Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

In Europa-Park | Wat kan je doen in Scandinavië?

In de serie ‘In Europa-Park‘ neem ik je mee langs alle themagebieden. Ik vertel welke attracties de moeite zeker waard zijn, maar ook welke bijzondere plekjes hier te vinden zijn.

Scandinavië

Wie aan Scandinavië denkt, denkt aan water en vis. Die twee dingen vind je dan ook volop in dit themagebied (net als in IJsland trouwens). Alle attracties die je hier vindt hebben dan ook te maken met water. Je bereikt het Scandinavische gebied vanuit Nederland of Portugal.

Fjord Rafting

In ruim vierenhalve minuut vaar je langs watervallen, een trollengrot en huisjes in Scandinavische stijl. Doordat de boten regelmatig tegen de kant aan botsen, kan het zomaar zijn dat je eerst veilig zat en vervolgens een flinke plens water over je heen krijgt.

Brand

In mei 2018 kreeg Europa-Park te maken met een brand in het Nederlandse gedeelte. Hierbij raakte een deel van het Scandinavische themagebied ook beschadigd. Een deel van Fjord Rafting is daarop vervangen.

Eigen ervaring

Vooral het verrassingselement is erg leuk. De eerste keer dat we in de bootjes gingen, bleef ik gelukkig droog. De tweede keer daarentegen eindigde ik met een doorweekte rug en grote glimlach. Het is wel verstandig om na afloop even op te warmen en af te drogen trouwens!

Tip! Mocht je beter beschermd willen zijn tegen het water dan kun je tegen betaling een poncho halen in de rij.

Aanrader?

Ja, ik vind waterattracties altijd erg leuk, dus ook Fjord Rafting. De baan is vrij lang en dus heb je meer kans om nat te worden (of nog leuker: je vrienden te zien schrikken door een onverwachte golf water).

Vindjammer

Vindjammer is een schommelschip in het Scandinavische themagebied. De rit duurt twee minuten.

Vindjammer is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en 1.00 meter

Eten en drinken

Trek in een ijsje? Dan kan je terecht bij Is Huset. Een maaltijd eet je bij Fjord Restaurant of snackbar Fiskehuset.

Verder in Scandinavië

In dit themagebied staat een houten, Noorse staafkerk. Hier zijn nog altijd diensten en kunnen zowel bezoekers als medewerkers hun verhaal kwijt aan de geestelijken die hier werken.

Wat lijkt jou de leukste attractie in Scandinavië (Europa-Park)? En ben jij ook zo gek op een waterattractie als Fjord Rafting?

We bezochten Europa-Park op uitnodiging

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids