Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

In Europa-Park | Wat kan je doen in Engeland?

In de serie ‘In Europa-Park‘ neem ik je mee langs alle themagebieden. Ik vertel welke attracties de moeite zeker waard zijn, maar ook welke bijzondere plekjes hier te vinden zijn.

Themagebied Engeland

Je kunt Engeland bereiken vanuit het Russische themagebied, Luxemburg, Grimm’s Sprookjesbos en Ierland. Het ligt dus redelijk centraal in Europa-Park. Hoewel Engeland relatief klein is, staan er een aantal attracties die echt heel leuk zijn!

Arena of football

Je kunt hier indoor rijden in botsautootjes die de vorm hebben van een voetbalschoen. En krijg je hier trek van? Dan plof je gewoon neer in de Coca-Cola Sportsbar waar je iets te eten of drinken kunt halen en live-wedstrijden volgen van je favoriete sport.

Arena of Football is geschikt vanaf 4 jaar en 100 centimeter

British Carousel

In het Engelse themagebied staat een prachtige authentieke paardencarrousel uit 1900. Persoonlijk hou ik hiervan. Doet me ook altijd een beetje denken aan Mary Poppins en het magische moment in de film waarop de paarden loskwamen van de draaimolen en het veld in galoppeerden.

Crazy Taxi

Een andere attractie waarbij auto’s centraal staan, is de Crazy Taxi. Je zit hier in een taxi en draait rondjes via verschillende grote schijven in de vloer. Alleen doen met een sterke maag!

Crazy Taxi is geschikt vanaf 3 jaar en 90 centimeter

London Bus (dubbeldekker)

Heel spannend is hij niet, maar zeker leuk om te doen. De rode, ronddraaiende dubbeldekker in Engeland is precies wat je verwacht als je denkt aan Londen.

De London Bus is geschikt voor alle leeftijden

Silverstone Racetrack

En andere attractie die perfect in het Engelse thema past is natuurlijk Siverstone Race Track. Je neemt plaats in één van de wagens die aangedreven worden door een dieselmotor en mag zelf rondrijden.

Silverstone Race Track is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en 90 centimeter

Onze ervaring

Zelf heb ik niet in de auto’s gezeten, maar mijn oudste dochter deed wel een rondje. Ze vond het wel wat lastig met gas geven, maar de attractie zelf was wel leuk om een keer te doen.

Eten en drinken

Arena of football

Engeland zonder voetbal is als Nederland zonder tulpen. Zoals hierboven al te lezen valt, kan je hier in de Coca-Cola Sports Bar lekker onderuit zakken en sportwedstrijden kijken onder het genot van een hapje en drankje.

The Three Piglets

Trek in typische Engelse snacks? Dan moet je hier zijn! Je vindt The Three Piglets wanneer je rechtdoor loopt vanaf de carrousel of Silverstone Race Track.

Wat is er nog meer te doen in Engeland?

Dit statige theater lijkt zo uit vroegere tijden te komen. Je kunt hier een paar keer per dag kijken naar musicals of acrobatiek (zoals Times Two op het moment).

Panoramatrein

Vanaf Londen kun je verder rijden richting SpanjeDuitsland en tot slot terug naar Rusland.

Wat vind jij de leukste attractie in Engeland (Europa-Park)?

We bezochten Europa-Park op uitnodiging

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids