de kinderen tot 1.20 meter. Een aanrader, als ik hen mag geloven! Bovendien is het leuk om naartoe te gaan als de anderen liever in een achtbaan willen (Wodan en Blue Fire uit IJsland zijn relatief dichtbij) of een waterattractie, zoals Atlantica Supersplash in Portugal of Fjord Rafting in Scandinavië.

De Adventure Playground is geschikt voor kinderen tot 1.20 meter

Kolumbusjolle

Samen met collegablogger (en vriendin) Esmée wilde ik even iets anders doen dan een achtbaan. Terwijl dochterlief samen met Lisette en haar zoons in de Wodan ging, namen wij nietsvermoedend plaats in de Kolumbusjolle. Eerlijk gezegd verwachtten we zelf dat het een soort rups zou zijn (zoals je die op de kermis nog weleens ziet) en dus niet heel spannend.

Voor we het wisten, vlogen we op hoge snelheid rond door de ruimte. De enige overeenkomst met een rups is dat je rondjes maakt, maar het tempo waarin ligt beduidend hoger. We kregen de slappe lach en hebben echt heel veel lol gehad om ons ritje, waarbij je bovendien kunt ronddraaien en even in het donker terecht komt.

Persoonlijk vond ik dit een verrassende attractie. Je zou er eigenlijk zomaar voorbij kunnen lopen als je even niet oplet. Althans, wij kwamen er ook per toeval terecht. Maar als je het mij vraagt is hij zeker leuk genoeg om in te gaan!

Feria Swing

Eenmaal thuis bleek dat we, als we dan toch een soort rupservaring hadden willen hebben, in de Feria Swing hadden moeten zitten. Hoewel… Als ik het filmpje kijk, vermoed ik dat je een sterke maag moet hebben. Deze attractie is trouwens volledig aan ons voorbij gegaan in het park zelf, maar hij zit dus rechts van de Kolumbusjolle.

Voor de Feria Swing moet je minimaal 100 cm. lang zijn en 4 jaar oud

Theatershows in Spanje

Spanish Arena

Je kunt in de Spaanse Arena genieten van een spectaculaire stuntshow, waarbij ridders te paard allerlei trucs laten zien en elkaar bevechten met zwaarden. In het filmpje hieronder kun je zien wat je in de Spaanse Arena kan verwachten.

Teatro Popular

Ga je liever voor ontspanning? Dan zijn de vurige flamencodansen in het Teatro Popular (openlucht) een aanrader. Dit theater is gelegen naast de stallen van de Arena. Op de plattegrond van Europa-Park (die je elke ochtend bij de ingang vindt) staan de precieze tijden van die dag.

Eten en drinken

We zijn tijdens ons eerste bezoek gaan eten bij Bodega (afbeelding hieronder). Het riep een typische Spaanse sfeer op van lang tafelen, relaxen en tapas. Smaakte erg goed! Verderop zit ook restaurant Don Quichotte waar je uitgebreider kunt eten.

Laatste tip! Als je naar het toilet moet tijdens je bezoek aan Europa-Park, ga dan in Spanje. Je kunt hier namelijk futuristisch televisie kijken via de spiegel!

Wat lijkt jou de leukste attractie in Spanje, Europa-Park? En is jouw maag sterk genoeg voor de Kolumbusjolle?

We bezochten Europa-Park op uitnodiging

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids