Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

In Europa-Park | Wat kan je doen in IJsland?

In de serie ‘In Europa-Park‘ neem ik je mee langs alle themagebieden. Ik vertel welke attracties de moeite zeker waard zijn, maar ook welke bijzondere plekjes hier te vinden zijn.

IJsland

Blue Fire Megacoaster

In de Blue Fire word je afgeschoten en binnen iets meer dan twee seconden bereik je de snelheid van maar liefst 100 km/u. Daarbij ga je door een looping, meerdere hoefijzerrollen (zoals dat heet) en een kurkentrekker. Anders dan anders aan deze achtbaan is dat je hartslag wordt gemeten en je na afloop niet alleen een foto, maar ook een filmpje van jezelf kan zien.

De Blue Fire is geschikt vanaf 7 jaar en 1.30 meter

Eigen ervaring

Zodra je instapt, is er geen weg meer terug. Je krijgt een beugel voor je die je kunt vasthouden. Deze meet je hartslag, zodat je kan zien wat de achtbaan met je doet. Mijn oudste dochter kletste er vrolijk op los, terwijl ik in gedachten alleen maar kon hopen dat mijn hartslag niet over de tweehonderd zou schieten. Vlak voor je wordt weggeschoten hoor je een paar keer piepen en dan ga je er keihard vandoor.

Het bijzondere aan de Blue Fire vind ik het moment dat je wordt afgeschoten. Waar je normaal pas dat gevoel in je buik krijgt tijdens de afdaling, heb je dat hier al meteen. Je hoeft ook niet langzaam naar boven getakeld te worden en onderweg is deze achtbaan zeer verrassend. Na afloop wil je het liefst nog een keer!

Tip: ben je op pad met kinderen, regel dan bij de ingang een Baby switch pas zodat je na afloop bij de uitgang kunt wisselen. Je reisgenoot hoeft hierdoor niet opnieuw in de rij te gaan staan.

Aanrader?

Ja, ja, ja! De Blue Fire is, ondanks mijn zenuwen, voor mij echt de beste achtbaan van heel Europa-Park. Vooral de combinatie van de topsnelheid als je wordt weggeschoten, de beugel aan de onderzijde die je gevoelsmatig veel meer vrijheid geeft en alle verrassende draaiingen onderweg. Het filmpje na afloop was trouwens de eerste keer hilarisch: je zag de doodsangst in mijn ogen!

Tip: ga alleen in het achterste karretje zitten als je stalen zenuwen hebt. Een looping ingaan terwijl je alle karretjes alweer ziet afdalen, is best eng. Dat geldt ook voor alle andere keren dat je over de kop gaat.

Lítill Island

Ben je op een hete lente- of zomerdag in Europa-Park en voel je de behoefte om lekker af te koelen? Op Lítill Island vind je een leuke waterspeeltuin, zeker ook geschikt voor de allerkleinsten. Je kan hier klimmen, glijden en spelen met water.

Whale Adventures

Met je eigen schip vaar je rond, terwijl je andere boten kan beschieten met je eigen waterkanon. Ook vanaf de kant is het mogelijk om de schepen nat te spuiten!

Eigen ervaring

Fleur van Mamasliefste.nl ging met haar dochters een rondje met de Whale Adventures mee. Een rit duurt bijna vijf minuten en is een prima manier om even bij te komen. Wel kan je deze attractie het best doen met lekker weer.

Aanrader?

Als je zin hebt in een rustige attractie, dan is dit zeker een aanrader. Even bijkomen (en hopelijk niet te nat worden).

Wodan (Timburcoaster)

Deze houten gigant komt uit Amerika en is een achtbaan die je eigenlijk niet zou mogen overslaan. Na een vrij lange wandeling, zowel buiten als binnen (ook weer erg mooi gemaakt), kom je uiteindelijk bij de achtbaan terecht. Hoewel Wodan vrijwel volledig gemaakt is van hout raast hij met een snelheid tot wel 100 km/u naar beneden. Een ritje duurt tweeënhalve minuut.

Wodan is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en 1.20 meter

Eigen ervaring

Hoewel hij vrij hoog is, stond de Wodan hoog op mijn lijstje. Hij maakt wel veel lawaai, ook wanneer je nog in de rij staat te wachten. Het leukste aan deze houten achtbaan is dat hij je steeds verrast. Je maakt geen diepe val nadat je de top hebt bereikt, maar gaat eerst naar voren. Wat me het meest opviel was hoe hard hij gaat, ondanks dat de baan volledig van hout gemaakt is.

Aanrader?

Absoluut! Als je dan toch drie achtbanen moet doen in Europa-Park, dan zijn het wel de Silver Star, Blue Fire en Wodan. Juist vanwege het unieke karakter: geen achtbaan is namelijk hetzelfde en/of met elkaar te vergelijken.

Eten en drinken

In het Kaffi Hús kun je even bijkomen met iets lekkers te eten en koffie of thee. Liever een snelle hap? Ga dan naar Moby Dick Hot Dogs!

Wat is jouw favoriete attractie in IJsland (Europa-Park)? En kies jij voor de Wodan of ga je liever in de Blue Fire?

We bezochten Europa-Park op uitnodiging

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids