Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

In Europa-Park | Wat kan je doen in Frankrijk?

In de serie ‘In Europa-Park‘ neem ik je mee langs alle themagebieden. Ik vertel welke attracties de moeite zeker waard zijn, maar ook welke bijzondere plekjes hier te vinden zijn.

Frankrijk

In het themagebied Frankrijk staan toch wel een aantal van de meest indrukwekkende attracties uit het hele pretpark. Denk aan de Eurosat Can Can Coaster en Silver Star. Je vindt Frankrijk rondom het water waar je kan genieten van de fonteinenshow. De omliggende horecagelegenheden en toiletten zijn gebouwd in Franse stijl.

Ook leuk om te bezoeken is de Mercedes Benz Hall, naast de Silver Star. Hier zie je onder andere verschillende Formule 1-wagens, een safety car en andere bijzonderheden die passen bij het thema Monaco.

Eurosat Can Can Coaster

In de opvallende zilverkleurige bol, die toch wel behoorlijk kenmerkend is voor Europa-Park, vind je de enige darkride: Eurosat. Deze achtbaan is oorspronkelijk nog gebouwd door Franz Mack. In 2018 is hij opnieuw geopend.

Op zich is aan de oude baan zelf niet veel veranderd (naar het schijnt), maar de aankleding eromheen des te meer. Je stapt binnen via de Moulin Rouge en proeft een stukje bijzondere Parijse historie wanneer je richting de baan wandelt.

Voor de Eurosat Can Can Coaster moet je minimaal 1.20 meter zijn.

Eigen ervaring

Mijn reisgenoten waren matig enthousiast. Misschien te verwend door andere achtbanen als de Silver Star? Ik vond hem zelf wel leuk. Je raast door de bol heen en onderweg zie je af en toe lichtjes en je hoort muziek. Ik hou ook wel van achtbanen in het donker, omdat je minder goed ziet waar je heen gaat. Dat verrassingseffect is wel leuk. En het is niet de spectaculairste baan in Europa-Park, maar wel eentje die de moeite waard is om eens te doen.

Coastiality / Eurosat Can Can Coaster met VR Experience

Via een aparte ingang kun je de Can Can Coaster met VR bril ervaren. Je koopt je toegangsticket voor € 6,00 (2019) tegenover de ingang van de Silver Star.

Let op: deze variant is alleen geschikt als je minimaal 1.30 meter bent en 14 jaar of ouder.

Eigen ervaring

Omdat ik de baan al eens had gedaan, dacht ik dat de VR Experience niet heel anders zou zijn. Maar wat had ik het mis! Sowieso is het al een belevenis om met je helm op te wachten in de rij en van alles te zien. Langzaam maar zeker ga je op in een science fiction wereld die alleen bestaat op beeld: Valerian (de wereld van 1000 planeten) van regisseur Luc Besson.

Ik vond het wel spannend om te moeten lopen met mijn VR bril op. Je ziet immers helemaal niks en moet erop vertrouwen dat je beelden klopt met de echte wereld. Zo stap je op een gegeven moment ook in de achtbaan, waarbij de beelden corresponderen met de werkelijkheid. Heel bijzonder!

Aanrader?

Ja, zeker weten. Ik zou zo nog eens € 6,00 neerleggen om het nog eens te kunnen beleven. De achtbaan komt veel meer tot leven en je zoeft als het ware overal doorheen, alsof je los van de rest zweeft. Het is lastig uitleggen zonder spoilers weg te geven trouwens, dus ik kan maar één ding toevoegen: ga het maar beleven en geniet ervan!

Euro-Tower

Wil je iets langer genieten van het uitzicht over het hele park en daarachter? Dan kan je je hart ophalen in de Euro-Tower. In ruim drieënhalve minuut stijg je naar 75 meter. Bovenin blijf je even hangen en krijg je de tijd om rond te kijken (360 graden). Zeker de moeite waard – als je geen hoogtevrees hebt.

Madame Freudenreich Curiosités

Een attractie die niet zo opvalt, is het winkeltje van Madame Freudenreich. Hier vind je echter een bijna sprookjesachtige rondvaart door een dinosaurussenwereld. Prima attractie voor wanneer het regent of je gewoon even wil bijkomen met de kinderen.

Magic Cinema (4D)

Zoals je door het hele park ziet, is Europa-Park voorzien van allerlei technologische snufjes. Dat je hier dus ook naar een 4D-bioscoop kunt gaan, zal je dan misschien niet verbazen. In de 4D bios Magic Cinema draait momenteel ‘s Nachts in het park met de muizen Ed en Edda in de hoofdrol.

Nachts im Park is Duits gesproken en geschikt voor kinderen van alle leeftijden en duurt 12 minuten.

Silver Star

Als achtbaanliefhebber móet je deze eens geprobeerd hebben! Met maar liefst 73 meter hoogte is de Silver Star een ongekende rit en onder de bezoekers één van de populairste achtbanen in Europa-Park.

Eigen ervaring

Hoewel ik behoorlijke hoogtevrees heb, wilde ik me niet laten kennen toen mijn oudste dochter vroeg of ik met haar mee ging. ‘Anders durf ik echt niet hoor!’ vertrouwde ze me toe en mijn preventieve schuldgevoel dwong me zowel de hoogte als mijn angst te bedwingen.

Tijdens het ritje naar boven vroeg ik me zo’n honderd keer af waarom ik hieraan begonnen was. Ik hield mijn ogen stijf dicht (met name omdat ik dit vaak het engst van de hele achtbaan vind). Ergens misschien zonde, want op 73 meter hoogte heb je prachtig uitzicht over het hele park en de omgeving van Rust. Toen we naar beneden gingen, wilde ik gillen, maar kreeg geen adem meer. Het gaat keihard en dat zo’n acht keer.

Aanrader?

Ja! Ik denk dat iedereen een keer in de Silver Star zou moeten gaan, al is het maar voor het gevoel na afloop. Want hoewel ik tijdens de rit zelf echt doodsangsten uitstond, voelde ik me zo onoverwinnelijk na het uitstappen!

TIPS!

  • Ga meteen na de opening van het park richting de Silver Star. Je bent zeker niet de enige (bezoekers rennen erheen alsof het om een popster gaat), maar het scheelt je sowieso aan wachttijd.
  • Geniet van je wandeling richting de achtbaan: absoluut de moeite waard.
  • Ben je de enige thrillseeker in je gezelschap? Kies dan bij de ingang voor de single riders ingang, zodat je hopelijk sneller aan de beurt bent.
  • Zijn jullie op pad met kinderen? Dan kan je ook een baby switch pass halen, waardoor slechts één ouder in de rij hoeft te staan. De ander kan daarna via de uitgang naar binnen en is dus veel sneller aan de beurt.

En durf je niet? Dan geeft dit filmpje al een behoorlijk goed beeld!

Wat vind jij de leukste attractie in Frankrijk (Europa-Park)? En zou jij durven instappen in de Silver Star?

We bezochten Europa-Park op uitnodiging

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids