Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

In Europa-Park | Wat kan je doen in Duitsland?

In de serie ‘In Europa-Park‘ neem ik je mee langs alle themagebieden. Ik vertel welke attracties de moeite zeker waard zijn, maar ook welke bijzondere plekjes hier te vinden zijn.

Duitsland

Hoofdstraat

Wanneer je Europa-Park betreedt, kom je gelijk terecht in Duitsland. Dit is meteen het grootste themagebied in het hele pretpark. Persoonlijk vind ik de hoofdstraat alleen al prachtig om doorheen te lopen (ook om ‘s avonds te zien trouwens). Verder kun je hier opstappen op zowel de EP-Express als het treintje dat door het hele park komt.

Kleine waarschuwing: kom niet met een lege maag naar Europa-Park (of juist wel!) want het ruikt overal heerlijk naar zoete broodjes en andere lekkernijen.

Elfenvaart

Je neemt plaats in een bootje en vaart door een sprookjesachtig gebied. Onderweg zie je paddenstoelen en kabouters, maar ga je ook nog door een overdekte tunnel. De Elfenvaart is geschikt voor alle leeftijden.

Jim Knopf (Jim Button): een spannende reis door Lommerland

De attractie is een ode aan het werk van Michael Ende en de gelijknamige boekenserie over een jongen die met zijn locomotief naar het eiland Lummerland reist. Bezoekers nemen plaats in hun eigen treintje en rijden een ritje over het parcours langs verschillende passages uit de boeken.

Perfecte attractie om te doen met kleine kinderen.

Marionetten boottocht

Opnieuw een rondvaart in het Duitse themagebied. Je neemt plaats in een ronde gondelboot. Onderweg zie je allemaal figuren staan met marionetten in hun handen en poppen in sprookjesthema. Een rondrit duurt bijna 5 minuten.

Vintage Cars

Wat is een pretpark zonder oldtimers? Kinderen kunnen een rondrit maken en zelf achter het stuur kruipen. Blijft leuk, toch?

Voletarium

Het Voletarium is een heel bijzondere attractie en écht eentje die je moet doen als je naar Europa-Park gaat. Je vindt hem direct links na de ingang. Na een wandeling door prachtige ruimten die veel weg hebben van een museum krijg je een plek toegewezen bij één van de zes ingangen. Je krijgt hier het verhaal te horen achter het Voletarium.

De gebroeders Eulenstein willen graag de eerste mensen zijn die kunnen vliegen. En dat lukt ze! Ze nemen jou als gast mee tijdens de reis over verschillende streken in Europa.

Voor het Voletarium moet je minimaal 1.00 meter en 4 jaar oud zijn

Onze ervaring

De wandeling door het laboratorium van de gebroeders Eulenstein is echt de moeite waard. Het is bijzonder om te zien hoe illusie en werkelijkheid samenkomen door het gebruik van digitaal beeld in de decoratie. Heel bijzonder om te zien!

Nadat je een rij toegewezen krijgt, hoor je het verhaal van de broers en krijg je instructies over hoe je jezelf moet vastmaken en waar je tas komt te liggen. Doordat het scherm bolvormig is en je in een stoel zit die meebeweegt, voelt het in het Voletarium zelf ook alsof je daadwerkelijk overal overheen vliegt.

Aanrader?

Zelfs als je van plan was alleen naar de shows te gaan, zou ik toch nog even langs het Voletarium lopen. Liefst direct bij binnenkomst, zodat je de grootste drukte kunt omzeilen. Het is elke seconde meer dan waard. Doordat de stoelen enigszins meebewegen met het beeld en je temperatuurverschillen voelt, geuren ruikt en van alles ziet gebeuren, worden alle zintuigen geprikkeld. Dit zorgt voor een fantastische, onvergetelijke ervaring!

Wat vind jij de leukste attractie uit Duitsland (Europa-Park)? Lijkt het Voletarium jou ook zo mooi?

We bezochten Europa-Park op uitnodiging

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids