Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

In Europa-Park | Wat kan je doen in Italië?

In de serie ‘In Europa-Park‘ neem ik je mee langs alle themagebieden. Ik vertel welke attracties de moeite zeker waard zijn, maar ook welke bijzondere plekjes hier te vinden zijn.

Italië

Tussen Duitsland en Frankrijk in komen je plots de Italiaanse klanken tegemoet. Vanaf de hoofdingang loop je de eerste straat naar links en dan kom je vanzelf bij een hek terecht. Daarachter ligt Italië – met alles dat je van dit land verwacht: je kunt heerlijk eten, maar ook een paar bijzondere attracties doen.

Leuk weetje: Italië was het eerste land dat gebouwd werd in het Europese thema zoals het pretpark dat nu kent. Wat hier echt de moeite waard is? Rondwandelen. Gewoon op je gemak en alles in je opnemen. Ik vind dit persoonlijk één van de mooist uitgewerkte themagebieden en een ode aan bouwwerken uit de Romeinse tijd.

Piccolo Mondo

Een attractie die zeker leuk is om te doen met kinderen is Piccolo Mondo. In één ritje krijg je de bijzondere streken van Italië te zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van de toren van Pisa en natuurlijk Venetië?

Piccolo Mondo is geschikt voor kinderen van alle leeftijden

Spookslot

Je stapt in een gondel en glijdt als het ware door het kasteel. Een soort carnaval festival, maar dan spannender dus. Onderweg zie je geesten, knipperen lichtjes en hoor je onheilspellend gefluister.

Persoonlijk ben ik om die reden niet naar binnen gegaan, maar hou jij wel van een gezonde dosis spanning en ben je dol op spookhuizen? Dan moet je zeker even naar binnen gaan. In het filmpje hieronder krijg je een impressie van alles dat je kunt beleven.

Het spookslot is geschikt voor kinderen van alle leeftijden

Volo da Vinci

Vind je het niet eng om de lucht in te gaan? En hou je van attracties waarbij je een beetje mag bewegen? Dan is Volo da Vinci perfect. Op 7 meter hoogte fiets je een rondje in je eigen vliegmachine, ‘ontworpen’ door Leonardo da Vinci. Je kunt met maximaal vier personen in één gondel.

Voor Volo da Vinci moet je minimaal 3 jaar en 90 centimeter zijn

Eten in Italië

  • Waffle Bakery
  • Mario’s Pizza
  • Pizzeria Venezia

Shows in Italië

Europa-Park Teatro

Je kunt in Italië terecht in het Europa-Park Teatro, waar je wordt getrakteerd op spectaculaire dinnershows. Om je een idee te geven van het entertainmentniveau, hieronder een filmpje.

Italian Open Air Stage

Aan het eind van de dag zegt Ed Euromaus zijn gasten gedag. Hij doet dat in Italië bij het Italian Open Air Stage – een podium met groene bankjes ervoor.

De show vindt dagelijks plaats om sluitingstijd (doorgaans 18.00 uur) en duurt 25 minuten

Wat lijkt jou de leukste attractie in Italië?

We bezochten Europa-Park op uitnodiging

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids