Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

In Europa-Park | Het Koninkrijk van de Minimoys

In de serie ‘In Europa-Park‘ neem ik je mee langs alle themagebieden. Ik vertel welke attracties de moeite zeker waard zijn, maar ook welke bijzondere plekjes hier te vinden zijn.

Het Koninkrijk van Minimoys

Het Koninkrijk van de Minimoys is het enige themagebied in Frankrijk dat overdekt is. Het is gebaseerd op de succesvolle trilogie, Arthur en de Minimoys, geschreven door Luc Besson. Een prachtig voorbeeld hiervan is de Arthur, één van onze favoriete achtbanen in Europa-Park – alleen al vanwege de schitterende afwerking.

Arthur

De achtbaan Arthur is een speciale, om verschillende redenen:

  • Je hangt aan de rails
  • Hij draait niet om snelheid, maar veel meer om beleving
  • Deze achtbaan is ook geschikt voor kinderen
  • Je gaat halverwege een gedeelte via buiten

Aanrader?

Ja, als je naar Europa-Park gaat, is Het Koninkrijk van de Minimoys een plek die ik je absoluut aanraadt. Het is even lopen (ligt achterin het park, aan de andere kant van het grote meer), maar de moeite echt waard. Hoewel mijn oudste dochter de Arthur niet zo heel bijzonder vond (die zoekt toch meer spanning en sensatie), heb ik het hele ritje zitten genieten.

Het Koninkrijk van Minimoys (indoor)

Binnen vind je verder ook het nagebouwde Koninkrijk. Hier kan je prima je tijd doorbrengen met kleinere kinderen (en grotere, die het nog steeds leuk vinden). Ze kunnen van de glijbanen, klimmen, klauteren, verstoppen en hun eigen avonturen bedenken. Onze kinderen vonden het heerlijk en wij besloten hiervan gebruik te maken: konden wij onze voeten een beetje rust geven na al het wandelen.

Eten en drinken

Je kan hier iets lekkers halen bij Jack’s Deli, zoals broodjes, fruit of iets te drinken. Ook is hier de mogelijkheid om even te zitten en te kijken naar de volgende bestemming.

Lijkt de ARTHUR jou ook zo geweldig?

We bezochten Europa-Park op uitnodiging

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids