Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

In Europa-Park | Wat kan je doen in Rusland?

In de serie ‘In Europa-Park‘ neem ik je mee langs alle themagebieden. Ik vertel welke attracties de moeite zeker waard zijn, maar ook welke bijzondere plekjes hier te vinden zijn.

Rusland

Euro-Mir

De Euro-Mir is meer dan een achtbaan. Achter de replica van de Mir vind je de ingang. Nadat je eerst omhoog gaat in het donker, kom je uiteindelijk boven uit. Daar heb je een duizelingwekkend uitzicht over Europa-Park en voor je het weet vlieg je naar beneden. Je draait niet alleen rond tijdens de afdaling, maar gaat ook een gedeelte achteruit en dan weer vooruit (of andersom). Hij gaat met 80 km/u harder dan van een afstandje lijkt en is erg verrassend. Een aanrader trouwens volgens mijn oudste dochter June: de Euro-Mir is één van de leukste achtbanen in Europa-Park.

Voor de Euro-Mir moet je minimaal 1.30 meter zijn en 8 jaar oud.

Euro-Mir-Europa-Park

Eigen ervaring

Persoonlijk heb ik deze achtbaan tot nu toe steeds overgeslagen. Het is toch een beetje de combinatie van angst om misselijk te worden van het ronddraaien en de hoogte die me steeds tegenhield. Gelukkig is mijn dochter vaak genoeg geweest. Zij vindt de Euro-Mir erg leuk.

Aanrader?

Onze pubers zijn in een paar dagen geloof ik zo’n acht keer geweest; ik vermoed dat dat wel genoeg zegt.

Lada Autodrom

Vergelijkbaar met de oldtimers in het Duitse themagebied van Europa-Park: kinderen mogen hier een rondje rijden in hun eigen Lada. Het enige verschil is dat hier geen volwassenen in mee mogen.

Lada Autodrom is geschikt voor kinderen tot 1.35 jaar

Tip: kijk onderstaand filmpje zonder geluid, tenzij je Thai spreekt

Mir Ruimtestation

In Europa-Park staat, vlak voor de gelijknamige achtbaan, een replica van het Russische ruimtestation Mir. Zeker leuk om eens te bekijken voor liefhebbers van ruimtevaart en geschiedenis.

Snowflake Ride

Een beetje verdekt opgesteld vind je de Snowflake Sleigh Ride, in het straatje dat recht naar de Euro-Mir leidt en schuin tegenover het terras bij de achtbaan. Je neemt plaats in een ‘slee’ die je vervolgens een rondje laat gaan door een Russische wereld vol sneeuw.

Eigen ervaring

De eerste keer stapten we in met onze pubers en lieten het maar over ons heen komen. Misschien maar goed ook dat we er geen echte verwachtingen bij hadden, want het was ook niet heel bijzonder. Je ziet ijsberen, Russische popjes en veel sneeuw.

Aanrader?

Persoonlijk vind ik hem niks. Misschien moet je Russisch zijn om het te snappen? Het is wat saai, het muziekje blijft met een beetje pech lang in je hoofd hangen en het ruikt wat muffig. Bovendien is het personeel bij de attractie over het algemeen erg chagrijnig – wat ik dan wel weer snap, gezien het muziekje.

Eten en drinken

Bij Babuschka (grootmoeder) kun je een lekker kopje KUSMI TEA halen. Het houten theehuisje staat dichtbij het treinstation en is echt heel mooi gemaakt. Wil je liever iets te snacken? Dan ga je naar CMAK voor een Russische hap (borsjt of pelmeni) of een goede hamburger. Tip voor zoetekauwen: er zit een winkel met Lindt chocolade in het Russische themagebied!

Verder nog in Rusland?

Panoramatrein

In Rusland vind je ook een halte van de trein. Je kunt hier op- of uitstappen. De trein gaat verder langs Spanje, Engeland en terug naar Duitsland.

Straatparade

Iets dat leuk is om te zien, is de straatparade van Europa-Park. Deze vindt één keer per dag plaats en begint om 16.30 vanuit Rusland (schuin rechts achter de Euro-Mir staat een hek waar vandaan de parade begint). Praalwagens, allemaal gerelateerd aan de verschillende themagebieden en fictieve bewoners van het park, en dansers volgen elkaar op. Liedje blijft trouwens best een tijdje hangen, maar het maakt wel vrolijk!

Wat past beter bij jou? Zo’n achtbaan of toch liever de straatparade?

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids