Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

In Europa-Park | Wat kan je doen in Griekenland?

In de serie ‘In Europa-Park‘ neem ik je mee langs alle themagebieden. Ik vertel welke attracties de moeite zeker waard zijn, maar ook welke bijzondere plekjes hier te vinden zijn.

Griekenland

Net als Italië zijn ook in Griekenland kosten noch moeite gespaard om je het gevoel te geven dat je op één van de Griekse eilanden zit. Zeker wanneer het zonnetje lekker schijnt. Alles klopt: van de authentieke tegels op de grond tot de planten en boomsoorten.

Atlantis Adventure

Duik mee in de vrolijke onderwaterwereld van Atlantis Adventure. Je zit achter elkaar in eigen gondels die een beetje kunnen draaien (als een trage achtbaan). Ondertussen moet je proberen zoveel mogelijk punten te behalen door te schieten met een infrarood laserpistool.

Geschikt voor kinderen van alle leeftijden

De vloek van Cassandra

Wie weleens in de Efteling is geweest, kent Villa Volta ongetwijfeld wel. In Europa-Park staat een soortgelijke attractie: Fluch der Kassandra. Je vindt deze tussen de ingang van Poseidon en het station waar de EP-Express stopt. Wanneer je eenmaal in de attractie zit, raak je snel je gevoel voor richting kwijt.

Pegasus

De Pegasus is de meest kindvriendelijke achtbaan in Europa-Park. Niet te spannend en leuk om een keertje te doen. Hij is helemaal in het thema: de voorste wagens is voorzien van een paard met gouden vleugels en ook de andere karretjes zijn volledig in Griekse stijl.

De Pegasus is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en 100 centimeter.

Eigen ervaring

Na de redelijk heftige rit in de Silver Star in Duitsland wilde stiekem de rest van de dag geen enkele achtbaan meer in. Gelukkig kon ik compenseren met een rondje Pegasus. Je gaat hier en daar wel de bocht om, maar qua intensiteit is hij veel relaxter. Na afloop durfde ik zelfs weer mee in Poseidon.

Aanrader

Echte thrillseekers draaien hun hand hier niet voor om. De kinderen, die juist zin hadden in hoge achtbanen, loopings en kurkentrekkers, vonden hem zelfs een beetje saai. Maar persoonlijk vond ik het een hele fijne achtbaan!

Poseidon

In Europa-Park staan een aantal waterattracties. Poseidon is daar één van. Met een bootje ga je omhoog, waarna je een korte afdaling maakt in een achtbaan. Uiteindelijk eindig je bovenaan waarna je via een korte rit in het water terecht komt. Vervolgens ga je nog één keer omhoog voor de grande finale. Persoonlijk vond ik de details rondom de baan ook heel mooi. Net alsof je in het oude Griekenland staat.

Poseidon is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en 1.20 meter

Eigen ervaring

Gelukkig viel de hoogte van Poseidon wel mee (23 meter). Doordat je eerst over een kleine hobbel gaat, word je ook minder nat van de uiteindelijke landing in het water. Mijn tip? Duik op het laatste moment weg achter de rug van je voorganger om zo droog mogelijk te blijven.

Aanrader

Ik heb natuurlijk wel vaker in een soort Splash gezeten, maar nooit zoiets als deze. Vooral het feit dat je met je bootje in een kleine achtbaan terechtkomt is heel tof. Het is trouwens wel handig om Poseidon op een zonnige dag te doen. Hoewel de hoeveelheid water op zich wel meevalt, is het niet prettig wanneer je nat rondloopt.

Alternatief: in de buurt van verschillende waterattracties kun je jezelf tegen een klein bedrag laten opdrogen in een soort superföhn.

Vlucht van Ikarus

Zin om even bij te komen van al die achtbanen? Dan is de Vlucht van Ikarus dé plek om naartoe te gaan in Griekenland. Je neemt plaats in één van de luchtballonnen en zweeft rondjes. De attractie duurt ongeveer 2 minuten.

Eigen ervaring

Persoonlijk word ik nogal draaierig van dit soort attracties, dus lieten we de kinderen lekker instappen. Die vonden het gelukkig wel superleuk!

Aanrader?

Als tegenhanger van alle spanning en sensatie zeker. Vooral met mooi weer! Daarnaast ziet de attractie er leuk uit en vonden de kinderen hem geslaagd voor een paar rondjes. Daarbij is het een voordeel dat hij niet te lang duurt, waardoor je over het algemeen niet te lang in de rij staat.

Eten en drinken

Wil je graag snoep? Dan kan je terecht bij Penelope Glykos. Verderop, bij Taverna Mykonos haal je o.a. broodjes gyros. En heb je even geen idee waar je precies moet zijn? Volg dan gewoon je neus, dan vind je het terras vanzelf!

Shows in Griekenland

Mission Astronaute

Helaas hadden we hier uiteindelijk geen tijd meer voor, maar het schijnt ontzettend mooi te zijn om mee te gaan met ‘Space Cowboy’ Alexander Gerst door de ruimte. Je krijgt een 360 graden-kijkje achter de schermen van het astronautenleven en het heelal. Als bezoeker kun je relaxen op zitzakken en bankjes. Tijdsduur? 10 minuten.

Let op: de show wordt alleen in het Duits en Frans gesproken

Paddington on Ice

In het ijsstadion vindt ieder jaar een mooie ijsshow plaats. Zelf ben ik er helaas niet aan toegekomen, maar Fleur bezocht – als groot fan van het Engelse beertje – Paddington on Ice in Griekenland.

Je vindt de tijden waarop de show plaatsvindt op de parkplattegrond. Zorg dat je op tijd bent. De ijsdansers doen ook o.a. de Disney on Ice shows.

Wat zou jij liever doen: een van de spectaculaire waterattracties, de rustige Pegasus achtbaan of een show bezoeken?

We bezochten Europa-Park op uitnodiging

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids