Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Europa-Park winnaar ‘Beste uitje over de grens’. Terecht?

Op uitnodiging mochten we naar attractiepark Europa-Park in Rust, Duitsland (Zwarte Woud/Elzas) reizen, waar de ANWB namens haar leden de prijs voor ‘Beste uitje over de grens’ uitreikte. Of het terecht is?

ANWB: Beste uitje over de grens

De ANWB organiseerde in 2019 alweer voor de negende keer de verkiezing van Het Leukste Uitje, zowel binnen de provincie- en landsgrenzen als ‘over de grens’. Europa-Park mocht die laatste prijs al zes keer (2015-2020) op zijn naam schrijven en laat daarmee Disneyland Parijs achter zich.

Europa-Park?

Het pretpark Europa-Park is een wereld op zich

De naam van Europa-Park zegt eigenlijk alles: je vindt hier Europa in het klein. De themagebieden zijn tot in de kleinste details uitgewerkt. Van planten tot bepaalde materialen (zoals de prachtige tegels in Griekenland), authentieke gebouwen of replica’s. Je waant je echt even in een andere wereld. Ook de restaurants bieden plaatselijke specialiteiten aan: pasta in Italië, tapas in Spanje en poffertjes in Nederland.

Hier ligt wat mij betreft echt de kracht van het themapark. Zeker wanneer het zonnig is, voel je je hier even op vakantie. Je loopt van Scandinavië naar Spanje en van Engeland naar Luxemburg in een paar minuten. Daarom kan ik ook niet anders zeggen dan dat het een fantastisch park is en de prijs van de ANWB echt meer dan terecht is.

Eigenlijk is Europa-Park een showroom vol achtbanen

Wat je misschien nog niet wist is dat Europa-Park in het Duitse Rust fungeert als showroom voor achtbanen. Pretparken van over de hele wereld komen een kijkje nemen bij het werk van achtbanenspecialist MACK Rides uit Waldkirch. Dat maakt dit meteen dé plek om eens een achtbaan te testen: de kans dat hij bovenaan blijft hangen is (gelukkig) minimaal (iets waar ik persoonlijk heel blij om ben; ik ben niet zo’n held!).

In ons verslag van de reis naar Europa-Park (in 2018) vertel ik meer over onze beleving van het park. Ook vind je onderstaand meer informatie over de diverse themagebieden.

Het Duitse pretpark wordt steeds bekender in de Benelux

Jaarlijks groeit het aantal bezoekers uit de Benelux. Niet alleen omdat Europa-Park al een aantal keer de titel ‘Leukste uitje over de grens’ op zijn naam mocht schrijven, ook omdat het langzaam bekender wordt in de Lage Landen. Meer dan terecht. In het enorme pretpark kan je echt dagen vertoeven zonder je ook maar één keer te vervelen. Elke dag ontdek je weer nieuwe elementen: van die ene onopvallende attractie tot een verborgen plekje om heerlijk te relaxen.

Europa-Park: de ideale tussenstop richting Zwitserland, Oostenrijk en Italië

Uiteraard kan je ook prima op pad naar Europa-Park als eindbestemming, maar het is ook fantastisch om tijdens je reis richting landen als Zwitserland en Oostenrijk, Italië of bijvoorbeeld Tsjechië even neer te strijken in het Duitse plaatsje Rust in het Zwarte Woud.

Daarbij kan je ervoor kiezen een nacht op de camping te verblijven of een hotel te boeken naast het park. Voor de ultieme beleving een aanrader. Twee dagen is eigenlijk wel een must, zeker als je dol bent op pretparken: één dag is simpelweg te weinig om alles te zien.

Misschien had je nog nooit gehoord van het pretpark Europa-Park, maar gelukkig wint het Duitse themapark wel steeds meer naamsbekendheid in de Benelux. Het is een fijne tussenstop richting het zuiden en oosten van Europa. Het park mocht niet voor niets al zes keer de prijs ‘Het beste uitje’ van de ANWB op zijn naam schrijven: het is echt een aanrader! Nieuwsgierig? Klik vooral op onderstaande linkjes om te kijken wat je in de verschillende themagebieden kunt vinden. Ben jij al eens in Europa-Park geweest?

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids